Vanlige problemer med Audi A5

Audi A5 problemer

Den Audi A5 er den mer stilige versjonen av Audi A4 og er tilgjengelig i enten kupé, konvertibel, eller 4-dørs Sportback form. Siden utgivelsen av den aller første A5 på midten av 2000-tallet, Audi har klart å selge massevis av disse takket være sin attraktive styling og hatchback trunk som øker den totale kapasiteten over den vanlige A4.

Når det gjelder pålitelighet, A5 er mer eller mindre det samme som Audi A4 fordi disse to deler mange deler med hverandre. Dette betyr at A5 bare er en pålitelig bil hvis du opprettholder den godt nok. Hvis du ikke klarer å gjøre alt det vanlige vedlikeholdet, vil det føre til problemer til slutt.

De vanligste Problemene med Audi A5 er relatert til motoren, overføringen, elektronikk, overdreven oljeforbruk og problemer med kjølesystemet.  Dette er de vanligste problemene A5 lider av, og mange av disse er også de mest alvorlige problemene A5 lider av.

Alt i alt, ikke bli motløs om å kjøpe en A5 på grunn av disse problemene. Selv om de er alvorlige, kan de fleste av disse forebygges med rettidig og grundig vedlikehold. Hvis du gjør det, vil A5 være en veldig hyggelig opplevelse, uansett modellår.

Audi A5 – Motor problemer

Den Audi A5 kommer med et bredt utvalg av motorer og de fleste av dem er fine. De mest alvorlige A5-motorproblemene er relatert til timingkjeden som er et kjent grep med mange tyske premiumbiler. Problemet her er at strammeren har en tendens til å slites ut etter en stund, og hvis du ikke tar vare på den snart nok, kan den ødelegge hele motoren.

  Problemer med VW Tiguan Turbo

Hvis du støter på et varsellys for motorstyring på dashbordet, er sjansen stor for at EGR-ventilen (Eksosgassomkrets) ikke fungerer som den skal. Nyere A5-modeller kommer med betydelig mer pålitelige motorer, spesielt de som er laget etter 2012.

Audi A5 – Overføring problemer

Det mest alvorlige overføringsproblemet A5 lider av er det som er relatert til CVT Multitronic girkasse. Denne girkassen er allment ansett som den verste Audi automatiske girkassen  i moderne tid fordi den er delikat. Den virkelige grunnen til at disse har en tendens til å malfunksjon er at mange mennesker ikke klarer å endre overføringsvæsken  i henhold til anbefalingene.

Også overføringener på nyere A5s er kjent for noen ganger å være nølende og lat, noe som er en vanlig forekomst. S-Tronic dual-clutch box er også kjent for å være nervøs ved lavere hastigheter, men det er også en vanlig forekomst. I tillegg til disse er overføringen på både A4- og A5-modellene relativt pålitelige.

Audi A5 – Elektriske problemer

Når det gjelder elektriske programvareproblemer, er eldre A5-modeller mye verre enn nyere fordi de kommer med trege MMI-systemer som kan glitche ut eller starte på nytt uten noen åpenbar grunn. Disse systemene, spesielt de i 2012-2016-modellene er gamle til å begynne med, så hvis de bremser litt, virker det som om hele systemet henger betydelig.

Det gode er at disse kan oppdateres eller oppdateres når dette skjer, og det skjer på eldre A5s. Nyere A5-er er mye bedre, men er ikke helt fri for alle programvareproblemer.

  Vanlige Ford Tourneo Custom-problemer

Audi A5 – Overdreven oljeforbruk

Det kommer ikke som noen overraskelse at eldre europeiske premiumbiler bruker mye olje, men A5 ser ut til å være den som leder listene ifølge mange Audi-spesialister. Årsaken er hovedsakelig på grunn av oljelekkasjer som ligger rundt pakningen eller mange av tetningene som omgir systemet.

Det er relativt vanlig at sekssifrede kjørelengdebiler brenner for mye olje, men disse problemene kan skje mye raskere enn det.  Noen kilder sier at mange eiere trenger å legge til en liter olje i A5-ene nesten hver måned.

Audi A5 – Problemer med kjølesystemet

Olje er ikke den eneste væsken som har en tendens til å lekke fra Audi A5 fordi mange eiere har uttalt problemer med lave kjølevæskenivåer. Disse problemene er vanlige på 3.0L TDI-modellen fordi EGR-kjøleren har en tendens  til  å mislykkes. Du kan også støte på disse problemene med 3.2L bensinmotorer fordi kjølevæskepumpen også har en tendens til å mislykkes.

Uansett må du kontrollere kjølevæskenivået og temperaturmåleren regelmessig for ikke å forårsake skade på motoren.  Hvis du ser temperaturmåleren klatre, bør du stoppe bilen og fikse problemet før det er for sent.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken generasjon av Audi A5 er best?

Det avhenger av hva du verdsetter mest fordi alle A5-generasjoner er gode, selv den aller første. Vi kan imidlertid si at 1m generasjonen av A5 blekner i forhold til nyere modeller, spesielt ansiktsløftningsmodellen som fikk et mye mer attraktivt sett med frontlykter og sårt tiltrengte forfriskninger både i utsiden og interiøret.

  BMW 216D Active Tourer problemer

Den andre generasjonen av A5 kan være den aller beste ennå fordi den tilbyr nesten alt post-facelift 2andre generasjon tilbyr, men til en mye mer oppnåelig pris.

Hvilken Audi A5 kroppsstil er best?

A5 er tilgjengelig i noen forskjellige former, en 2-dørs kupé, en 2-dørs kabriolet eller en 4-dørs Sportback-modell. Den beste av disse tre er utvilsomtSportback-modellen fordi den ser best ut og er det mest praktiske valget.

2-dørs kupéen ser også bra ut, men Sportback føles mer betydelig og mer premium. Den konvertible A5 er nisjevalget ut av gjengen, og salgsnummeret minker sammenlignet med kupéen og spesielt Sportback-versjonen.

Hva er forskjellen mellom Audi A4 og A5?

Under huden er A4 og A5 identiske biler. De bruker samme motor, samme girkasse, samme interiøroppsett, de samme fjæringskomponentene og et stort flertall av alle andre mekaniske komponenter.

A5 er den mer stilige versjonen som også legger til en større hatchback-koffert. A4 tilbyr fortsatt mest plass når det gjelder andre rad med seter. Til slutt er A5 litt dyrere enn A4.

Video: 2010 Audi A5 Gjennomgang – Problemer etter 150k Miles

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter