Vanlige problemer med Mercedes W204

Mercedes W204 problemer

W204 Mercedes C-klasse representerer et vendepunkt i livslinjen til Mercedes C-klasse som det var den aller første C-klasse å tilby en grundig modernisert kjøreopplevelse med en stor design avgang, den første brukbare Mercedes skjerm infotainment system, og med den aller første skjermen innebygd i instrument klyngen.

Dette betyr at W204 er et av de største sprangene Mercedes har gjort mellom to forskjellige modellgenerasjoner. Dette betyr også at slike store sprang har en tendens til å komme til en pris, og det er pålitelighet. De vanligste W204-problemene er knyttet til styresystemet, rust, alle slags lekkasjer, motorproblemer og sporadiske elektriske problemer.

W204 er tilgjengelig i mange forskjelligemotorkonfigurasjoner som også inkluderer både RWD- og AWD-varianter. W204 er nå en relativt gammel bil, noe som betyr at den trenger riktig omsorg hvis du vil at den skal vare så lenge den kan.

Alt i alt er W204 en relativt pålitelig bil generelt, samtidig som den er billigere å vedlikeholde sammenlignet med de fleste Mercedes-modeller.  Dette er grunnen til at W204 fortsatt er et veldig populært bruktbilalternativ. Men fordi det kan ha vært så billig i dag, er det mange som ikke bryr seg om å opprettholde det så bra.

Problemer med Mercedes W204-styresystemet

W204 er kjent for å oppleve alle slags styresystemrelaterte problemer som slipelyder, stansing av rattet, rattlåsing og potensielt til og med tap av strømassistanse. Disse er enda tydeligere mens du gjør en sving, noe som betyr at problemer som disse knapt kan gå ubemerket hen.

Den vanligste årsaken til denne typen problemer er en defekt servostyringspumpe som har en tendens til å utvikle lekkasjer. Lekkasjer som disse starter vanligvis gradvis, men er lett merkbare når du begynner å oppleve problemer med styresystemet.

  Mercedes Benz CL - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Mercedes W204 rust problemer

W204 er nå en 15 år gammel bil som betyr at mange av disse begynner å oppleve problemer med rust. Selv om Mercedes tilbyr store rustbeskyttelsesgarantier og pakker, spiller disse bare en rolle hvis bilen ikke er så gammel som W204 er, og hvis du alltid har fåttbilen din direkte hos en forhandler.

Rustflekker har en tendens til å vises på steder som bakluken, den nedre delen av dørene, under bilen, i hjulbrønnene og rundt vinduene. Disse er vanskelige å fikse når de begynner å spre seg, men hvis du er i stand til å fange dem tidlig nok, kan du reparerem uten for mange problemer.

Mercedes W204 lekkasjer problemet

Brukte europeiske luksusbiler er kjent for å konsumere mye olje, og en av grunnene til at det skjer er fordi de også har en tendens til å lekke.  De vanligste lekkasjene er forbundet med oljen og noen ganger til og med selve drivstoffet . Jegf dette faktisk skjes, vil du sannsynligvis måtte erstatte «O» ringen som forverres over tid.

W204 er også kjent for å oppleve drivstofflekkasjer fra defekte drivstoffilter.  Disse er vanligvis forårsaket av skittent drivstoff når filteret blir tilstoppet tidlig.  Hvis du ikke løser dette problemet tidlig, vil du sannsynligvis oppleve en drivstofflekkasje på et tidspunkt.

Mercedes W204 motor problemer

W204 tilbyr mange forskjellige motoralternativer som starter fra 4-sylindrede motorer og beveger seg helt opp til turboladede V8-er med opptil 500hp. De fleste av disse motorene er pålitelige, selv etter mange miles, men de er ikke uten feil.  Det vanligste motorrelaterte problemet W204-opplevelsene er mangel på kraft.

  Hvilke Mercedes-Benz-modeller er hardtop-kabrioleter?

Disse skyldes for det meste enten et tilstoppet drivstofffilter  eller en defekt veivskiftsensor.  Noen eiere har også rapportert lav luftkompresjon, defekte tennplugger, defekte injektorpumper og MAF-problemer som potensielle årsaker til dette problemet.

 

Mercedes W204 elektriske problemer

W204 har også en tendens til noen ganger å oppleve problemer med ulike elektriske systemer som utvendig belysning, interiørbelysning og mange av bilsystemene og tilbehøret.  Dette er ikke noe mer enn hodepine, da de ikke kommer til å forårsake noen alvorlige problemer, selv om de er ekstremt irriterende.

Modeller med høyere kjørelengde har en tendens til å oppleve disse ganske mye oftere, så sørg for å se etter et relativt lavt kjørelengdeeksempel hvis du er interessert i å kjøpe W204.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken Mercedes W204-motor er den mest pålitelige?

Ifølge mange online kilder er M272 bensinmotor den mest pålitelige W204-motoren du kan kjøpe, i det minste når det gjelder bensinmotorer. M272 kommer i tre forskjellige forskyvninger, 2,5 L 4-sylinder, 3,0 L 4-sylinder og 3,5 L 4-sylinder.

Dette betyr at 2007-2009 C230, 2007-2009 C280, og 2009-2011 C300-modellene er den som kommer. Disse motorene er designet for å vare veldig lenge uten store overhalinger, noe som betyr at selv eksempler på høy kjørelengde skal kunne vare.

Er Mercedes W204 en pålitelig bil?

Hvis du kommer over et velholdt eksempel med lav kjørelengde, og hvis du opprettholder det tilstrekkelig, er W204 C-klasse faktisk en veldig pålitelig bil. Mange Mercedes-biler blir stadig kritisert for å være upålitelige, men realiteten er at de fleste ikke innser at de er bygget for å opprettholdes.

  Problemer med clutchen på Skoda Kamiq

En Mercedes er mye mer kompleks sammenlignet med en Toyota eller en Subaru, noe som betyr at det rett og slett er altfor mange komponenter som sannsynligvis vil mislykkes hvis de ikke opprettholdes riktig. Som sådan er W204 en pålitelig bil, men bare hvis du opprettholder den riktig.

Er Mercedes W205 bedre enn W204?

Mercedes W205 er mye nyere og bedre utseende versjon av W204 noe som betyr at det er faktisk en bedre bil. W205 er fortsatt mer eller mindre en moderne Mercedes, da W206 C-klasse bare har blitt utgitt for noen måneder siden. Som sådan er W205  en klar oppgradering over W205.

W206 C-klasse representerer et enda høyere nivå av raffinement sammenlignet med de to foregående generasjonene , noe som betyr at W206 er i en egen liga.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter