Vanlige Mercedes GLB-problemer

Den 2022 Mercedes GLB er den minste Mercedes luksus familie SUV som bare nylig har blitt avslørt. Mercedes tilbyr GLB med noen få motoralternativer, men den mest populære kommer absolutt til å være 2.0L bensin 4-sylinder fordi den tilbyr nok kraft samtidig som den er raffinert og økonomisk.

Mercedes tilbyr også GLB med et elektrisk drivverk, men det er trygt å si at de fleste fortsatt kommer til å foretrekke bensinversjonen. Gitt det faktum at GLB fortsatt er ganske nytt, er det vanskelig å samle nok informasjon til å anse det som pålitelig eller upålitelig.

Imidlertid var GLB en del og er fortsatt en del av noen få betydelige tilbakekallinger.  Det er rapportert om noen problemer med hensyn til fjærings- og styrekomponenter, kollisjonsputeproblemer, problemer med elektriske systemer, problemer med drivstoffsystemet og problemer med infotainmentsystemet.

Vanligvis går de aller første modellårene til en bestemt modell betydelig verre enn de senere fordi de kan samle forbrukernes tilbakemeldinger og fikse alt galt for de nyere modellene. Noen av disse problemene er imidlertid mer alvorlige enn andre, noe som betyr at du bør besøke forhandleren din hvis de faktisk skjer.

Problemer med fjæring og styring

Ifølge noen få kilder på nettet er et av de mest utbredte problemene med GLB en defekt forakselbærer.  Mercedes har til og med utstedt en landsomfattende tilbakekalling i desember 2021 fordi feil som disse potensielt kan føre til styringskontrollproblemer som ikke er noe du bør ignorere.

Den viktigste skyldige ser ut til å være korrosjon, så du bør sjekke forakselholderen når du tar bilen inn for vedlikehold. Du bør også kontakte Din Mercedes-forhandler hvis du vil at akselholderen skal fikses gratis.

  Hva er den beste Mercedes for drivstofføkonomi?

Problemer med kollisjonsputen

Tilbake i august 2021 utsteder Mercedes også en tilbakekalling for kollisjonsputerelaterte problemer. Tilbakekallingen sier at en potensiell designfeil kan føre til at frontkollisjonsputene og sikkerhetsbeltene ikke fungerer som de skal i tilfelle krasj.  De fleste GLB-modeller er allerede fikset, men hvis du ikke  er sikker på om du bør kontakte din Mercedes-forhandler så tidlig som mulig.

Dette problemet skyldes både en maskinvare og et programvareproblem, noe som betyr at du fysisk må ta bilen til en Mercedes-forhandler for at den skal løses.  Kollisjonsputekontrollmodulen vil bli byttet ut/eller oppdatert, og du vil kunne fortsette å kjøre GLB på kort tid.

Problemer med elektriske systemer

Elektriske systemproblemer er ganske vanlige for nesten alle biler i disse dager, spesielt luksusbiler som pakker uanstendige mengder toppmoderne teknologier. Disse bilene er så komplekse at det gir mening i verden hvis disse elektriske komponentene mislykkes fra tid til annen.

Det vanligste elektriske systemproblemet for GLB er et tomt ryggekamera. Noen ganger når du setter bilen i revers, vil systemet engasjere ryggekameraet som noen ganger er kjent for å mislykkes. Dette kan løses et øyeblikk ved å bare starte kameraet på nytt, men ofte kan dette problemet vedvare hvis det ikke tas vare på profesjonelt.

Problemer med drivstoffsystemet

Drivstoff- og oljelekkasjer er en ganske vanlig forekomst med mange biler der ute, men noen typer lekkasjer er farligere enn andre. Mercedes utstedte også en landsomfattende tilbakekalling samtidig som de utstedte en tilbakekalling for forakselbæreren, som sådan, hvis du har tatt bilen din for forakselbærerfiksen, er sjansen stor for at de også fikset drivstofflekkasjen.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - som er bedre?

Dette problemet er ikke begrenset til GLB fordi mange Mercedes-modeller var en del av denne tilbakekallingen. Mercedes sier at det skyldes et produksjonsprosessproblem som lett kan løses.

Problem med infotainmentskjerm

Mercedes Benz GLB tilbyr en showstopper interiør som enkelt besto alle andre subcompact familie SUV i sin klasse. Trick party stykke av dette interiøret er de to store widescreen infotainment skjermer som huser kilometertelleren, speedometer, tur info, drivstoff info, olje temp info, og infotainment skjermen.

Flere eiere har klaget over at midtskjermen noen ganger er kjent for å slå seg selv off tilfeldig. Dette er åpenbart et problem fordi skjermen brukes til å kontrollere mange viktige bilfunksjoner.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes Benz GLB en god bil?

Mercedes Benz GLB ser ut til å være en ganske anstendig bil, men den er ikke perfekt. Mercedes-modeller på startnivå er ikke på samme nivå som deres avanserte modeller, selv om Mercedes prøver å kaste den på den måten. Den siste generasjons A-klasse og alle de andre bilene som var basert på siste generasjons A-klasse plattform var noen ganger uverdige av Mercedes Benz-merket.

Den nye A-klasse og alle de andre bilene som er basert på det samme chassiset er merkbart bedre, men fortsatt ikke på samme nivå med høyere-end Mercedes-modeller. Den nye GLB er også basert på A-klasse plattformen som betyr at den leverer, men ikke så mye som noen høyere-end Mercedes-modeller gjør.

  Fiat Panda GPL problemer

Er Mercedes Benz GLB romslig nok?

Mercedes sier at GLB er inngangsnivå Mercedes familie SUV og det synes å være sant fordi GLB tilbyr langt mer plass enn GLA som den er basert på. Det skyldes for det meste det faktum at GLB tilbyr en boxy design som bare kan konkurreres av G-klassen.

Noen mennesker elsker boxy SUVer, mens andre ikke gjør det. Imidlertid sikrer en boxy design mye hodeplass for både fremre og bakre passasjerer.

Hvor ofte blir nye biler tilbakekalt?

Nesten alle bilmerker i verden utsteder noen få tilbakekallinger for en bestemt bilmodell. Noen mener at en tilbakekalling er en dårlig ting, men det er det motsatte av det. Bilprodusenter bruker mye tid på å designe biler for at de skal være så pålitelige som mulig, men moderne biler er så komplekse at det er utrolig vanskelig å lage en 100% perfekt bil.

Som sådan utsteder nesten alle bilprodusenter i disse dager tilbakekallinger for bilene sine for å fikse alvorlige problemer som kan forårsake alle slags problemer.  Dette er en god ting fordi disse rettelsene vanligvis er gratis, og de fleste forhandlere prøver sitt beste for å fikse bilene så raskt som mulig.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter