Vanlige problemer med Renault Twizy

Renault Twizy

Renault Twizy er en 2-seters minibybil med elektrisk drivlinje. Twizy ble introdusert for første gang i 2012 og er fortsatt en ganske populær bybil rundt om i Europa. Den kjennetegnes av sitt insektlignende karosseri, saksedører og et utrolig lite fotavtrykk, noe som er grunnen til at Twizy er så populær.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom alle de vanligste problemene med Renault Twizy, noe som betyr at vi skal liste opp hva som går galt med den og hva du kan gjøre for å fikse det. De vanligste problemene inkluderer problemer med speedometeret, problemer med rekkeviddereduksjon, problemer med bremsene, fjæringsproblemer og problemer med det elektriske anlegget.

Det er viktig å understreke at Twizy ser ut til å være en ganske pålitelig bil, noe som betyr at disse problemene ikke er så vanlige. Ettersom elbiler har en tendens til å være mer pålitelige enn vanlige biler med forbrenningsmotor på grunn av færre bevegelige deler, klarer Twizy også å være mer pålitelig sammenlignet med enkelte minibiler med forbrenningsmotor.

Alt i alt, hvis du vil kjøpe en brukt, er det best å gå for en med en anstendig servicehistorikk, ettersom mange av disse ble brukt som verktøy, noe som betyr at folk ikke var så nøye med å vedlikeholde dem når det var nødvendig. Hvis du gjør det, kommer du til å ha glede av Twizy.

Problemer med speedometeret

2020 Renault Twizy-modeller ble ofte rapportert å lide av problemer med elektrisk trekkraftreduksjon, noe som påvirker speedometeret. Det betyr at speedometeret viser at du kjører i 45 km/t, mens du i virkeligheten kjører nærmere 80 km/t, noe som er en stor forskjell og kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, spesielt i en liten bil som Twizy.

  Vanlige problemer med Renault Arkana

Renault tilbakekalte Twizy tilbake i 2020 på grunn av dette problemet, men det er uklart om alle Twizy-modellene er omfattet av denne tilbakekallingen. Derfor er det alltid en god idé å bruke telefonens GPS som hastighetsmåler når du kjører Twizy, ettersom de fleste uansett bruker telefonen som GPS.

Problemer med redusert rekkevidde

Twizy leveres med et ganske lite 6,1 kWh-batteri som kan gi deg opptil 90 km rekkevidde, noe som ikke er ideelt under noen omstendigheter. Denne rekkevidden kan imidlertid bli mye dårligere på grunn av en rekke faktorer som utetemperatur, terrenget du kjører i og kjørevanene dine.

Hvis alle disse faktorene spiller inn, kan rekkevidden bli kraftig redusert, så mye at du ikke vil være i stand til å kjøre den daglige turen uten å måtte lade den. Dette er en av grunnene til at mange dropper Twizzy og velger en elbil med en litt større batteripakke for å kunne tilfredsstille minimumsbehovet for rekkevidde.

Problemer med bremsene

Dette er ikke et klassisk problem, men det må nevnes, for mange er rett og slett ikke fornøyd med hvordan bremsene på Twizy er kalibrert fra fabrikken. Mange eiere har uttalt at bremsepedalen føles altfor spinkel og myk, og at den ikke er så progressiv som de fleste bilbremsepedaler pleier å være.

Dette kan gjøre det litt problematisk å vite hvor mye bremsetrykk man skal legge på når man skal stoppe helt. Ved kjøring i lavere hastigheter synes ikke bremsene å være et like stort problem, men det er sannsynligvis fordi det uansett krever mindre krefter å stoppe i lavere hastigheter.

  Er Renault Kadjar en god bil?

Problemer med fjæringen

Twizy er først og fremst en bybil, ettersom langkjøring med en så liten og høylytt bil ville vært litt av et mareritt. Problemet her er at de fleste byer er fylt med dårlig veidekke med mange steder der hjulene kan bremse og fjæringssystemet kan bli belastet. Dette ser også ut til å gjelde for Twizy, ettersom mange har klaget på problemer med hjulopphenget.

Det dreier seg blant annet om hvinende og raslende lyder ved kjøring over fartsdumper eller ved fortauskanter. Dessverre er dette noe som ikke så lett kan unngås, ettersom fjæringssystemet i enhver bil er utsatt for slitasje, uansett hvordan du kjører den.

FAQ-seksjonen

Bør jeg kjøpe en Renault Twizy?

Hvis du er på utkikk etter en minibybil og ønsker å kjøre helelektrisk, er Renault Twizzy en av de beste bilene du kan velge. Det er fordi den er utrolig liten og kan parkeres hvor du vil, den er enkel å kjøre, og den klarer å holde seg problemfri for det meste. Det er derfor du kan se massevis av disse på steder som Sør-Europa eller andre kystnære europeiske land.

Den er rett og slett for enkel å leve med, spesielt i sommermånedene når Twizys åpne karosseri føles som mest behagelig. Når det er sagt, hvis du bor i et kaldere klima, er det bedre å gå for en bil som har en helt lukket kupé, da du vil sette stor pris på å slippe frostskader om vinteren.

  Er Renault Master en god bil?

Kommer Renault med en ny Twizy?

Renault har offisielt sagt farvel til Twizy, og det er ingen planer om å gjenopplive den med det første. Imidlertid kom Renault ut med sitt nye undermerke kalt Mobilize som skal fylle dette gapet og tilby en bil kalt Mobilize Duo.

Mobilize Duo er en Renault Twizy 2.0, noe som betyr at det ikke er så mye som kommer til å endre seg, men Duo kommer til å tilby mer rekkevidde, mer teknologi og forhåpentligvis være litt mer lukket enn Twizy.

Hvorfor kjøper folk Renault Twizy?

Fordi det rett og slett er for praktisk å gå inn og ut av en superminibil som kan parkeres hvor som helst og koster nesten ingenting å leve med. Twizy er perfekt for steder som Sør-Frankrike eller andre steder der det er vanskelig å parkere.

Du kan gjøre alle dine daglige gjøremål mens du nyter vær og vind, noe som betyr at Twizzy i utgangspunktet er litt mer praktisk enn en vanlig sparkesykkel.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter