Vanlige problemer med BMW 320d

BMW 320d

BMW 3-serien er en av de mest foretrukne BMW-modellene på markedet. Denne serien består av slanke, komfortable, høyytelses og stilige biler. BMW 320d er ikke et unntak som en av de fineste sedans på markedet. Når det er sagt, hva er noen av de vanlige problemene som BMW 320d står overfor?

BMW 320d står overfor mange problemer, for eksempel kjølevæskelekkasje, timing kjede feil, hale lys kommer på, tap av strøm, rattle fra baksiden av bilen, motorproblemer, og elektriske problemer. Uansett problem kan sertifiserte BMW-teknikere håndtere alt som kastes på dem.

Hva er de vanlige problemene med BMW 320d?

Mislykket tidsberegningskjede

Etter å ha brukt DIN BMW 320d for en lang stund, noen deler som timing kjeden vil begynne å gi opp på grunn av slitasje. Som et resultat vil timingen strekke seg på grunn av for mye spenning og feil. Når dette skjer, vil motoren misfire, motoren starter ikke, og kontrollmotorlampen kan til og med komme på.

Hvis bilens timingkjede har sviktet eller slitt ut, er det beste å gjøre å bytte den ut. Så besøk et BMW-servicesenter eller en BMW-tekniker for å erstatte den utslitte tidskjeden med en ny.

Baklyset tennes

Noen ganger kan du legge merke til at baklyset har slått seg på uten noen forklaring. Hvis baklyset tennes uten grunn, kan problemet være et mislykket kretskort inne i baklyktene. Du må bytte ut det mislykkede kretskortet med et nytt.

Kjølevæskelekkasje

Kjølevæskelekkasje er også et annet vanlig problem som BMW 320d-brukere står overfor. Dette problemet skyldes vanligvis en fordreid hodepakning, et fremmedlegeme i radiatoren eller en blåst radiatorslange. Etter å ha satt på flere miles, bør du sjekke kjølesystemet og sørge for at ingen del er skadet.

  BMW 2-serien pålitelighet

Hvis kjølevæskesystemet er skadet, kan det føre til en kjølevæskelekkasje, noe som vil påvirke motorens ytelse, da det vil overopphetes og føre til flere problemer. Skift ut de skadede eller utslitte delene for å unngå alvorlige problemer.

Oljelekkasje

I likhet med kjølevæskesystemet vil den lekkende oljefilterhusets pakning bli utdatert etter flere kilometer. Hvis denne delen ikke repareres eller overvåkes i god tid, vil det føre til oljelekkasje. Hvis det er problemet, kan du ganske enkelt erstatte oljefilterpakningen med en ny.

Elektriske problemer

BMW har alltid hatt problemer med sin elektronikk. Mens det er forskjellige elektriske problemer som finnes på ulike BMWs, BMW 320d har problemer med nøkkelen, som kan slutte å fungere i tenningen; dermed, slik at styrelåslyset griper inn. Dette problemet er vanlig i 2005 BMW 320d-modellene.

Motorproblemer

BMW 320d har også noen motorproblemer. I de fleste tilfeller er motorproblemene på denne bilen knyttet til drivstoffpumper og drivstoffinjektorer. Når en av disse delene er skadet eller utslitt, vil ikke motoren yte optimal ytelse. Et slikt problem bør håndteres raskt for å unngå eskalering, da motorproblemer kan føre til kostbare reparasjoner.

Rattle fra baksiden av bilen

Tidligere har mange BMW 320d-brukere rapportert lyder som kommer fra motoren på bilene sine. Bortsett fra det, kan vibrasjoner og langsomme raslende lyder også høres. Dette er en indikasjon på at bremseklossene og skivene er utslitte og må byttes ut så snart som mulig.

  Vanlige problemer med Citroën C3 Picasso

Tap av servostyring

Flere BMW 320d-brukere rapporterte at servostyringen sluttet å fungere. I de fleste tilfeller skjedde dette fordi servostyringssystemet var utslitt og ikke fungerte like bra. Løsningen er å erstatte det gamle servostyringssystemet med et nytt.

FAQ

Er BMW 320d en god bil?

Ja, BMW 320d er en utmerket bil. Bortsett fra sitt nydelige utseende og enestående ytelse, er denne bilen også praktisk og kan komfortabelt romme opptil fem personer. Det er også drivstoffeffektivt og har god lasteplass. Det er imidlertid ikke veldig pålitelig, og kostnadene ved å opprettholde det er ganske høye.

Hvor mange miles varer BMW 320d?

Siden BMW 320d kommer fra en av de mest pålitelige BWM-seriene, er den også veldig holdbar. Denne bilen kan vare opptil 250 000 miles. Men for at bilen din skal ta på seg disse milene, må du vedlikeholde den riktig og følge BMW-planlagt servicevedlikehold.

Hvilken BMW-modell er mer pålitelig – 320i eller 320d?

Begge modellene er pålitelige og tilbyr eksepsjonelle funksjoner. Imidlertid er BMW 320i, som er bensinversjonen, mer pålitelig enn BMW 320d, som er dieselversjonen. Dessuten er bensinversjonen kraftigere, mens dieselversjonen er mer drivstoffeffektiv.

Etter hvor mange miles begynner BMW 320d å utvikle problemer?

De fleste BMW-modeller begynner å utvikle problemer etter å ha dekket opptil 80 000 miles. Til tross for at denne bilen er pålitelig, kan du begynne å gjøre mindre reparasjoner på 60,000 til 100,000 miles. Etter 100 000 miles kan reparasjoner øke ettersom de fleste BMW-deler er laget av plast og vil begynne å slites ut. 

  Vanlige problemer med Renault Captur

Hvilken er dyrere å vedlikeholde – BMW 3-serien eller 5-serien?

Selvfølgelig er BMW 5-serien dyrere å vedlikeholde enn BMW 3-serien. Ikke bare er 5-serien den større bilen, men den kommer også med et mer avansert system, noe som betyr flere problemer. I tillegg, siden delene er dyrere enn de i 3-serien, kan du forvente å betale mer når det gjelder reparasjon eller vedlikehold.

Avsluttende tanker

Planlegging for kjøretøyets vedlikeholdskostnader kan være en skremmende oppgave hvis du ikke vet hva du kan forvente. Men hvis du eier en BMW 320d eller har tenkt å skaffe deg en, kan du planlegge deg selv deretter som du vet hvilke problemer du kan forvente etter hvert som bilen eldes.

Med ovennevnte informasjon om de vanlige problemene med BMW 320d, trenger du ikke lenger å gjette problemene som bilen din vil møte i fremtiden. Egentlig kan du reparere og vedlikeholde bilen din riktig slik at du ikke trenger å gjøre kostbare reparasjoner.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter