Vanlige problemer med Peugeot 108

Peugeot 108

Peugeot 108 er en liten bybil som deler underlag med Toyota Aygo og Citroen C1. Den ble først introdusert for modellåret 2014 da den erstattet den utgående Peugeot 107. 108 var i kontinuerlig produksjon frem til 2021 da Peugeot helt forlot «100» -seriens biler og fokuserte på å gjøre «200» -serien til sine minste biler.

108 var en ganske populær bil, noe som betyr at salgstallene var ganske anstendige, men Peugeot solgte fabrikken der de ble bygget til Toyota som markerte slutten på Peugeots minste bybil. I denne artikkelen skal vi fokusere på alle de vanlige problemene med Peugeot 108, så hold deg og finn ut om du er interessert i å kjøpe en.

De vanligste problemene med Peugeot 108 starter med at rattstammen potensielt svikter, problemer med sikkerhetsbeltene, elektriske problemer, problemer med girkassen og langsom akselerasjon. Faktum er at de fleste av disse ikke er forbundet med feil vedlikehold, noe som betyr at de pleier å skje uansett hvordan du tar vare på bilen.

Uansett er 108 en anstendig pålitelig bil som skal kunne vare lenge. Det beste du kan gjøre er å gå for et relativt lavt kjørelengdeeksempel, da disse vil fungere mye bedre.

Problemer med styring

Styresystemet på 108 har hatt noen tilbakekallinger, men det viktigste skyldtes at kolonnen sviktet og potensielt forårsaket fullstendig mangel på styrekontroll. Dette kan være en farlig hendelse, spesielt i høyere hastigheter, da du ikke vil kunne kontrollere bilen. Heldigvis ble tilbakekallingen utstedt, og det løste problemet, men sørg for å sjekke om bilen du ser på har vært en del av den.

  Vanlige problemer med DS 3 Crossback E-Tense

Andre styringsproblemer inkluderer potensielle problemer med servostyringspumpen som noen ganger kan svikte end og  dermed gjøre bilens styring tung og vanskelig å kontrollere. Disse skyldes for det meste potensielle lekkasjer, så sørg for å sjekke styringen for tegn på lekkasjer.

Sikkerhetsbelte problemer

Det vanligste sikkerhetsbelterelaterte problemet med 108 er knyttet til baksetebeltene  som noen ganger  kan ha feil søm som kan føre til problemer mens du prøver å spenne dem. Dette var også en del av en tilbakekalling, noe som betyr at du bør sjekke med din Peugeot-forhandler for individuelle biler.

Andre problemer inkluderer problemer med sikkerhetsbelter som holder passasjerer i tilfelle en krasj, men disse ser ikke ut til å være så vanlige. Alt i alt er sikkerhetsbeltene og kollisjonsputene de to viktigste sikkerhetsfunksjonene til enhver bil, og derfor bør du alltid sørge for at begge fungerer som de skal.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er vanlige for moderne biler, da de er så tett fullpakket med funksjoner at noen ting er bundet til å bryte på et tidspunkt.  Infotainmentsystemet er kjent for å bli tomt eller å ha et problem med berøringsskjermfunksjonalitet, mens bilen også kan stille forskjellige varsellamper periodisk hvis noe er galt med de tilhørende sensorene.

Ryggekameraet kan noen ganger også mislykkes, noe som vil hindre deg i å se hva som er bak deg når som helst.  Videre kan strømvinduene noen ganger mislykkes og vil kreve at du bytter ut vindusmotorene.

  Peugeot E-208 Batteri- og ladeproblemer

Problemer med overføring

Den mest sårbare delen av 108s-girkassen er clutchen som kan svikte og føre til at bilen går i haltende modus. Den eneste måten å fikse dette riktig på er å bytte ut clutchen som kan være en heftig utgift.  Noen få eiere klaget også over at bilen nekter å skifte til visse gir, spesielt 3.  gir. Videre rapporterte eiere også at dette problemet etterfølges av høye gitterlyder.

Noen få klaget også over at bilen hadde et utrolig høyt bitepunkt på clutchen, noe som betyr at det er en reell utfordring å kjøre en manuell modell jevnt.

Langsom akselerasjon

Det er også noen rapporter roaming rundt på internett der folk sier at 108 har alvorlige problemer med mangel på kraft eller subpar akselerasjon.  Disse kan skyldes noen forskjellige grunner. Først og fremst kan luftfilteret lett bli tilstoppet,   og masseluftstrømssensoren  og drivstoffilteret kan også bli tilstoppet eller / og skittent som kan forårsake dette.

O2 og katalysatoren kan også være grunnen til det. Sørg også for å sjekke gasspjeldhuset og gassposisjonssensoren, da disse også kan være synderne.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Peugeot 108?

Hvis du er interessert i å kjøpe en liten by bruktbil, er Peugeot 108 faktisk en veldig god idé. Det har allerede tålt brunt av avskrivninger som betyr at det er veldig billig i disse dager, men er også en ganske moderne bil med alle nødvendige fasiliteter for å gjøre det til en god daglig kjøreturer.

Det er ganske lite på innsiden som vil utgjøre problemer for de som ønsker å bruke den til å transportere folk rundt. Det er heller ikke den mest luksuriøse bilen i dette segmentet, men det er å forvente med tanke på prisen.

  Varmeproblemer i Kia EV6

Hvorfor avviklet Peugeot 108?

Peugeot sluttet å lage 108 fordi de solgte fabrikken der bilen ble bygget. Etter hvert som SUV-er og crossovere begynte å ta over det globale bilmarkedet, bestemte Peugeot seg for å fokusere oppmerksomheten på crossovere og SUV-er, og det var rett og slett ikke nødvendig å ha både Peugeot 108 og Peugeot 208.

Som sådan beholdt Peugeot 208 og flyttet sine ressurser til å lage nye mindre crossovers som 2008 og resten av partiet.

Er Peugeot 108 bedre enn Citroen C1 og Toyota Aygo?

Disse tre bilene er utrolig like, noe som gir perfekt mening ettersom de er bygget på samme plattform. Uansett er de ikke det samme som Aygo ser ut til å være en mer pålitelig bil enn de to andre, og det er derfor det er den beste bilen i denne gruppen. Det er også den mest moderne bilen i denne gruppen og den eneste som fortsatt kan kjøpes helt ny.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter