Mercedes Benz EQS 580 vs S-klasse

Mercedes Benz EQS vs S-klasse

Landet med sekssifrede luksusbiler er bebodd av mange Mercedes-biler, men på toppen av fjellet sitter den mektige og ikoniske Mercedes Benz S-klasse.  Den nye 2022 Mercedes EQS er en full elektrisk S-klasse av elbil verden, men er den nye $ 100k + elektrisk EQS i stand til å konkurrere med S-klasse og kanskje til og med bli flaggskipet til Mercedes luksusbil serien?

W223 S-klasse har blitt utgitt for litt over et år siden og har siden samlet mye interesse fordi det er den nye S-klasse, den range-topping Mercedes flaggskip som har en tendens til å flytte bransjen fremover og som alle luksusbiler i full størrelse sammenlignes med.

Mercedes bestemte seg imidlertid også for å bruke «S» -brevet for deres EQ-serie, noe som betyr at EQS teknisk sett skal være S-Class of the EQ (Mercedes elbil) -serien.  EQS virker mer teknologisk imponerende, spesielt på grunn av EQS, og den tilbyr også et perfekt kalibrert drivverk som er perfekt for en luksuriøs cruiser.

EQS er imidlertid ikke så staselig eller komfortabel som S-klassen. S-klasse er betydelig mer romslig både foran og bak, selv uten å nevne den utvidede wheelbase-modellen. S-klasse er mer komfortabel, mykere og tilgjengelig med mer luksuriøse alternativer.

Den beste Mercedes luksusbilen: EQS VS The S-Class

Luksus er et begrep som ikke lett kan defineres. Vi er alle klar over at luksuriøse gjenstander pleier å være dyre, svært ønskelige, eksklusive og ofte til og med teknologisk imponerende og overlegent funksjonelle, og det er trygt å si at både EQS og S-Klasse faller innenfor den kategorien.

  Hva er den beste Mercedesen for off-road?

Komfort – S-klasse vinner

Komfort er en viktig del av hver ekte luksus sedan, og mellom de to tar S-klasse kaken fordi det er en mer komfortabel og rolig bil. S-klasse veier betydelig mindre enn EQS, noe som gjør det lettere å gjøre bilen mykere og mer komponert i hjørnene.

S-Class tilbyr en mer komfortabel tur, og EQS er rett og slett ikke på samme nivå. Både S-klasse og EQS drar nytte av et firehjuls styresystem, men det som finnes i S-klassen er integrert mye bedre. Videre er lydisolasjon også bedre i S-klasse.

Teknologi – EQS vinner

Alle 2022 flaggskip biler er teknologifestivaler og det er den samme historien med både EQS og S-klasse. Imidlertid drar EQS nytte av noen få funksjoner som ikke er tilgjengelige med S-klasse, og det er den fantastiske Hyperscreen og luftrensingssystemet.

Hyperscreen er tilgjengelig som en del av tilleggsutstyr, og det får EQS til å føles som fremtiden. S-klasse ser vakker ut inne, men Hyperscreen bester rett og slett S-klasse interiøret. Uten Hyperscren ser EQS nesten identisk ut som S-klassen fra innsiden.

Drivlinje – Det er uavgjort

Mercedes Benz EQS 580 tilbyr en 516hp dual-motor kjører alle firehjulshjul med en kjøreavstand på rundt 550 miles.  EQS leveres med et 108 kWh batteri som kan lades opp gjennom en rask DC-lader på rundt 30-40 minutter, avhengig av laderens maksimale ladeutgang.

S-klasse tilbyr noen forskjellige motoralternativer, men den beste er den som finnes i S580-modellen. S580 leveres med en 4.0L BiTurbo V8 med rundt 500hp, en kjøreavstand på nesten 600 miles, og en tanktid på bare 5 minutter.

  Er Mercedes god i snøen?

Som sådan er EQS bedre fordi den tilbyr en jevnere kraftlevering og en mer økonomisk drivlinje mens S-klassen tilbyr mer rekkevidde og er lettere å leve med.

Plass og praktisk – S-klassen vinner

En ekte luksus sedan i full størrelse må være flott å kjøre og flott å bli kjørt i, og det er her S-klasse enkelt slår EQS. S-klasse tilbyr mer plass og større og mer imøtekommende seter. EQS plasserer batteriene under setene som løftet gulvet opp og forkorter avstanden mellom setebunnen og gulvet.

Dette gjør den betydelig mindre romslig, dessuten er S-klasse tilgjengelig som en utvidet wheelbase-modell, og EQS er det ikke. EWB S-Klasse tilbyr to kapteinsstoler på baksiden som kan være både tilbakelent, massert, oppvarmet og avkjølt. EQS føles mer som en E-klasse når det gjelder plass.

Delen Vanlige spørsmål

Er elbiler bedre luksusbiler?

Elbiler kan faktisk være bedre luksusbiler fordi EV-plattformen tilbyr et lettere kalibrert kraftbånd som gjør at bilen føles jevnere og enklere å kjøre. En elektrisk motor tilbyr deg 100% av dreiemomentet når som helst, og den trenger ikke en girkasse for å gi strøm.

En EV er også mye roligere, noe som betyr at selv den glatteste og roligste V12 ikke kan matche en EV når det gjelder glatthet. Elbiler tilbyr imidlertid fortsatt ikke nok rekkevidde til at de kan være så gode som ICE-biler er, men bare tiden vil fortelle om dette vil endre seg.

  Kan Mercedes taues flatt?

Er EQS en mer ønskelig bil enn S-klasse?

S-klasse var alltid en utrolig ønskelig bil fordi alle vet at en S-klasse er helt toppen av Mercedes luksus sedan segmentet. Imidlertid ser det ut til at den nye EQS samler mye interesse fordi alle anser det for å være den mest luksuriøse EV på planeten.

S-klasse ser uten tvil finere ut, men EQS tilbyr mer veitilstedeværelse.  Alt i alt er begge disse like ønskelige, men EQS kom bare ut og S-klassen eksisterer i flere tiår.

Er EQS dyrere enn S-klasse?

Den nye 2022 S-klasse starter på $ 111,350 for S500 AWD-modellen mens S580 starter nærmere $ 120,000.  Den range-topping Maybach-versjonen koster mer enn $ 210,000 XNUMX og er den mest luksuriøse og mest ønskelige S-Klasse-modellen.

På den annen side starter EQS rundt $ 102,000 XNUMX for startnivå EQS480-modellen, mens den kraftigere og mer ønskelige EQS580 koster $ 120,000. Den range-topping EQS AMG koster mer enn $ 150,000 og er den mest dyktige og mest ønskelige EQS-modellen som for tiden er på markedet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter