Mercedes W123 – Alt du trenger å vite

Mercedes W123 er ofte referert til som en av, om ikke den mest pålitelige, og beste Mercedes klassiske sedan gjennom tidene. W123 ble utgitt tilbake i 1976, og det var en av de sikreste, mest luksuriøse, mest komfortable og mest pålitelige bilene fra sin tid.

I dag har W123 ikonisk status, ettersom mange Mercedes-entusiaster anser det som en nødvendig del av deres «beste Mercedes-modeller gjennom tidene» -kolleksjonen. Faktum er at W123 fortsatt brukes over hele verden fordi det er utrolig langvarig med motorer som virker som om de vil fungere for alltid.

W123 ble tilbudt med åtte forskjellige motoralternativer som inkluderer fire bensinmotorer og fire dieselmotorer. W123 ble også opprinnelig tilbudt i både kupé- og sedanversjoner, men 12 W123-modeller ble faktisk laget som kabrioleter.

Senere kom eiendommen som var like populær, men de fleste i disse dager er interessert i sedan. W123 fikk en heftig oppdatering tilbake på 1980-tallet, noe som gjorde den enda mer imponerende. Alt i alt er W123 absolutt en av de største hitene fra Mercedes-katalogen som fortsetter å imponere til denne dagen.

Mercedes W123 – Drivverket

Som tidligere nevnt ble W123 opprinnelig tilbudt i både bensin- og dieselvarianter. Toppen av serien 250 og 280 modeller kom med 6-sylindrede motorer som nå er de mest ettertraktede takket være deres trekkraft.

Alle W123-motorer er kjent for å kunne vare mer enn en million miles med bare mindre vedlikeholdskrav som vanlige oljeskift. Disse motorene ble gjort enkle, men likevel overengineered som betydde at Mercedes ingeniører grunnet over hver motor komponent til de gjorde dem perfekte.

  Den billigste måten å erstatte en Mercedes-nøkkel på

Dieselmotorer er også kjent for å vare lenge, men de er ikke så skuddsikre som 6-sylindrede bensinversjoner. W123 ble også tilbudt med enten en mekanisk følelse, men likevel utrolig holdbar manuell girkasse eller en enda bedre automatisk versjon.

W123s powertrain satte en standard for mange Mercedes-modeller som kommer fordi den var både raffinert, sofistikert, relativt kraftig  og enkel å jobbe med.  W123s powertrain er virkelig en ting av undring fordi det kan vare mer enn de fleste drivlinjer noensinne kunne.

 

Mercedes W123 – Designspråket og kroppen

W123 har absolutt alderen som god vin fordi den tilbyr en pent proporsjonert kropp fylt med alle slags designinnslag som kromlinjer, relativt myke kroppspanelkanter og sammenhengende panelhull.  W123 ser fortsatt staselig ut, spesielt med Mercedes tre-spiss start stolt sitting på forsiden.

Mercedes W123 er kjent for å bruke maling av høy kvalitet, men etter så mange tiår med bruk er W123 nå ofte forbundet med rust.  Dette er ganske uheldig, men det er også en realitet for alle biler fra den tiden. Som sådan må du være oppmerksom på hjulbuene, vindustetningene, under dørene og forkleet foran hvis du er i markedet for en W123.

Mild rustne biler kan fikses ganske enkelt fordi det er mange reservedeler tilgjengelig, men hvis rusten er mer intens, er du bedre off hoppe over bilen helt.  Det gode er at Mercedes fortsatt vil forsyne deg med originale deler, men den dårlige nyheten er at det er ganske vanskelig å finne en W123 uten rust.

  Hvilken Mercedes har Hyperscreen?

Mercedes W123 – Fjæring og komfort

Mercedes W123 tilbyr en ganske demping kjøreopplevelse fordi suspensjon oppsett av W123 er fortsatt mer enn tilstrekkelig. Bilen flyter over støt imponerende godt fordi den veier bare 3500 pund. For en flekk av kontekst, en moderne ekvivalent, veier E-klassen nesten tusen pounds mer.

Selv om suspensjonsoppsettet til W123 fortsatt er imponerende, vil det sannsynligvis trenge en re-bushing som er en rettidig og ganske kostbar prosess.  W123 kom også med servostyring som også krever regelmessig vedlikehold.

Mercedes W123 – Verdi og praktisk

Du kan finne et anstendig W123-eksempel i disse dager for rundt $ 11,000 XNUMX, men de beste eksemplene der ute kan gå for enda dobbelt så mye. Gitt det faktum at W123 er så gammel, er mange mennesker der ute opptatt av å gjenopprette dem som øker verdien betydelig.  Alt i alt vil anstendige eksempler sannsynligvis fortsette å sette pris på.

Praktiskmessig tilbyr W123 nok passasjerplass, men høyere individer kan slite litt i ryggen. Lasteområdet er ganske anstendig for biler fra den tiden.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes W123 en trygg bil?

En 50 år gammel bil er ikke i nærheten så trygg som en 30 år gammel bil, og det er virkeligheten. Hvis du vil ha overlegen sikkerhet, må du hoppe over å kjøpe W123 fordi den mangler 99% av moderne sikkerhetsutstyr. W123 var imidlertid en av de sikreste bilene på markedet da den kom ut.

  Hvordan tilbakestiller jeg Mercedes air condition?

I dag er passiv sikkerhetsinformasjon for W123 like sterk, men gitt det faktum at W123 mangler nesten alle moderne aktive programvaresikkerhetsfunksjoner, er det ikke å anbefales for familiebruk.

Er Mercedes W123 verdt det?

Klassiske biler er mye mer skjøre og krever mye mer oppmerksomhet sammenlignet med nyere biler, og det er også tilfelle med W123. W123 er imidlertid ikke på langt nær så vanskelig å eie som noen andre klassiske biler fra den tiden.

Det er ganske åpenbart at det gir all mening i verden å kjøpe W123 hvis du er ute etter en 70-talls klassisk bil sedan fordi knapt noen annen sedan fra den tiden kan sammenligne.

Er Mercedes W123 den beste bilen noensinne laget?

 Mercedes W123 blir ofte referert til som den beste bilen gjennom tidene fordi den fremdeles tilbyr fantastiske allsidige egenskaper i en utrolig godt bygget og pålitelig plattform. Det er en pen, komfortabel sedan som oser av raffinement uansett hvor den er parkert.

W123-modeller er kjent for å vare i millioner av kilometer hvis de opprettholdes riktig. De er praktiske, trygge  og ønskelige, så det er ganske åpenbart hvorfor så mange anser det for å være den beste bilen gjennom tidene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter