Hvilke biler er minst sannsynlig å ruste?

Alle nyerebiler er bygget for å motstå rust mye bedre sammenlignet med biler fra 3-4 tiår siden. Stort sett alle nyere merker bruker en eller annen form for fabrikk rustbeskyttelse. Enten det er galvanisert stål, e-belegg, voksforbindelser  eller andre beskyttelsesmidler.

Disse fabrikk rustbeskyttelsesløsningene er i bruk de siste tirty år eller så, og nivåene av raffinement som finnes på moderne biler er ekstremt høye. Merker som Mercedes, BMW, Volvo og Porsche har vært de mestveldokumenterterustsikrebilene. 

Men det er ikke å si atdisse merkene ermerkbart bedre sammenlignet med en haug med andre merker. Hvis du legger til ekstra rust-beskytter løsninger påbilen din, vil du sannsynligvis aldri støte på rust. Men nødvendigheten av ytterligere rustsikring er tvilsom.

Hvis du ender opp med ytterligere rust-beviser bilen din, velger du et lag med keramisk skjold, underbelegg, dryppoljespray eller malingsbeskyttelsesfilm, da disse beskyttelsesmidlene gir den beste  verdien for pengene.

Moderne biler

Nyere biler drar nytte av en sofistikert produksjonsprosess som vanligvis omfatter flere forskjellige metoder for rustbeskyttelse. Merker som BMW eller Porsche har godtdokumenterterustbeskyttelsesprosesser, og de tilbyr også dedikerte rustgarantier på toppen.

Det første skrittet mot rustbeskyttelse er bruken av galvanisert stål. Dette er en procesder det ytre laget av bart metall eller jern blir belagt med sink for å stoppe panelet fra å reagere med oksygen og fuktighet, eller med andre ord, for å forhindre rust.

Foruten galvanisert stål, bruker moderne bilmerker også spesielle plastlignende voksløsninger for alleut-av-nåkroker og kroker. Merker som BMW dypper også bilene sine i et spesielt bad i et forsøk på å ladebilenspaneler for å ytterligere effekten av potensiell rust.

  Hvorfor elbiler er bedre enn gassbiler?

Nyere biler drar også nytte av produksjonsprosesser på høyt nivå som sikrer at alle kroppshullene er ekstremt små og presise. Det er også  mange forskjellige malingsbeskyttelserpå løsninger som sitter på selve malingen.

Eldre biler/bruktbiler

Biler som er 30-40+ år gamle er de som mest sannsynlig vil ruste av flere  forskjellige grunner. For det første hadde nesten alle disse bilene aldri noen spesiell rustsikring fra fabrikken. Panelhullene er brede og ujevne, og utsetter ofte sårbare områder for elementene. Og disse problemene ble bare verre gjennom årene.

Videre er bilens alder sannsynligvis den høyeste risikofaktoren når det gjelder rust. En tungt brukt bil har mistet mange nivåer av beskyttelse til alle slags problemer. Malingen i seg selv er sannsynligvis fliset tungt, og det samme er bilens understell.

Og disse to stedene er vanligvispla gued av rust. Bare en liten prosentandel av eldre biler blir stadig beskyttet mot rust på grunn av deres økte verdi. Men de aller fleste eventually  succumb til den strenge naturens vilje og begynner å ruste.

Hvis du planlegger å beholde bilen i lang tid, kan du gå videre og konsultere en profesjonell om alle de forskjellige ettermarkeds rustsikringsteknikkene. Uten disse vil bilen din sannsynligvis oppleve en form for korrosjon nedover linjen hvis den ikke er beskyttet mot fabrikken.

Rustsikring etter markedet

Underbelegg, drypp / dryppfri oljespray, elektriske moduler, keramiske skjold, malingsbeskyttelsesfilm … Dette er de mest populære måtene man kan beskytte en bil mot rust. Underbelegg er sannsynligvis den mest populære av gjengen, og hvis det gjøres riktig, kan du beskytte bilen din i noen år før behovet for en re-gjør.

  Hva er ulempene med en hybridbil?

Drypp / Dryppløse oljesprayer er også ganske populære, men du bør velge den dryppende versjonen, da den dryppløse vanligvis krever at du dissomsemble eller til og med borer inn i noen bilpaneler. Alle disse tre koster rundt $ 100-200, og er godt egnet for midlertidig beskyttelse.

Hvis du vil beskytte selve malingen, er et lag med keramisk skjold og et lag med malingsbeskyttelsesfilm på toppen av det den best mulige måten å beskytte malingen på, og er til og med noen ganger i stand til å beskytte understell og mange andre bildeler.

Du kan også sjekke ut dedikerte elektriske moduler  som hvis de plasseres strategisk sender ut en konstant elektrisk strøm gjennom bilenspanel. Denne modulen prøver å etterligne e-belegget noen merker som  BMW gjør fra fabrikken. Men disse koster noen hundre dollar, og nivåene av effectiveness er ganske tvilsomme.

 Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg velge  rustbeskyttelse etter markedet?

Hvis du eier en newer bil, og du ikkehar tenkt å beholde den i fleretiår fremover, så nei, deter bortkastet tid og penger. Hvis du eier en ny bil og planlegger å beholde den i 30+ år, er det mer fornuftig å gjøre det, men nødvendigheten er fortsatt tvilsom.

I alle andre scenarier gir ettermarkeds rustbeskyttelse mer mening. Men hvis du stadig vasker bilen din, parkerer den i en garasje, og duikke opplever mye salt og moerture gjennom hele året, er rust ikke alt som sannsynligvis vil skje.

  Hvorfor gassmotorer er bedre enn elektriske?

 Kan jeg gjøre rustisolering alene?

Ja,  det kan du. Som nevnt tidligere, vask bilen  regelmessig, prøv å holde øye med rester som kanskjeikke vasker lett bort, og prøv å fjerne den uten å skade malingen. Du kan også bruke underlaget selv.

Du bør samle alt nødvendig utstyr først, for eksempel en bilheis, vernehansker og briller, en primer, en boks med svart bilmaling, engrinder  og finverdigsandpapir. Førstbør du male alle områdene, prime dem inn og male dem. Etter dette  kan du bruke belegget jevnt og vente på at kappen er helt tørr.

Kan rust fikses?

Rust kan teoretisk sett løses i 99% av situasjonene, men noen ganger gir det ingen mening å gjøre det økonomisk. I verste fall-tilfellet scenarier, bilensstrukturelle integritet er sannsynlig å bli kompromittert, og dette kan løses, men detertid-forbruker ogdyrt.

Lettere rustflekker kan enkelt festes bare ved å male dem ut ogbeskytte  dem etterpå. Men den generelle tommelfingerregelen er at rust ikke skal fikses hvis bilen ikke er verdifull nok etterpå, da noen rustfikser potensielt kan koste mer enn selve bilen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter