Hvilken Mercedes er superladet?

Superladede kjøretøy leverer mer kraft og hastighet enn vanlige turboladede kjøretøy. Men hvilke Mercedes-modeller er superladet?

Noen av Mercedes-modellene som er superladet er Mercedes SLK AMG, SLS AMG, c63 AMG, e55 AMG, c230, c200, CL55 AMG, W210 og mange flere. De fleste kjøretøy som er utstyrt med en superlader er high-end luksuriøse biler som Mercedes-Benz.

Hvilke Mercedes-Benz-modeller har superladede motorer?

Selv om det finnes forskjellige Mercedes-Benz-modeller med superlader, er noen modeller mer populære enn andre. For eksempel er Mercedes-Benz SLK AMG en av de mest populære Benz-modellene med en superlader. Andre inkluderer SLS AMG, e55 AMG og c230.

Mercedes SLK AMG

På 90-tallet var Mercedes-Benz SLK en av de mest populære kjøretøyene på veien. Den vant North American Car of Year Honors i 1997. I 2001 gjennomgikk denne bilen en ekstrem makeover og kom ut med enda et bedre design, eksteriør og interiør.

Ikke bare er Mercedes SLK-modellen slank og rask, men den er også komfortabel og velegnet for mindre sjåfører. Den nyeste modellen, 2016 Mercedes-Benz SLK, kommer med bakhjulsdrift og har en maksimal hestekrefter på 302-hp @6500.

Den mest fremragende funksjonen i Mercedes SLK-modellen er den kraftkonvertible toppen. Likevel har den også flere eksepsjonelle funksjoner som ekstern nøkkelfri inngang, en sport-innstilt fjæring, LED-bremselys og mye mer. SLK koster mellom $ 31,500 og $ 49,000.

Mercedes SLS AMG

Hvis du vil ha en mer luksuriøs Mercedes konvertibel modell utstyrt med en superlader, vil du være fornøyd med Mercedes SLS AMG-bilen. I motsetning til den billigere SLK-modellen, går denne bilen for rundt $ 230,000 XNUMX. Prisen kan gå opp eller ned avhengig av modellen du velger.

Mercedes-Benz SLS AMG er rask og morsom å kjøre. Takket være superladerfunksjonen den følger med. Imidlertid er det også elegant utseende og veldig tiltalende for øyet. Den har et langt, lavt slung utseende som gjør at det skiller seg ut.

  Hva er den beste Mercedes for høye sjåfører?

Denne roadsteren er for å gå ut med partneren din, da den har et attraktiv utseende som vil få oppmerksomheten til forbipasserende. Den er komfortabel med en kapasitet på to personer, men bagasjerommet er lite, noe som gjør det uegnet for lange turer.

Mercedes e55 AMG

Utstyrt med en håndbygd 5,4-liters superladet V8-motor, var 2003 Mercedes e55 AMG en av de raskeste bilene på den tiden. Den leverte en eksepsjonell 469-hk og 516 lb-ft. I tillegg hadde denne sedan en bakhjulsdrift med en 5-trinns automatgirkasse.

Med en superladet motor kan denne bilen akselerere fra 0 til 60 på 4,5 sekunder. Bortsett fra hastighet, er denne sedan veldig stilig og komfortabel. Det er også romslig og tilbyr en komfortabel tur. Men siden denne modellen ble avviklet, er det mer sannsynlig at du finner brukte modeller for rundt $ 20,000 XNUMX.

Hva er en superlader?

En superlader er et motorforbedringssystem som er opprettet for å øke hastigheten og kraften til bilen den er festet på. Kort sagt, en superlader er en luftkompressor. Dette betyr at trykkluften tvinges inn i motoren for å levere mer strøm.

Overraskende nok kan en superlader legge til opptil 46% flere hestekrefter til en motors evne, da det tillater ekstra drivstoff å bli inkludert i forbrenningsavgiften. Så hvis du vil ha en Mercedes-Benz med mer fart og kraft, er det viktig å velge en superladet Mercedes-modell.

  Hva er den beste fargen for en Mercedes Benz?

Hvordan fungerer en superlader?

En superlader fungerer av kompressoren som øker trykket eller tettheten av luften som kanaliseres inn i motoren, og med mer oksygen kan motoren brenne mer drivstoff, noe som fører til en stor økning i kraften som kan brukes umiddelbart.

Superladerens kraft leveres vanligvis mekanisk på grunn av akselen, beltet, giret eller kjedet som er koblet til motoren. Disse, sammen med den umiddelbare kraftøkningen, er det som skiller superladeren fra turboladeren.

Vanlige spørsmål om Supercharger

Hva er forskjellen mellom en superlader og en turbolader som brukes i Mercedes-Benz?

Begge er gasskompressorer. Imidlertid fungerer de annerledes. Superladeren drives fra hjelpegirene i motoren og tar bare en håndfull hestekrefter å kjøre, mens turboladeren drives av eksosgassene og ikke bruker motorkraft til å kjøre den.

Er Kompressor og Supercharger like?

Nei, de er ikke like. Kompressor er et markedsføringsnavn av Mercedes som brukes i superladede motorer. Når du ser merket til Kompressor på en Mercedes-Benz, betyr det at motoren er superladet. Så det vil være ganske mye raskere enn de samme Mercedes-modellene uten dette merket.

Hva er ulempen med å ha en Mercedes med en Kompressor?

Selv om kompressoren gjør Mercedesen raskere, gjør den også bilen høyere. Dette er enda verre når du er inne i bilen. Mercedes har imidlertid lagt til en lyddemper for å redusere støyen som produseres. Uansett har Kompressors fortsatt tittelen for den høyeste Mercedes-Benz på markedet.

Hvilken er mer effektiv – en turbolader eller en superlader?

En turbolader er mer effektiv enn en superlader. Dette er fordi den bruker energi i eksosgasser som ellers ville blitt brukt til å øke volumet av luft som kommer inn i sylinderne som, når de ledsages av mer drivstoff, fører til mer kraft.

  Hvem er Mercedes' hovedkonkurrent?

Tvert imot drives en superlader av rotasjonsenergi fra veivakselen som i stedet vil bli brukt til å flytte kjøretøyet. Kraftgevinsten er mye større enn tapene, noe som fører til netto gevinst. Selv om turboladere er mer effektive, lider de av «turbolag».   

Når bygde Mercedes den første superladerbilen?

Den første superladede Mercedes-bilen ble bygget i 1921 av Daimler-Benz-teamet. De fikk også litt hjelp av Ferdinand Porsche. Allerede før det laget Mercedes noen racerbiler med mekaniske superladere. Den kraftigste Mercedes racerbilen på den tiden var den 2-liters 8-sylindrede superladede racerbilen designet av Ferdinand Porsche.

Legg merke til at den første funksjonelle og testede motor superladeren ble laget av Dugald Clerk, som brukte den til den første totaktsmotoren i 1878. Gottlieb Daimler fikk et tysk patent for superlading av en forbrenningsmotor i 1885.

Raskt og morsomt

Hvis du leter etter en superladet Mercedes-modell, er det flere alternativer å velge mellom, inkludert SLK AMG, SLS AMG, e55, c230, w210 og CL55 AMG. De fleste av disse modellene er ikke lenger i produksjon, men kan bli funnet som kvalitets bruktbiler.

Superladede Mercedes-Benz-modeller er raske og morsomme å kjøre. Se etter den beste modellen for dine behov, og du vil være speeding nedover veien på kort tid.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter