Skal jeg rustsikre BMW-en min?

Rust er en av de ekleste fiender en bil kan ha. Korrosjon er for det meste forårsaket av vann som trenger inn i malingen, og etter at dette skjer,  begynner vann å boble malingen. Rust begynner å spre seg fra innsiden og ut og til slutt bryter selve malingen  .

Sterk korrosjonsbeskyttelse er avgjørende for en bil som er mer enn 10-12 år gammelfordi de fleste biler blir slått med masse steinflis gjennombilens levetid som kan forårsake korrosjon. Etter at en bil har vært utsatt for fuktighet og oksygen en stund, vil rust helt sikkert skje.

Noen bilprodusenter som BMW gjør omfattende korrosjonsbeskyttelse selv før bilen er montert, men denne typen korrosjonsbeskyttelse varer ikke evig. Du kan også dra nytte av mange forskjellige ettermarkeds korrosjonsbeskyttelsesteknikker.

Men hvis du tar bilene  av bilen din, vasker den regelmessig og til og med bruker malingsbeskyttelsesfilm på bestemte sårbare områder,  kan du negere disse effektene i lang tid. Rustisolering av en 12+årgammel BMW er engod idé, hvis bilen er yngre enn det, bare ta anstendig vare på den.

BMW fabrikken korrosjon beskyttelse

Alle BMW-biler får omfattende rustbeskyttelse før de forlater fabrikken. Dette består av at  hele bilens kropp  dyppes i mangan, fosfat sink  og nikkel. Etter badet setter BMW på et beskyttende belegglag på hele  kroppen.

Denne prosessen strekker seg til og med til et subambakalisk nivå da BMW bruker et spesielt belegg kalt e-coat som består av elektrisk lading av hele kroppen. Dette sikrer at hvert nanometer ibilens kropp har blitt like beskyttet. Etter dette begynner høyteknologiske roboter å injiserehøytrykksforseglingsmidler i alle sårbare hulrom i bilenskropp.

  Er en BMW SUV en god bil?

BMW går langt for å sikre at alle de sårbare delene av bilenskropp blir    beskyttet. Fra og med understell bruker BMW en polyvinylkloridblanding som beskytter bilen mot vanninntrengning og understellsfuktighet.

Etter dette maler BMW bilen og bruker et ekstra lag med beskyttelse med en spesiell smeltet parafin-basert hulromvoks for å sikre at alle små sprekker, sømmer og sprekker er dekket. Voksen tørker og blir en sterk korrosjon avskrekkende. BMW tilbyr også en 12-års lang  korrosjonsgaranti for biler laget etter 2004.

Ettermarked BMW korrosjonsbeskyttelse

Hvis bilen din er mer enn 12 år gammel, kan det være lurt å ta mye på noen av disse ettermarkedskorrosjonsforebyggende teknikkene. En av de nyeste korrosjonsforebyggende teknikkene er en spesiell elektronisk modul som sender ut en svak strøm gjennomhelebilens kropp som teoretisk hindrer bilen i å reagere med oksygen. Prisene varierer fra $ 500-1000.

Hvis du er ute etter et billigere alternativ på $ 150,  brukes tjærebaserte sprayer også ofte til for det meste understells rustbeskyttelse. Denne teknikken består  av å sprøyte et tjærelignende lag på bilenssårbare områder i et forsøkpå rustbeskyttelse. Men dette laget er utsatt for sprekker som til og med kan øke korrosjonsprosessen, og  det  bør unngås.

Spesielle dryppfrie oljesprayer er noe lik de nevnte tjærebaserte sprayene, men denne teknikken, hvis den utføres av en profesjonell, gir  bedre og grundigere beskyttelse. Noe boring er nødvendig, så du bør konsultere en profesjonell. Kostnadene varierer fra $ 120-150, og dette bør gjentas årlig.

Det kan også være lurt å sjekke ut dryppoljesprayer som er mer viskøse enn de nevnte dryppfrie oljesprayene og tilbyr enda bedre rustbeskyttelse til samme pris. Denne teknikken bør også utføres på årsbasis og er ofte den anbefalte måten av mange spesialister.

  Skal jeg rustsikre den nye bilen min?

Generell rustforebygging i hverdagen

Sørg for å vaske bilen regelmessig, da dette er avgjørende for malingslevetiden og rustbeskyttelsen. Videre bør du også bruke et dedikert keramisk belegglag for økt malingsbeskyttelse og alltid se etter salt på bilen din, og rengjør det så ofte du kan.

Du bør også holde alle de dedikerte avløpspluggene rene, slik at vann enkelt kan gå ut av alleca vities av bilen. Hvis du ikke rengjør interiøret ofte, er det en god sjanse for at smusset også kan spre seg til utsiden, og dette kan føre til rusting.

Hvis du vil ha det høyeste beskyttelsesnivået, kan du bruke malingsbeskyttelsesfilm på alle de sårbare områdene i bilen din. Dette gjøres for å forhindre steinflis, noe som ofte er hovedårsaken til at rust oppstår på utvendige paneler.

Delen Vanlige spørsmål

Er det verdt å rustsikre en bil?

Det avhenger av noen forskjellige faktorer. Hvis du bor i et varmere, for det meste tørt klima, og du for det meste kjører i byen på asfalterte veier, så erdetkanskje ikke så nødvendig. Men hvis du lever i et klima med ulike værforhold, eller du ofte støter på fuktighet på dine daglige pendlere, kan det være en god idé.

Hvis du eier en ganske ny bil, og du ikke planlegger å eie den i lang tid, er det ikke behov for rustsikring. Hvis du bare følger alle de daglige korrosjonsforebyggende tipsene,  er sjansene for rusting ganske minimale.

  BMW 328i vs. 320i - hvilken er bedre?

Går nyere biler bedre med rust sammenlignet med eldre biler?

Ja,  det gjør de. Mange moderne bilmerker bruker galvanisert stål til noen spesifikke bilderammedeler. Dette betyr at disse områdene ikke er like utsatt for korrosjon som vanlig stål. Eldre biler brukte ikke denne typen stjele, noe som betyr at korrosjon ikke er så intenst.

Videre er nyere biler generelt satt sammen bedre. De tilbyr strammere panelhull, og mange nyere tetningant teknikker påføres rett fra fabrikken. BMWs omfattende rustbeskyttelsesteknikk gir en 12årgammel garanti aven grunn.

Sommer vs vinter rust sannsynlighet?

Om vinteren er korrosjon mye mer relevant på grunn av økt fuktighet, og viktigst salt. De fleste land bruker salt som is deterleie, men dette betyr også at det er stor sjanse for at bilen din blir plaget av korrosjon om vinteren.

For å bøte på dette, sørg alltid for å vaske bilen regelmessig, hvis du ikke gjør det, kan saltakkumuleringen skade malingen etter en stund. Hvis dette skjer, bør du se på mer omfattende rustsikringsløsninger som er oppført i denne artikkelen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter