VW Keyless Entry Problemer

VW problemer

Moderne Volkswagen-modeller er  utstyrt med et bredt utvalg av nyttige funksjoner, hvorav noen er der for å underholde oss, mens andre er der for å gjøre livene våre enklere og tryggere. Nøkkelfrie inngangssystemer har blitt introdusert for en stund tilbake og lar deg låse opp / låse bilen uten å ta nøkkelen ut av lommen.

Systemet gjenkjenner at nøkkelen er i nærheten av bilen og lar deg låse opp bilen ganske enkelt ved å berøre dørhåndtaket.  Imidlertid  eksisterer VW nøkkelfrie oppføringsproblemer og kan til og med ødelegge hele opplevelsen din hvis du ikke er i stand til å ta vare på dem i god tid. Derfor kom du til denne artikkelen der vi skal liste opp disse og hjelpe deg med å løse dem.

De vanligste VW nøkkelfrie inngangsproblemer inkluderer et dødt batteri i nøkkelbrikken, nøkkelfoben som mister forbindelsen med kjøretøyet, det nøkkelfrie systemet er inkonsekvent, og problemer der den nøkkelfrie starten fungerer, men den nøkkelfrie inngangsfunksjonen ikke gjør det.

Det gode er at de fleste av disse problemene er ganske enkle og billige å fikse, men i noen tilfeller kan de kreve profesjonell hjelp og expensive maskinvareutskiftninger.

Dead Key Fob batteri

Alle biler utstyrt med nøkkelfrie inngangsfunksjoner kommer med en VW-nøkkelbrikke som huser noen få knapper for å låse opp, låse, åpne bagasjerommet og potensielt en ekstern start / alarm function. Hvis nøkkelbatteriet dør, vil ingen av disse fungere, noe som også betyr at bilen ikke vil kunne gjenkjenne at nøkkelen er i nærheten av kjøretøyet og dermed vil deaktivere bilens nøkkelfrie inngangsfunksjon.

For å løse dette, test ut hardtrykksknappene på nøkkelfoben og se om alle knappene fungerer. Hvis ikke, skyldes det nesten helt sikkert et dødt batteri som må byttes ut. Dette er også en vanlig grunn til at bilen din ikke starter. Batteriet koster vanligvis noen få dollar og kan enkelt byttes ut uten å gå til forhandleren eller et servicesenter. Klikk her hvis du vil vite hvordan du kan bytte ut batteriet selv.

  Alt om 2023 VW Polo

Nøkkelbrikken mister tilkoblingen til bilen

Noen ganger kan nøkkelbrikken av og til miste forbindelsen til bilen, noe som betyr at bilens viktigste nærhetssensorer ikke fungerer. Som sådan vil bilen også tro at bilen ikke er i nærheten av kjøretøyet og ikke lar deg låse den opp eller låse den. Disse skjer for det meste periodisk, hvis bilen ikke kan gjenkjenne nøkkelen hele tiden, vil batteriet sannsynligvis være dødt.

For å løse dette er det nødvendig med en tilbakestilling av systemet, men i sjeldne tilfeller må en tekniker inspisere bilens elektriske systemer og kanskje til og med bytte ut en sensor eller to. Det gode er at disse problemene er ganske sjeldne sammenlignet med de fleste av de andre som er oppført i denne article.

Nøkkelfritt system som er inkonsekvent

Dette problemet oppstår når  systemet lar deg  enten låse eller låse opp bilen via den nøkkelfrie inngangsfunksjonen, men det lar deg ikke gjøre begge deler. Systemet kan også noen ganger gjøre det mulig for deg å låse opp / låse bilen med bare sjåføren eller bare passasjerdørene.

Når det skjer, er dette relativt vanlig med nøkkelfri inngangsfunksjon i VW. For å løse dette, må du ta nøkkelfobbatteriet ut og la det stå i omtrent 5 minutter eller så.  Når du returnerer den til nøkkelbrikken, skal bilen gjenkjenne den og alt skal være i orden. Hvis ikke, kontakt en VW-spesialist/forhandler.

  Vanlige problemer med Audi S5

Nøkkelfri start fungerer, men nøkkelfri oppføring fungerer ikke

Noen få eiere har også klaget over at nøkkelfritt inngangssystem svikter, men uten å hemme bilens nøkkelfrie startfunksjonalitet. Dette betyr at bilen sannsynligvis ikke er i stand til å gjenkjenne at nøkkelen er i nærheten av kjøretøyet, men den   er i stand til å gjenkjenne den mens bilen er inne i kjøretøyet.  For å teste dette ut, prøv å holde nøkkelbrikken inne i bilen og test bilens nøkkelfrie inngang.

Hvis det ikke fungerer, kan det skyldes et svakt batteri. Hvis det ikke fungerer, skyldes det sannsynligvis et modulproblem. For å løse dette må du enten utføre en tilbakestilling/oppdatering av programvaren, eller i sjeldne tilfeller må du bytte ut den defekte modulen helt.

FAQ-seksjon

Er bilnøkkelfrie inngangsfunksjoner trygge?

Mens nøkkelfri inngang sikkert er en veldig nyttig funksjon som lar deg aldri ta nøkkelen ut av lommen mens du låser og låser opp bilen. Virkeligheten er imidlertid at biler med disse funksjonene er mer sannsynlig å bli stjålet, da det er visse enheter ute som kan oppdage og gjenkjenne signalet som sendes fra bilen til nøkkelen (og omvendt) og lagre det.

Dette vil gjøre det mulig for personer med disse enhetene å få tilgang til bilen, noen ganger til og med å kunne starte bilen opp. Produsenter prøver alltid forskjellige måter  å prøve å unngå disse detektorene, men det  er 100% trygt å si at en bil uten disse funksjonene definitivt er tryggere mot ulovlig oppføring eller tyveri.

  Vanlige problemer med Renault Espace

Hvordan forhindre hacking av nøkkelfri oppføring?

Det er noen virkelig gode måter hvordan du kan sørge for at hacking av nøkkelbrikken din er betydelig vanskeligere enn med de fleste biler, noe som godt kan være grunnen til at bilen din ikke ble hakket og andres var.  Det første du bør gjøre er å investere i en signalblokker nøkkel fob pose designet for å blokkere innkommende og utgående signaler fra nøkkelen fob.

Du kan også alltid låse rattet mens du forlater bilen, omprogrammere nøklene, parkere defensivt, bruke bilalarm og slå av bilens nøkkelfrie signal. Det er verdt å nevne at du egentlig ikke kan være 100% trygg, men du er sikker på å være tryggere enn de fleste. 

Kan jeg ettermontere nøkkelfri oppføring?

Kort sagt, ja, men det er forskjellige metoder og måter hvordan man kan oppnå dette. De mest elementære systemene vil sannsynligvis  være de minst pålitelige og kommer til å være mest utsatt for hacking. Mer avansert OEM-ettermontering vil sannsynligvis kreve mye koding, nye ledninger,  nye moduler og potensielt nye / eller omprogrammerte nøkler.

Hvis du ettermonterer systemet til bilen din, vil du sannsynligvis bruke mye penger, og det er ikke 100% sikkert at du vil kunne øke bilens videresalgsverdi hvis systemet ikke er 100% OEM og indistinguish stand fra den virkelige deal.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter