Mercedes W140 – Alt du trenger å vite

Eldre biler er svært forskjellige sammenlignet med dagens banebrytende biler. W140 S-Klasse er en helt annen type luksusbil sammenlignet med den splitter nye W223 S-klasse, men røttene som W223 ligger på, er godt laget tidlig på 1990-tallet da W140 S-Class først så dagens lys.

W140 S-klasse er i dag kjent som en av de beste S-klasse-modellene fordi den var en pioner for så mange teknologier som finnes i selv noen inngangsnivåbiler i disse dager. W140 var den aller første bilen med Xenon-frontlykter, den aller første bilen med ESP, og den aller første bilen med et strømlokk og strømdører med myk lukking.

Alle motorene som finnes i W140 er grasiøse, potente  og glatte.  Designet er staselig og sofistikert, og det oser fortsatt av en førsteklasses følelse.  Praktisk-klok, det tilbyr lignende plass som den nåværende E-klasse, mens den splitter nye S-klasse tilbyr mye mer plass både for passasjerene og lasten.

W140 er bygget for å vare, noe som betyr at påliteligheten er mer enn anstendig. Disse bilene er kjent for å vare hundretusenvis av kilometer uten å trenge noe annet enn vanlig vedlikehold. W140 kommer sannsynligvis til å bli en klassiker snart, så sørg for å holde it i god stand.

Mercedes W140 – Kraftverket

W140 kan bli funnet med noen forskjellige typer motorer som spenner fra S280 med en 3.0L 6-sylinder og rundt 200hp. S400 og S420 tilbyr en 4.2L V8 med rundt 280hp som er mye mer egnet for for eksempel en tung bil.

Imidlertid tilbyr S500 en 5.0L V8 med 320hp og er sannsynligvis den beste motoren for W140.   Range-topping S600 kommer med en legendarisk 6.0L V12 og 400hp.  Alle disse motorene er utrolig raffinerte, men de beste å gå etter er definitivt V8-ene.

  Krever Mercedes mye vedlikehold?

6-sylindrede motorer er anstendige, men de ser ut til å være litt for svake for en så stor bil.  V12 er den desidert glatteste og beste driftsmotoren ut av dem alle, men det koster mye mer penger å vedlikeholde og fylle opp. Det er ingenting som en V12 i en stor sedan som betyr at S600 er den mest luksuriøse og mest fantastiske versjonen av W140.

6-sylindrede motorer leveres utelukkende med en 5-trinns girkasse, mens V8s og V12 leveres med en 4-trinns automatisk på grunn av mer dreiemoment. Det er også verdt å nevne at alle W140-modeller kommer med et bakhjulsdriftoppsett.

Mercedes W140 – Luksus og innovasjon

Mercedes Benz S-Klasse avgrensning spenner over flere tiår, og det er trygt å si at nesten alle S-klasse modeller var benchmark biler, bortsett fra W220 som ikke er verdig tittelen.  Imidlertid introduserte selv W220 mange innovasjoner som adaptiv cruisekontroll, noe som betyr at alle S-Klasse-modeller har flyttet hele bransjen fremover.

W140 var den siste S-Klasse-modellen designet med den «beste for enhver pris» mentaliteten, noe som betyr at W140 er den siste og muligens til og med den største bilen fra den gylne epoken med overengineered Mercedes-biler.  W140 var den aller første S-klassen som tilbød en V12 som praktisk talt startet hele S600-fenomenet.

W140 er fortsatt like behagelig som noen 2022 biler, noe som betyr at W140 fortsatt tilbyr en kjøreopplevelse som knapt kan matches.  Listen over innovasjoner er lang, men de beste inkluderer ESP, Xenon-frontlykter, myke dører, sidekollisjonsputer, automatiske vindusviskere, doble vinduer, elektriske speil, selvnivellerende fjæring og mye mer.

  4MATIC vs 4MOTION - forskjell, fordeler og ulemper

Mercedes W140 – Pålitelighet og vanlige problemer

Som tidligere nevnt er W140 virkelig bygget som en tank, men det betyr ikke at det er uten feil.  Før 1996-modeller er kjent for problemer med motorledningsnettet og lekkende A/C-kontrollere, mens alle W140-modeller er kjent for pneumatiske problemer, suspensjonsproblemer og potensielle problemer med overføringen fordi de aldri kom med en bestemt tidsplan for  overføringstjenesten.

Alt i alt er W140 en utrolig godt bygget og pålitelig bil, men den trenger vedlikehold akkurat som alle andre biler. V12 er den desidert dyreste motoren å fikse, mens 6- og 8-sylindrede motorer er ganske like.

Mercedes W140 – Verdi og praktisk

W140 S-klasse kan nå kjøpes for så lite som $ 10k, men de best bevarte modellene koster ofte mer enn dobbelt så mye. På en slik prislapp er W140 en stjele hvis du vil ha en stor, komfortabel og sofistikert sedan.  Praktisk-vis tilbyr W140 lignende plass som en nyere E-klasse som er mer enn nok for 99% av mennesker.  Det er også sannsynlig at de beste W140-eksemplene vil verdsettes i verdi over tid.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Mercedes W140?

Hvis du er i markedet for en moderne klassisk luksus sedan i full størrelse, er W140 uten tvil det beste alternativet du kan gå for. Gitt det faktum at de nåværende verdiene er anstendige, hvis du klarer å finne en velholdt modell, vil du sannsynligvis ikke miste penger som eier W140.

  Den 2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Å opprettholde en nesten 30 år gammel europeisk luksusbil betyr selvfølgelig høye kostnader, spesielt hvis du går for V12-modellen. Dette er vanlig for slike typer biler, så det er egentlig ikke en overraskelse.  W140 er definitivt verdt tid og penger hvis du vil ha en slik bil.

Er Mercedes W140 en trygg bil?

Mercedes W140 er faktisk en trygg bil, både fordi den er gargantuansk og fordi den kommer med alle slags sikkerhetsfunksjoner som til og med inkluderer aktive sikkerhetsfunksjoner som were uhørt tilbake på 90-tallet. De fleste krasjtestingsorganisasjoner anser W140 som trygg, så det bør ikke være en bekymring.

Hva er den verste Mercedes S-klasse gjennom tidene?

W220 S-klasse anses av mange som den verste S-klassen gjennom tidene, og det er lett å se hvorfor. W220 var etterfølgeren til W140, men forskjellene mellom disse to modellene er betydelige. W140 ble bygget i en tid da Mercedes ønsket å lage den beste bilen der ute, uansett kostnader.

W220 er åpenbart en bedriftsindusert beslutning fordi det er mye mer problematisk, det ser verre ut, det tilbyr noen av de verste suspensjonsproblemene, det mister verdi utrolig dårlig, og det er ganske enkelt måte å too mange billige komponenter i interiøret.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter