Vanlige problemer med Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot 508 er en mellomstor / stor som først ble introdusert for modellåret 2010 og har siden skapt to forskjellige generasjoner med den nyeste som ble introdusert i 2018. 508 er enten en 4-dørs sedan eller en 5-dørs stasjonsvogn, og den passer inn i det mellomstore/store rimelige premiumsegmentet som også består av VW Passat og Skoda Superb.

Når det gjelder pålitelighet, ser det ut til at 508 gjør det bra så lenge du tar vare på den. Hvis du forsømmer det og ikke vedlikeholder det som tiltenkt, vil det oppleve alle slags problemer, hvorav noen er ekstremt kostbare og vanskelige å fikse. De vanligste problemene med Peugeot 508 inkluderer problemer med elektronikken som faktisk er mange.

Andre problemer inkluderer vann som kommer inn i bagasjerommet på bilen og forårsaker alle slags tilleggsproblemer. Videre er 508 kjent for å lide av problemer med håndbremsen, problemer med fjæringssystemet og problemer med varmeren.

Alt i alt er 508 en relativt moderne bil som har mye å by på på bruktbilmarkedet. Det undergraver sine rivaler når det gjelder  prisen som gjør det til et potensielt røverkjøp. Hold deg imidlertid unna eksempler på høy kjørelengde med dårlige serviceposter, da disse kan være vondt å eie, selv om de er veldig billige.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er de mest klaget over problemer med 508 fordi de er mange og har en tendens til å skje med mange modellår. Disse inkluderer problemer med navigasjonsenheten som enten kan slå seg av eller gå haywire. Heldigvis kan disse løses av programvareoppdateringer i de fleste tilfeller, men noen ganger må du bytte ut hele enheten for å løse problemet.

  Vanlige problemer med Suzuki Jimny

Andre elektriske problemer inkluderer problemer med vindusviskerne som treffer karosseriet som kan løses enten via en programvareoppdatering eller en ny vindusvisker. Strømlåsene kan svikte, noe interiørtilbehør kan svikte, og ryggekameraet på nyere modeller er kjent for å bli tomt til tider.

Vann i bagasjerommet

I intr onevnte vi at vedlikehold av 508 er ekstremt viktig, da mangel på vedlikehold har en tendens til å forårsake enormt alvorlige problemer. Et tilsvarende problem er at det  kommer for mye vann inn i bagasjerommet, så mye at det kan føre til at store sølepytter legger seg i bilens bagasjerom. Dette kan rote med det elektriske, forårsake innvendig korrosjon og etterlate en lukt som er veldig vanskelig å fjerne.

Alt dette betyr høye reparasjonskostnader og en stor dump i bilens annenhåndsverdi. Årsaken til at dette skjer skyldes for det meste problemer med bakrutens svarte bagasjeromstoppertetning som må inspiseres fra tid til annen. Hvis du klarer å fange en lekkasje tidlig, kan du bytte ut tetningen enkelt og uten eksplosive regninger.

Problemer med håndbremsen

Det har vært mange rapporter om parkeringsbremsen på 508 ikke klarer å engasjere seg, spesielt om vinteren. Dette kan føre til at bilen din ruller, noe som er ekstremt farlig. På grunn av alvorlighetsgraden av problemet, utstedte Peugeot en tilbakekalling, men det er sannsynlig at noen 508-eiere ikke fikset bilene sine. Som sådan, sørg for å spørre   om Peugeot forhandlere om VIN av 508 du ser på for ytterligere informasjon.

  Vanlige problemer med Peugeot Bipper

Løsningen på dette problemet er ganske enkel, da det var forårsaket av værrelaterte programvareproblemer som kan løses via en enkel oppdatering.

Suspensjon Problemer

Det mest påklagede fjæringsproblemet med 508 er et der de bakre fjæringsfesteboltene opplever problemer. Peugeot tilbakekalte også forskjellige modeller på grunn av feil bakhjulsopphengsfestebolter, inkludert 508.

Så hvis du merker at 508 driver til den ene eller den andre siden mens rattet er dødt sentrum, er sjansen stor for at de bakre fjæringsfesteboltene har skylden.

Varmeapparat Problemer

Sist, men ikke minst, må vi også snakke om problemer med Peugeot 508-varmeovner som er kjent for å lide av systemlekkasjer, spesielt i førerfotområdet.  Så hvis du føler en bris som kommer fra pedalområdet, lekker varmesystemet ditt og må byttes ut.

Videre skal vi også nevne et problem som ikke nødvendigvis er relatert til varmeren, men som er verdt å nevne siden det er et veldig alvorlig problem. 508 kan noen ganger lide av det som kalles «termisk løping» som kan føre til at indre temperaturer stiger eksponentielt og til og med kan være dødelige. Dette problemet er forårsaket av problemer med elektrodejustering som slipper inn giftige røyk i interiøret. Utskifting av trekkraft-/drivbatteriet løser vanligvis problemet.

FAQ-seksjon

Er Peugeot 508 en luksussedan ?

Peugeot liker å plassere 508 mot slike som Audi A6, BMW 5-serie, Volvo S90 og Mercedes-Benz E-klasse, men dette er litt av en strekning i de fleste henseender. Disse bilene koster for en gangs skyld mye mer penger. De er bedre utstyrt, har sterkere motoralternativer, og er allment ansett for å tilhøre det utøvende premiumsegmentet.

  Vanlige problemer med Citroën DS5

508 har mye å tilby i sin respektive prisbrakett / markedssegment, en som absolutt ikke er det utøvende premiumsegmentet, men snarere en bro mellom en økonomi / rimelig bil og et ekte premiumprodukt.

Er Peugeot 508 bedre enn VW Passat?

Volkswagen Passat er ganske mye en head-on konkurrent til Peugeot 508 fordi disse to kan handle slag i flere dager. Passat sedan ble nylig avviklet, noe som betyr at 508 nå styrer segmentet med Skoda Superb.

Alt i alt er 508 ikke så populær som Passat, men de kommende årene vil se nyere iterasjoner av 508 sedan som kommer til å være miles foran dagens  B8 Passat.

Er Peugeot 508 dyrt å vedlikeholde?

Et annet område hvor 508 virkelig gir god verdi er vedlikeholdssegmentet der det undergraver de fleste av sine rivaler med ganske god margin. Skoda og Passat bruker typiske VAG-motorer som deles over med flere premiummodeller som Audi og Porsche.

Derfor kan disse bli dyre for sitt segment mens 508 har en rimelig vedlikeholdsplan og kostnadene er mer enn akseptable for hva bilen er.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter