Er Audi SQ5 en god bil?

Er Audi SQ5 en god bil?

Den Audi SQ5 er en kompakt utøvende luksusbil laget for de som allerede elsker Q5, men anser det for å være litt for tregt. SQ5 får ikke full Audi Sport RS behandling, men de fleste vil ikke ha noe imot en 350hp familie SUV som ser og høres mye bedre ut enn den vanlige Q5. Realiteten er at en bil som en Q5 aldri kommer til å være dynamisk, den vil bare se bra ut, høres bra ut og gå bra i en rett linje.

Så, er Audi SQ5 en god bil? SQ5 er faktisk en av de beste bilene Audi lager fordi den kombinerer en haug med flotte egenskaper i en entall plattform. Først av alt får SQ5 enten en diesel eller en bensin V6 superladet motor med mer enn 350hp. Det får også Audis ikoniske Quattro AWD-system som gjør bilen i stand til alle værforhold.

SQ5 ser også fantastisk ut innvendig og ut, da alle SQ5-modeller kommer med masse tilleggsutstyr rett fra fabrikken. SQ5-stasjonene så vel som det ser ut selv om fjæringsoppsettet er litt stivere enn vanlig. Alt i alt er SQ5 subtil med liten vekt på ytelseskjøring.

Pålitelighet er anstendig, men det er noen problemer som er verdt å snakke om. Praktisk er flott ettersom SQ5 er lett å komme inn og ut av, det tilbyr en haug med sitteplasser og en relativt stor bagasjerom. Alt i alt er SQ5 en veldig god bil, da den kombinerer en haug med fordeler i en enkelt pakke.

Audi SQ5 – Drivverket

Den Audi SQ5 er tilgjengelig med to forskjellige motorer, en 3.0L bensin V6 eller en 3.0L diesel V6 med en supercharger. Disse motorene legger ut mellom 300hp og 350hp med V6 bensin superladet motor som den mest dyktige som det gjør det mulig for SQ5 å nå 60mph fra en stillstand på ca 5 sekunder.

  Er Audi SQ7 en god bil?

Disse motorene er paret til Audi Tiptronic dreiemoment omformer girkasse som sender strøm til alle fire hjul permanent gjennom Audis Quattro AWD-system. Dieselvariantene er kjent for et virkelig økonomisk fotavtrykk, mens bensinmotorer er mye verre i den forbindelse.

Uansett er alle SQ5-drivlinjer spennende og er verdt premien over vanlige Q5-motorer. Disse er både raffinerte og sofistikerte uten å væreoverveldende. Noen sier at Q5 fortjener en 4.0L Audi RS V8 med ca 550hp-620hp, men dette er usannsynlig noen gang å skje gitt dagens klima rundt høy forskyvning motorer.

Audi SQ5 – Design og chassis

Den Audi SQ5 ser mye bedre ut sammenlignet med den vanlige Q5 fordi det får et bredt utvalg av ekstra trim stykker og styling berører som gjør det ser mye mer aggressiv og luksuriøs. Først av alt får SQ5 større felger, større bremser, 4 eksosspisser og masse enten aluminium eller til og med karbon.

Interiøret i SQ5 er like spennende takket være en haug med Alcantara, karbon og perforert skinn.  SQ5 er ikke en altfor aggressiv bil, noe som betyr at den fortsatt er komfortabel og subtil.  Imidlertid føles det litt mer dynamisk sammenlignet med en vanlig Q5 som kjører på en noe karakterløs måte.

Audi SQ5 – Pålitelighet og vanlige problemer

Den Audi SQ5 ligner på den vanlige Q5 som betyr at noen generasjoner går litt bedre enn andre. Det vanlige temaet er jo nyere modellen fra sin generasjon, jo bedre går det når det gjelder  pålitelighet.  Alt i alt er SQ5 bygget stout, men det trenger grundig og rettidig vedlikehold, ellers vil det mislykkes.

  Audi RS5 Sportback Pålitelighet

De vanligste Audi SQ5-problemene er knyttet til elektronikk, kropp og utstyr, motoren, overføringen og suspensjonen. Sørg for å vurdere en som har blitt holdt i optimal stand lengst hvis du ønsker å få mest mulig ut av Audi SQ5 eierskap.

Audi SQ5 – Verdi og praktisk

Den Audi SQ5 er en veldig god avtale på bruktmarkedet, spesielt post-facelift 1st generasjon som er tilsvarende priset til en vanlig Audi Q5. Q5 generelt er en veldig god bil på2-markedet fordi utvendig design alderen som god vin mens interiørdesignet ikke gikk så bra.

Den Audi SQ5 er også en virkelig praktisk bil takket være sin store og romslige to rader med sitteplasser og tilsvarende stor bagasjerommet plass.  SQ5 er lett å komme inn og ut av, og det kommer med mange familievennlige funksjoner som gjør det til en av de best brukte familie performance SUVer på markedet.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Audi Q5?

Hvis du er i markedet for en rask og luksuriøs SUV som også klarer å brenne en varm hatchback av linjen, er SQ5 et perfekt valg. Jeg er enig i at det ikke er rettferdig at Q5 aldri fikk full RS-behandling som en V8-motor i en bil så pen som Q5 sannsynligvis ville være en hit.

Uansett er SQ5 fortsatt en veldig spennende bil, og du kan også si at du virkelig ikke trenger mer enn 350hp i en bil som Audi Q5. Det er nesten ingenting SQ5 ikke kan gjøre foruten tung off-roading, noe de aller fleste SQ5-kjøpere ikke engang tenker på å gjøre.

  Den 2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Er Audi Q5 bedre enn Audi SQ5?

Q5 er en veldig god bil, og man kan uten tvil si at det ikke er nødvendig å gå for en SQ5 som Q5 aldri var og aldri vil være en sports-SUV.  Argumentet er at å bruke noen få titusenvis av dollar på valgfritt utstyr på en vanlig Q5 er et mye bedre alternativ enn bare å gå rett ut og kjøpe SQ5.

Svaret på dette spørsmålet koker ned til hva du verdsetter mer. Hvis du vil ha det høyeste nivået av luksus med oppvarmet, massert, ventilert flerveis justerbare seter med omfattende lumbalestøtte, bør du bruke de ekstra pengene på en vanlig Q5 med alt. På den annen side, hvis du vil ha litt krydder for å gjøre dine daglige pendlere litt mer underholdende, er SQ5 den ene.

Når kommer den nye Audi Q5 ut?

Ifølge noen få troverdige kilder kommer den nye Q5 ut en gang neste år, og det er mange spionbilder av den kommende Q5 allerede online. Noen sier at neste generasjon Q5 kommer til å bli en stor opprørthet for bilindustrien, men jeg antar at vi må vente og se.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter