Vil en 996 Turbo gå opp i verdi?

Å si at en bil sikkert vil gå opp i verdi er ganske tvilsomt, men den nåværende verdibanen til 996 Turbo er ganske lovende fordi den beste tiden å kjøpe en 996 Turbo var for noen år siden, men selv nå er 996 Turbo noe av et røverkjøp.

Designet var iitially ganske tvilsomt på grunn av »stekt egg» frontlyst klyngen, men Porsche 996 begynner å se mer og mer tiltalende ut etter hvert som årene går. Overgangen til vannkjølte motorer var også ganske kontroversiell, men  Mezger-motoren  i 996 Turbo er intet mindre enn spektakulær.

En ganske bra-vedlikeholdt 996 Turbo er bra for rundt $ 50k, men mange tror fortsatt at 996 Turbo er ekstremt undervurdert, og den fremtidige verdien av 996 Turbo går bare opp. 996 Turbo var den første 996-modellen som fikk økt oppmerksomhet fra Porsche-samlere.

Det er ganske trygt å si at 996 Turbo går opp i verdi, men beløpet er tvilsomt. Dømmer etter retningen av nyere Turbo-modeller blir mer og mer tyngre og potensielt overdrevet, kan 996/997 generasjoner være det perfekte myke stedet sammenlignet med  senere  911 Turbo-modeller.

En moderne klassiker

Begrepet »moderne-klassisk» blir mer og mer konsistent de siste årene, og en moderne klassiker er en 10-20årgammel bil som bare har blitt bedre med alderen. Noen modeller som Ferrari F360 eller 987 Porsche Cayman R er i dag ekte moderne klassikere, og verdien av disse  gjenspeiler absolutt det.

Moderne klassiske biler er noe av en tidskapsel. En måte å gå tilbake til tidligere tider, ogen måte å huske hva en ektesjåførs bil var for 10-15 år siden. Og 996 Turbo ser absolutt ut til å passe regningen.

  Hvorfor er Porsches så dyre

En moderne klassiker må være pålitelig, en bil som klarer å bryte ned ofte kan ikke tilby riktig nostalgi av eldre biler, og 996 Turbo er heldigvis utrolig pålitelig fordi motoren i 996 Turbo er en Le Mans-avledet racerbilmotor som er i stand til noen hundre thousand miles.

En moderne klassiker må også tilby anstendig ytelse, og 420 hestekrefter 996 Turbo er allment ansett som »tilstrekkelig drevet» for fremtiden. En moderne klassiker må tilby en lignende karakter, og 996 Turbo tilbyr absolutt enn ikonisk  911 kjørekarakter.

Moderne bilindustri

For at enn eldre bil skal øke i verdi, må mange moderne bilerligge igjen i noen aspekter. Og for noen blir moderne biler altfor kjedelige. En 992 Turbo S er utrolig rask, komfortabel, pen, men en 992 Turbo er ikke så spennende som en 996 Turbo er.

Med tanke på at alle fremtidige Turbo S-modeller sannsynligvis kommer til å tilby mindre motorer, en quieter motorlyd, mer komfort, mer lydisolasjon  og mer distraherende teknologi, vil alle de eldre Turbo-modellene fortsatt tilby en periode riktig kjøreopplevelse.

Hovedårsaken til at de luftkjølte 911-flyene skjøt i været i verdi de siste årene, er at  det ikke lenger er luftkjølte 911-fly. Folk som vokste opp da disse luftkjølte 911-flyene ble introdusert, er nå for det meste eldre men med nok penger til å ha råd tilen luftkjølt 911.

Du kan ikke kjøpe en manuell Turbo 911 lenger, og det vil du sannsynligvis aldri gjøre. Det er ganske trygt å si at 996 Turbo har mange fordeler sammenlignet med den moderne iterasjonen av Turbo, og det er også en grunn til at 996 kommer til å gå opp i verdi.

  Skal jeg kjøpe en Porsche Cayman?

Porsche samlere

I hele bilverdenen er det bare noen få utpekte bilmerkeentusiastgrupper  som kan matche Porsche-entusiaster. Porsche AG behandler  sine  mest lojale kunder med de mest begrensede-opplagsbilene, og den omfattende Porsche-kundebasen klarer aldri å sette pris på en verdig 911.

Alt dette betyr at de fleste 911 modeller som er verdt å vurdere er en ganske sikker investering. De vil enten ikke miste massevis av verdi, eller de kommer til og med til å sette pris på. Noen bilprodusenter som McLaren pumper ut nye biler i det uendelige, og spesialiteten til hver modell blir ytterligere stilt spørsmålstegn ved hver gang en nyere modell kommer ut.

Porsche gjør ikke det, og deterdelvis derfor noen Porsches er mer verdiableenn sammenlignbare McLaren-modeller. En 996 er ikke en begrenset utgave modell i seg selv, men etter hvert som tiden beveger seg på etterspørselen blir større, og tilbudet blir narroer, noe som  også betyr at verdiene til 996 Turbo går opp.

Delen Vanlige spørsmål

 Hva er de sjeldneste, mest verdifulle Porsche 911-modellene?

En av de sjeldneste, og mest ettertraktede-etter 911 modeller er GT1  Straßenversion, bare 20 av disse ble noen gang laget som en homologasjonsversjon av 911 GT1 racerbil. Dømmer etter noen få relativt nylige salg, er verdien av en GT1 Straßenversion  oppover på $ 5 millioner.

En Porsche 1979 1935 Paul Newman kjørte på 24 Hours of Le Mans solgt for nesten 4.9 $ for noen år siden. En 2018 Porsche 911 Turbo Classic Serie »Project Gold» ble solgt tilbake i 2018 for nesten $ 3.5 millioner, denne Turbo brukte et eldre chassis, men en nyere motor, og en tidløs 911 design.

  Er Porsche 944 pålitelig?

Hvilke nyere 911-modeller virker som den beste investeringen?

Mange tror at hvis du vil tjene penger på å eie en 911, bør du gå luftkjølt. Men ettersom det luftkjølte 911-markedet når sitt platå, tror mange at noen relativt nyere 911-modeller er de som samler mest oppmerksomhet de kommende årene.

Modeller som 991 GT3 Touring, eller 991 911R er de mest lovende 991 911-modellene fordi begge disse er ekstremt begrensede. En 997 GT RS 4.0 kommer alltid til å hente store penger, og det er ingen tegn til å bremse ned.

Bør jeg kjøpe en 911 som en investering?

Fra et økonomisk synspunkt er de potensielle fordelene ganske åpenbare. Men en 911 er laget for å bli drevet, og hele »tjene penger med garasje dronninger» situasjonen er ganske sjel-mindre værecabruk mange av disse utrolige maskiner er laget for å bli drevet, ikke å bli garasjet.

Selv om de absolutt er en verdsatt possession, har folk en tendens til ikke å kjøre dem fordi ekstra kjørelengde senker verdien. Porsche klassiske bilsamlere er avgjørende for 911-markedet, men de tar også bort noen av de mest spesielle aspektene ved 911-eierskapet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter