Vanlige problemer med Peugeot 307

Peugeot 307

Peugeot 307 er en liten familiebil som var i produksjon mellom 2001 og 2008 da den ble erstattet av Peugeot 308. Peugeot «300» -serien av biler ligger over den mindre «100» og «200» -serien av små hatchbacks. I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle potensielle problemer Peugeot 307 kan lide av.

Vi skal først nevne alle motorrelaterte problemer som inkluderer problemer med beltehylling, eller den relativt vanlige varsellampen «fjern blokkering av dieselfilter». Neste er forskjellige elektriske problemer som problemer med dørlåsene eller problemer med vindussystemet. Suspensjonsproblemer er også vanlige med 307 og er for det meste knyttet til anti-roll bar.

Ytterligere problemer inkluderer en defekt rattstamme og ulike utstyrsrelaterte problemer som overdreven slitasje på innvendig trim og teppene som kommer av. Alt i alt er 307 en anstendig pålitelig bil hvis den vedlikeholdes riktig. Hvis ikke, vil problemer som disse fortsette å legge opp til det gir liten eller ingen mening å reparere dem.

Hvis du er interessert i å kjøpe en brukt, sørg for å gjøre en inspeksjon før kjøp, da mange eiere forsømmer disse bilene etter at de har nådd et betydelig antall miles. Det er ikke spesielt vanskelig å finne gode eksempler, men gode eksempler kommer med en premie.

Motorproblemer

Diesel- og bensinmotorene som er tilgjengelige med 307 har en tendens til å være ganske pålitelige, men du må vedlikeholde dem for  at de skal forbli slik. Beltet kan noen ganger begynne å skrike, noe som sannsynligvis skyldes dynamohjullager som må byttes ut. Sørg for å inspisere beltet når du kan, da dette kan forårsake terminalmotorskade hvis det ikke håndteres i god tid.

  Vanlige problemer med Skoda Rapid

Vi må også nevne varsellampen «unblock diesel filter» som ofte dukker opp på brukte 307 eksempler. Dette betyr at DPF-en din sannsynligvis er tilstoppet og trenger rengjøring, ellers må du bytte den ut som ikke er ideell, da DPF-filtre kan koste mye penger.

Elektriske problemer

Eldre franske biler og elektriske problemer har en ting for hverandre, dessverre er dette også tydelig med 307 som lider av ulike elektriske problemer når den når alderdommen. Disse inkluderer for det meste problemer med kraftvindumotorene som kan svikte og må byttes ut.

Dørlåsaktuatorene er også utsatt for sviktendeur, noe som vil blokkere deg fra å låse og låse opp bilen din.  Andre potensielle elektriske problemer inkluderer problemer med utvendig og innvendig tilbehørsbelysning, problemer med klimaanlegget og problemer med at radioen ikke får noe signal.

Suspensjon Problemer

Mens du kjører 307, hvis du hører noen bankelyder som kommer forfra, spesielt når du går over støt, er sjansen stor for at anti-rullestengene dine har skylden. Noen få rapporter sier imidlertid at disse også kan skyldes suspensjonsbusker, mens mange rapporterte problemer med begge.

For å løse dette problemet, må du bytte ut disse defekte fjæringskomponentene som skal kvitte seg med den irriterende bankelyden. Før du gjør noe, er det en god idé å sjekke komponentene for tegn på rust, da eldre Peugeot-modeller kan lide av fjæringskomponenter som ruster bort.

  Vanlige problemer med Fiat Pulse

 

Styring Problemer

Peugeot 307 ser ut til å ha to spesielle problemer med styresystemet. Den første er relatert til rattstammen stilks som kan mislykkes mens du dreier hjulet. Å fikse dette er ganske enkelt, da det bare krever at du bytter ut den defekte stilken.

Det andre sammenlignbart mer alvorlige problemet er relatert til en skadet drivaksel som kan bli lagt merke til hvis bilen starter emitting clunking / klikkelyder mens du svinger.  Hvis du støter på disse, bytt ut drivakselen og alt skal være bra.

Utstyrsproblemer

Til slutt skal vi også nevne visse utstyrsproblemer, hvorav de fleste er knyttet til overdreven slitasje. Dashbordet kan sprekke og misfarges over tid selv uten at bilen blir utsatt for sol i lengre perioder. Girspakskinnet kan sprekke og løsne, noe som gjør at girskifteren ser mindre enn ideell ut.

Til slutt er teppene kjent for å løsne på grunn av klips av lav kvalitet som ikke bare kan være irriterende, men også farlige, da disse teppene kan bli lagt under pedalene, noe som vil påvirke bilens stoppevne.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Peugeot 307?

Peugeot 307 kan være en veldig god bruktbil hvis prisen er riktig og hvis bilen ikke har blitt misbrukt av sine tidligere eiere. Det er en kompetent daglig sjåfør som kanskje ikke har alle moderne pyntegjenstander, men kan lett fungere som enn A til B transportenhet.

På den annen side, hvis du er vant til mer plysjbiler med forskjellige dingser, vil du ikke føle deg hjemme i 307, da dette er en bil fra en annen tid, en tid da teknologi og bekvemmelighetsfunksjoner ikke eksisterte med rimelige biler.

  Vanlige problemer med Audi RS7

Hva er forskjellen mellom  Peugeot 307 og Peugeot 308?

Peugeot 308 er etterfølgeren til 307, noe som betyr at det er en sammenlignbart nyere bil, men grunnlaget for de to er ikke så forskjellig. 308 gir en liten økning i innvendig plass, men den største forskjellen kan merkes i interiøret.

Disse to generasjonene er skilt  med mindre enn 10 år, men forskjellene i finish, kvalitet, utstyr og generell følelse av hyggeligness er mye tydeligere med 308.

Hvor trygt er Peugeot 307?

Peugeot 307 har fått 4 av 5 sikkerhetsvurderinger for modellåret 2001, noe som betyr at den kanskje ikke er den sikreste bilen i henhold til moderne standarder, men er mer enn trygg nok generelt. Å  ha en 5-stjerners sikkerhetsvurdering har blitt standarden på 2020-tallet, men å ha en 4-stjerners sikkerhetsvurdering ved århundreskiftet er mye mer imponerende.

Vi må også huske på at 307 ikke kommer med moderne aktive sikkerhetsfunksjoner, noe som betyr at 4 av 5 hovedsakelig skyldes passive sikkerhetssystemer og god kollisjonsbeskyttelsesanalyse .

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter