Vanlige Ford Super Duty 10-trinns overføringsproblemer

Ford F150 har vært den mest populære bilen i det amerikanske markedet i flere tiår, og den nyeste F150 klarer å fortsette den trenden. Dette betyr imidlertid ikke at F150 og dens større tunge brødre er komplett uten feil fordi de ikke er det. Disse lastebilene har mange ufullkommenheter, noen av dem på grunn av manglende vedlikehold, noen av dem på grunn av mangel på teknisk kunnskap.

Dette har resultert i tre forskjellige gruppesøksmål mot Ford angående bare F150, og en av dem er fokusert på den 10-trinns automatiske girkassen.  Mange saksøkere sa at den 10-trinns automatiske girkassen rett og slett er altfor nervøs, hard og aggressiv, så mye at den presenterer «livstruende» problemer, spesielt på highway.

Ford har også utstedt en massiv tilbakekalling på nesten alle F250- og F600-modeller på grunn av et problem med den første planetariske ringenheten. Andre problemer inkluderer problemer med pumpegirdriftssvikten og momentomformeren, som begge kan påvirke din generelle eieropplevelse betydelig.

Alt i alt gjorde ikke Ford 10R140-girkassen like kraftig som noen av lastebilene deres. Dette har resultert i mange tilbakekallinger, og noen sier til og med at flere tilbakekallinger også kan komme senere i år.  Dette er imidlertid ikke så uvanlig, da mange av verdens beste girkasser har gått gjennom år of problemer før de blir så gode som vi kjenner dem nå.

Ford Super Duty 10-trinns girkasseproblemer  – Grove og aggressive skift

Sannsynligvis det mest omtalte problemet med 10R140-overføringen er mangelen på raffinement som ofte kan gjøre bilen utrolig ubehagelig å kjøre. Dette har resultert i noen forskjellige gruppesøksmål mot Ford. Selv om noen av disse søksmålene har blitt delvis avvist, betyr det fortsatt ikke at 10-hastigheten er fri for alle problemer.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Boxster T

Mange eiere som ikke har noe å gjøre med gruppesøksmålet har sagt at 10R140 rett og slett ikke er opp til moderne standarder, og at noenoverføringer som er et tiår eller to eldre fortsatt klarer å være mer levelige. Det er også verdt å nevne at disse problemene ikke er der hele tiden, de har en tendens til å dukke opp og forsvinne av ukjente grunner.

Ford Super Duty 10-trinns overføringsproblemer – Første planetariske ringmonteringsproblem

Tilbake i 2021 utstedte Ford en massiv tilbakekalling som inkluderte praktisk talt alle Ford F250 og F600 Super Duty-lastebiler på grunn av problemet med ringmontering. Lageret inne i denne ringen vil forurense seg selv og føre til at overføringen skifter på en veldig grov måte, så mye at det ofte kan føles som om girkassen ønsker å rive seg fra resten av bilen.

Dette vil føre til at skiftenøkkellyset tennes og lastebilen vil gå inn i 7.  gir og nekte å betjene.  Ettersom dette problemet fortsetter å herje innsiden av girkassen, vil bilen helt koble fra girkassen, noe som betyr at du ikke vil kunne velge revers eller annet gir for den saks skyld.

Ford Super Duty 10-trinns overføring problemer – Pump gear svikt

Ford Super Duty 10-trinns girkasse ser også ut til å lide av pumpeutstyrsfeil som av en eller annen grunn ser ut til å være tydeligere på dieselmodeller. Dette problemet kan lett bli lagt merke til hvis du stadig hører noen sutrende lyder som kommer fra overføringen. Ford sier at dette er helt normalt da disse girene er «straight-cut» og de iboende er støyende enn i andre girkasser.

  Vanlige problemer med Peugeot 108

Noen eiere har imidlertid rapportert å finne rusk og smuss inne i pumpedriftsgirene som ikke er normalt i det hele tatt. Uansett, sørg for å inspisere disse komponentene hvis du hører noen merkelige lyder som ingen overføring skal høres ut som det er en operasanger.

Ford Super Duty 10-trinns overføring problemer – Momentomformer problemer

For å avslutte denne listen, skal vi nevne momentomformerproblemer som også ser ut til å stresse mange Ford-lastebileiere.  Omformerkoblingene ser ut til å være utmattende og bøyende over tid, noe som uunngåelig fører dem til deres eventuelle bristepunkt.  Mange tror at disse problemene påvirker girkassens levetid, da de ganske enkelt har en tendens til å skje igjen og igjen på noen modeller.

Et annet problem som kan skade momentomformeren alvorlig over tid, er overdreven varme som har en tendens til å bygge seg opp nærinngangsakselen. Varme er den stille morderen til alle delikate mekaniske komponenter, noe som betyr at dette også kan ødelegge omformeren din etter en stund.

FAQ-seksjon

Hvorfor tilbyr Ford 10-trinns girkasser?

Til å begynne med virker det overflødig å bruke en 10-trinns girkasse fordi 10 gir er litt for mye. Ford gjorde imidlertid dette av en rekke årsaker som forbedrer ytelsen og effektiviteten. For det første, ved å gjøre girene kortere og ha flere gir, prøver du i hovedsak  å holde motoren i sitt optimale kraftbånd til enhver tid, noe som betyr at motoren alltid er responsiv og lastebilen alltid er klar til å gå.

  Kia Sportage Mild Hybrid problemer

Men når du kommer til en motorvei og aktiverer cruisekontroll, vil girkassen sannsynligvis skifte til det høyeste giret som er mulig for å holde RPM-nivåene på et optimalt nivå. Dette vil uunngåelig maksimere drivstoffeffektiviteten din på lang avstand, da turtallet alltid er perfekt.

Når introduserte Ford 10-trinns girkasse?

Ford introduserte først 10-trinns girkassen tilbake i 2017, men brukte den ikke som standard for lastebiler i F-serien før i 2021.  Dette betyr at Ford er sikre på at 10-trinns er en flott girkasse, og at alle problemene som plager den nå snart vil være borte etter at alt dette er løst.

Ford mener at 10-trinns girkassen er et flott utgangspunkt for fremtidige overføringsoppgraderinger, vi må vente og se hvordan 10-trinns vil fungere på lang sikt.

Hvilken Ford-girkasse er best?

Ford har bygget flotte girkasser gjennom årene, noe som betyr at det er vanskelig å velge den beste av dem alle. Vi vil imidlertid peke på noen av Fords største hits. Går vi tilbake til 1960-tallet, ble Ford C4-girkassen hyllet som den beste girkassen iverden. Spol frem  60 år, og det er fortsatt like bra som det var tilbake på 60-tallet.

C6-transmisjonen er også kjent som en legende, og det samme er AOD-transmisjonen.  AODE-overføring og 4R70W er også kjent som noen av de beste Ford-overføringene gjennom tidene.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter