VW Golf 1.6 TDI Problemer

VW problemer

Volkswagen 1.6L TDI er den mest kjente  dieselmotoren du kan få med VW, da det også er den rimeligste dieselmotoren du kan få med en Volkswagen.    Du finner denne motoren i biler som  VW   Golf, VW T-Roc, VW T-Cross,   VW Passat eller til og med Audi A3.  Det tilbyr vanligvis mellom 90hp og 120hp.

I denne artikkelen skal vi nevne alle vanlige VW Golf 1.6 TDI-problemer og fortelle deg hva du må se etter. Den første vi skal nevne er en assosiert med DPF (Diesel Particulate Filter) som er et kjent sårt punkt for mange VW dieselmotorer.  EGR-ventilen og injektorene er også problematiske.

Til slutt skal vi også gå gjennom visse drivstoffproblemer, og problemer medregisterreimen.  Alt i alt, hvis du tar vare på denne motoren, slutter å bruke den til bare kort pendling, og ikke misbruker den, vil du sannsynligvis nyte den i oppover 150.000 miles.

VW Golf i seg selv er en utrolig vanlig bil i Europa, noe som betyr at det er relativt enkelt å finne reservedeler til 1.6L-motoren.  Mange tror at noe som en 1.6L TDI Golf er den beste bilen du kan kjøpe iEuropa som tilbyr en perfekt blanding av brukervennlighet, rimelighet, komfort og praktisk.

DPF (dieselpartikkelfilter) problemer

DPF-filteret er et av de mest problematiske systemene du kan finne i dagens VW-motorer, da det er både complex og utsatt for problemer som stammer fra systemets natur og fra feil bruk.  DPF må nå en optimal temperatur før den effektivt kan begynne  å rense av skadelige partikler, noe som betyr at konsekvent kort pendling ikke kommer til å gjøre susen.

  Vanlige problemer med Peugeot Traveller

Forståelig nok vil DPF bli tilstoppet, og bilen kommer til å be om et varsellys  som utsteder at du enten må kjøre bilen med høye RPM en stund eller rengjøre DPFen.

EGR-ventilproblemer

EGR-ventilen har som oppgave å  redusere bilens NOx-utslipp  nårbilens karbonavtrykk  er  i samsvar med dieselutslipp regulations. Systemet sender eksosgasser tilbake til motoren, noe som reduserer utslippsprofilen din samtidig som bilens effektivitet forbedres.

EGR-ventilen kan imidlertid mislykkes, noe som vil stoppe systemet fra å forbedre bilens utslippsprofil samtidig som MPG blir verre.  Det beste du kan gjøre er å rengjøre EGR-ventilen grundig, da det sannsynligvis vil løse problemet helt uten å måtte bytte den ut eller ta den av.

Injektor Problemer

Injektorproblemer er også relativt vanlige med 1.6L TDI, spesielt etter at bilen når 75,000 til 85,000 miles når en eller flere av disse kommer til å mislykkes. Selv om injektorene ikke er teknisk feilrelaterte, er det alltid best å erstatte dem alle sammen, da det ser ut til å ha løst problemet for de fleste.

Hvis du erstatter bare en, vil en annen sannsynligvis mislykkes snart nok, og det kommer til å fortsette å skje til du erstatter dem alle på en gang. Å endre en etter en periodisk kommer til å innebære å huske når erstattet du den siste og er bare litt unødvendig.

Drivstoff problemer

1.6L TDI kan lide av drivstoffproblemer, først og fremst en defekt drivstoffpumpe eller drivstofflekkasjer. Disse kan oppstå på grunn av drivstoff av lav kvalitet  som også kan påvirke injektorene dine, drivstoffringstyringen   og til og med drivstoffledningene, som alle kan føre til en veldig dyr løsning.

  Vanlige problemer med Renault Talisman

En viktig ting å merke seg er imidlertid at du må bytte drivstoffilter når det er nødvendig, da filteret har til oppgave å holde uønsket smuss og rusk borte fra drivstoffledningene.  Overdreven luft i systemet kan også forårsake noen av disse problemene.

Timing System Problemer

Timing problemer pleide å være et alvorlig problem på eldre VW motors mens nyere er betydelig bedre, men ikke perfekt.  Disse problemene stammer vanligvis fra plaststrammere  som slites av og gjør beltet / kjedet litt for løst. Dette vil påvirke timingen av motoren og kan føre til at metallspon finner veien inn i oljen.

Motoren vil begynne å rasle og juddering som er rett rundt det punktet når du må bytte ut begge disse. Hvis du ikke klarer å gjøre det, er det stor sjanse for at  motoren din kommer til å oppleve alvorlig indre skade.

FAQ-seksjon

Er VW 1.6 TDI en god motor?

Ja, 1,6 TDI er en god motor hvis den vedlikeholdes riktig. Hvis ikke, kommer det til å oppleve en hel masse problemer, hvorav noen kommer til å  påvirke motorens evne til å vare lenge time. Med 120hp, er det ikke en altfor kraftig motor, men 250Nm @ 1500 RPM er ikke et tall å være sjenert of.

Uansett tror mange fortsatt at 1.6 TDI er litt for svak for de fleste applikasjoner. De som ønsker større biler som Passat, kommer sannsynligvis til å oppgradere til 2.0L TDI som tilbyr oppover 320Nm dreiemoment og oppover 150 hk.

  Vanlige problemer med BMW 350i

Er VW 1.6 TDI en justerbar motor?

1.6L TDI er en liten 4-sylindret turboladet dieselmotor, noe som betyr at den ikke nødvendigvis er kraftig eller elsket av de som ønsker kraftige motorer. Imidlertid kan 1.6L TDI kartlegges på nytt for enkelt å tilby rundt 140-150 hk uten store bekymringer.

Hvis du vil stille den videre, kan du til og med gå så høyt som 300 hk, som er ganske mye toppgrensen for 1.6L TDI. Disse hestekrefter resultatene blir fulgt av enorme dreiemoment gevinster, rett rundt 550-650Nm som er slags sinnssyk.

Hvor lenge  kommer VW 1.6 TDI til å vare?

Hvis du ikke er spesielt consci ous av det, 100.000 miles is vanligvis der 1,6 TDI begynner å bli sint på deg og nekter å jobbe. Men hvis du tar vare på det, kan du skyve det forbi 200,000 miles uten å bekymre deg for store mekaniske overhalinger.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter