4MATIC vs 4MATIC Plus – forskjell, fordeler og ulemper

Mercedes 4MATIC er et Mercedes-merket AWD-system som kommer i et par forskjellige varianter avhengig av type bil og bruksscenario.  Hver Mercedes-bil er litt annerledes, noe som betyr at systemet kan ta noen forskjellige former avhengig av den aktuelle bilen.

De største forskjellene ligger imidlertid mellom AMG-modeller, SUV-er  og vanlige Mercedes-forbrukerbiler. AMG-modeller tilbyr et overveiende bak-partisk 4MATIC-system for å gjøre bilen mer smidig, mer responsiv og mer spennende å kjøre. Dette inkluderer også 4MATIC + -systemet som finnes i rekkevidde-topping AMG-biler som AMG GT 4-dørs eller E63 S AMG.

Mercedes SUVer tilbyr et mer balansert AWD-system som er innstilt for trekkraft på tvers av alle fire hjulene uten å understreke en bestemt kjørestil . Mer vanlige Mercedes-modeller tilbyr 4MATIC-systemer som er innstilt mot komfort og samhørighet, noe som betyr at du ikke skal føle en glipp selv om det oppstår.

4MATIC+ systemet er mye mer avansert og er for tiden det mest avanserte og banebrytende AMG-innstilte 4MATIC-systemet fordi det kan reagere på trekkraftforskjeller i løpet av noen få milliseconds, men det koster mer å fikse.

Mercedes 4MATIC system i en vanlig hverdag Mercedes bil – Fordeler og ulemper

Det mest grunnleggende og balanserte 4MATIC-systemet tilbys i biler som Mercedes C300. Dette systemet er et  system på basisnivå som inkluderer det laveste integrasjonsnivået fordi det ikke leveres med 600hp + -motorer og ikke er beregnet for terrengbruk.

Dette systemet tilbyr en konstant 50/50 dreiemoment splitt mellom for- og bakakselen , noe som betyr at dette systemet hele tiden fungerer i en 50: 50 dreiemoment split tilstand. Når systemet registrerer tap av trekkraft på enten forhjulene eller bakhjulene, er dreiemomentet delt tilstrekkelig for å gi trekkraft.

  Hvilken er den beste Mercedes-motoren?

De fleste Mercedes-modeller bruker dette systemet, noe som betyr at deler til dette systemet skal være de mest tilgjengelige og billigste.  Dette systemet er innstilt mot komfort og brukervennlighet, noe som betyr at det skal være den mest forutsigbare og mindre forstyrrende av alle 4MATIC-systemer.

Ulempene med disse systemene er mer eller mindre de samme som med alle de andre AWD-systemene, og de er økte kostnader, økt vekt og redusert drivstoffeffektivitet.

Mercedes 4MATIC-system i Mercedes GLE- og GLS SUVer – Fordeler og ulemper

SUV-er er først og fremst designet for å være utilitaristiske, noe som betyr at de skal kunne krysse alle slags terreng uten å oppleve  tap av trekkraft. Dette betyr at disse systemene må være mer responsive og i stand til å sende all kraften til enten for- eller bakakselen.

Disse systemene kalles Mercedes 4MATIC fullt variable systemer som er designet for å svare på fullstendig mangel på trekkraft i visse off-roading situasjoner. SUVer som GLS kommer med spesifikke GLS-funksjoner som «Bounce» -funksjonen som er designet for å frigjøre deg hvis du blir sittende fast i snø eller gjørme.

Disse systemene har en tendens til å bære tyngre biler , noe som betyr at de trenger å opprettholde mer stress på daglig basis. Hvis systemet registrerer konstant glidning, kan det sende 100% dreiemoment til akselen / hjulet med mest grep.

Ulempene med dette 4MATIC-systemet er de samme som med alle de andre systemene, noe som betyr at det koster mye å kjøpe og fikse, reduserer din allerede dårlige SUV-økonomi og gjør bilen enda tyngre.

  Lager Mercedes elbiler?

Mercedes 4MATIC+ system i Mercedes rekkevidde-topping AMG ytelse modeller – Fordeler og ulemper

Mercedes 4MATIC+ systemet er kun reservert for de kraftigste og kraftigste AMG-modellene som Mercedes E 63 S AMG og Mercedes GT63 S AMG 4-dørs. Begge disse kommer med mer enn 600hp hestekrefter som gjør dem ekstremt raske og dyktige.

Med så mye kraft på trykk bestemte Mercedes seg for å lage disse bilene AWD. For noen år siden pleide både BMW og Mercedes å tilby sine range-topping ytelse sedans som RWD biler, men med 600 + hp dette ble litt farlig, spesielt med tanke på at disse bilene har en tendens til å veie så mye som et moderat størrelse hotell.

Som sådan kom Mercedes ut med 4MATIC +, et system som lar deg koble fra forakselen helt og gjøre bilen 100% RWD når du vil utforske grensene for bilen og deg selv. Men resten av tiden systemet er i sport AWD-modus som sikrer optimal trekkraft og utrolig raske responstider.

Dette systemet er det dyreste av dem alle og er også det sjeldneste. Det påvirker drivstoffeffektiviteten, men disse AMG-modellene er ikke designet for å være effektive eller billige å eie.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes 4MATIC-systemet nødvendig?

Hvis Mercedes-modellen du er interessert i kommer med 4MATIC-systemet fra fabrikken, er dette spørsmålet mer eller mindre irrelevant fordi du ikke kan få den bilen uten den. For de modellene som ikke kommer med 4MATIC ut av fabrikken, er det imidlertid trygt å si at det ikke er nødvendig å velge det i 99% av situasjonene.

  4MATIC vs 4MOTION - forskjell, fordeler og ulemper

De fleste tror at et AWD-system er det viktigste teknologistykket for sikker vinterkjøring, men i virkeligheten er et sett med riktig vintergummi mye viktigere.

Gjør 4MATIC-systemet en Mercedes tryggere?

Mercedes 4MATIC-systemet gjør bilen tryggere fordi bilen er i stand til å tilpasse seg et tap av trekkraft og dermed gjenvinne trekkraft raskt. Imidlertid tror mange mennesker at hvis du helt mister trekkraft i en AWD-bil, kommer du nesten aldri til å gjenvinne den.

Det gjelder eldre firehjulsdriftssystemer, men nyere AWD-systemer lider ikke av disse problemene. AWD-biler er tryggere, og det er et faktum.

Er AWD biler bedre ytelse biler?

Det avhenger av hva du verdsetter mest ut av en ytelsesbil. Hvis du vil at bilen skal være så rask som mulig med de beste akselerasjonstidene, er det nødvendig med et AWD-system. Imidlertid, hvis du vil at bilen skal være lettere og mer smidig med mer tilbakemelding, er an RWD-system det bedre alternativet.

Uansett blir AWD-systemer mer og mer avanserte i disse dager for å gjøre dem bedre i alle situasjoner.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter