Vanlige problemer med Ford KA Plus

Ford KA Plus

Ford KA Plus er en liten subkompakt bybil med enestående egenskaper. Den er også pålitelig, effektiv og billig å vedlikeholde. Den har imidlertid også flere problemer som interesserte kjøpere bør kjenne til. Hva er de vanligste problemene med Ford KA Plus?

Vanlige problemer med Ford KA Plus er at motoren ikke vil starte, at den skrangler, at motoren tenner feil, problemer med tomgangshastighetsventilen og at temperatursensoren svikter. I tillegg har noen eiere rapportert om problemer med bakre bremser, bremseslanger foran som ikke holder seg på plass, og batteriovervåkningskabler som ikke er sikret.

Hva er de vanligste problemene med Ford KA Plus?

Motoren vil ikke starte

Dette er et av de største problemene som Ford KA Plus-eiere bør være klare til å håndtere. Flere eiere klaget over at motoren nektet å starte, og den begynte å bli overopphetet. Den viktigste skyldige bak dette problemet er en ødelagt temperatursensor i kjølevæskesystemet.

For å løse dette problemet må du besøke en profesjonell mekaniker. Sørg for at mekanikeren bytter ut den defekte temperatursensoren for å løse problemet.

Feiltenning i motoren

Et annet vanlig problem med Ford KA Plus er feiltenning av motoren. Mange Ford KA+-eiere har klaget over at motoren tenner feil og lager en høy hyletone mens bilen går på tomgang. Merk at dette problemet vanligvis skyldes en defekt tennspole, som vanligvis ikke aktiverer motorstyringslampen når den går i stykker.

For å løse dette problemet må du bytte ut den defekte tennspolepakken. Det er ideelt hvis du engasjerer en profesjonell mekaniker til å fikse det.

  Skoda Kodiaq Batteriproblemer

Skramlende motor

Selv om dette problemet ikke er veldig vanlig, har flere Ford KA-eiere også rapportert at de har en raslende motor. Mange brukere klaget over at de hørte en raslende lyd fra motoren mens de kjørte. Noen klaget over at bilen deres mistet kraft. Den viktigste skyldige bak dette problemet er skadede eller utslitte kamfølgere.

For å løse dette problemet må du bytte ut de skadede eller utslitte kamtilhengerne.

Problem med tomgangshastighetsreguleringsventilen

Tomgangshastighetsreguleringsventilen er også kjent som luftomløpsventilen og er plassert på inntaksmanifolden. Når det er problemer med tomgangsventilen, kan det føre til stans i veikryss og ujevn tomgang. Hovedårsaken til at tomgangsventilen får problemer, er karbon- og oljeavleiringer som tetter til ventilen.

Hvis tomgangsventilen er tett og ikke skadet, bør du rengjøre den og fjerne karbonavleiringene. Men hvis den er skadet, bør den skiftes ut.

Sviktende temperatursensor

Dette problemet er vanlig i eldre Ford KA Plus-modeller. Temperatursensoren i kjølevæskesystemet er utsatt for feil. Selv om temperatursensoren vanligvis slår av en overopphetet motor, vil den ikke tillate at bilen starter eller stopper hvis den er ødelagt.

For å løse dette problemet må du bytte ut den ødelagte temperatursensoren.

Problemer med bakre bremser

Dette er et av problemene som tvang Ford til å tilbakekalle noen av Ford KA-modellene. Det ble oppdaget at boltene til bakre bremseplate kanskje ikke var trukket til med det nødvendige tiltrekkingsmomentet. Hvis en bakre platebolt faller inn i bremsetrommelen, kan det føre til skade på bremsebeleggene eller at hjulene blokkeres.

  Alt om 2023 Ford F-250

Merk at Ford tilbakekalte de berørte modellene, og problemet ble løst.

Oppbevaring av bremseslange foran

Et annet problem som tvang Ford til å tilbakekalle flere Ford KA Plus-modeller, skyldtes et problem med oppbevaring av bremseslangen foran. Det er en risiko for at den fremre bremseslangen kan gnisse mot forhjulsfelgen, noe som kan føre til bremsevæskelekkasje og redusert bremseevne.

Batteriovervåkningskabelen uten sikring gnager seg fast

Dette problemet ble funnet i Ford KA Plus-modeller produsert mellom 2017 og 2019. Produsenten oppdaget gnagsår på batteriovervåkningskabelen uten sikring. Dette problemet kan løses ved å inspisere BMW-ledningen og bytte den ut hvis den er skadet. Bruk teip til å pakke BMS-ledningen og installer en festeklemme for ledningsnettet på alle biler.

FAQ

Er Ford KA Plus pålitelig?

Ja, Ford KA Plus er en pålitelig bil. Mange eiere har rapportert at de har kjørt flere mil før de har registrert mindre problemer. I tillegg er det billigere å vedlikeholde denne bilen sammenlignet med noen av konkurrentene. Dessuten har den en fur star Euro NCAP sikkerhetsvurdering, noe som er ganske bra.

Hvor mange kilometer holder Ford KA Plus?

Det avhenger av hvor godt du tar vare på bilen. Med godt stell og vedlikehold bør Ford KA Plus holde i minst 300 000 km. Noen Ford KA Plus-eiere som ikke har tatt godt vare på bilene sine, har kjørt mer enn 100 000 km, noe som betyr at denne bilen er svært pålitelig.

Er Ford KA Plus dyr å vedlikeholde?

Som de fleste vanlige biler er Ford KA Plus ikke dyr å vedlikeholde. Dessuten er serviceprisene konkurransedyktige for begge bensinmotorene, og dieselmotoren er ikke vesentlig dyrere i drift. I gjennomsnitt bør en Ford KA Plus-eier bruke rundt 210 dollar i året på å vedlikeholde bilen.

  BMW 650i overføring problemer

Er Ford KA Plus drivstoffeffektiv?

Ford KA Plus er en effektiv bil, selv om den tilbys i to effektutgaver. Bensinmotoren på 1,2 liter er den mest effektive, da den kan klare opp til 48,7 km/l i laveste utstyrsversjon. På den annen side synker effektiviteten i de høyere utstyrsversjonene, der Active-utgaven kan gå opp til 43,5 km per liter.

Hva er forskjellen mellom Ford KA og Ford KA Plus?

Ford KA er en tredørs bybil som deler det mekaniske understellet med Fiat 500. Den nyere Ford KA Plus er derimot basert på Fiesta, men er kortere og har et mye romsligere interiør enn den gamle bilen. Ford KA er dessuten en del lengre enn Ford KA Plus.

Oppsummering

Ford KA Plus kan være en enestående bybil med mange fantastiske funksjoner, men den har også flere problemer. Noen av dem er motorproblemer, problemer med bakbremsene, problemer med tomgangshastighetsreguleringsventilen og sviktende temperatursensorer.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter