Skal jeg kjøpe en Porsche Cayman?

For å svare riktig på dette spørsmålet, må du vurdere mange forskjellige aspekter ved potensielt bileierskap. Aspekter som budsjettet ditt, hva bruker du bilen din til, interiør og bagasjeplass, ytelse og  avskrivning  må vurderes nøye for at du skal svare riktig på dette spørsmålet.

Porsche Cayman-modeller er veldigmorsomme,kompakte, to-seters coupe sportsbiler. De er ikke laget for daglige driverformål i seg selv, men de nyere modellene kan håndtere de fleste situasjoner bortsett fra praktisk og innvendig plass.

Hvis du er ute etter en morsom sportsbil, er Cayman et godt valg. Det koster mindre enn 911, men det tilbyr en spennende Porsche-opplevelse, og noen kan til og med hevde at Cayman er den morsommere sportsbilen til de to.

Budsjett

Budsjettet ditt er åpenbart det viktigste vurderingspunktet når du kjøper en ny bil, og den nyeste 2021 718 Porsche Cayman koster rundt $ 60k, og den tilbyr en 2.0L 4-sylindret turboladet motor. Toppen av linjen Porsche Cayman GT4-modellen koster rundt $ 100k, og den tilbyr en sonorøs naturlig aspirert flat 6-motor.

Porsche er ganske kjent / beryktet for mange  ekstra alternativer på hånden, dette betyr at hvis du vil ha en anstendig alternativ Cayman, ser du på en ganske dyr bil. Noen Porsche-alternativer entusiaster anser som essensielle som Adaptive Sport Seats koster $ 3465, eller LED-frontlyktene som koster $ 1170.

Hvis du vil ha Porsche PDK dual-clutch automatisk, vil det koste deg $ 3200. Hvis du vil ha Porsche keramiske bremser, vil de sette deg tilbake for en eyewatering $ 7400. Oppgradert Burmester  Audio – $ 4690, Navigasjon – $ 1730, Pain to Sample – $ 5500 minst!

  Bør jeg rustsikre min Porsche

Disse prisene er utrolig oppblåst på grunn av at Porsche lager en begrenset mengde biler per år, og mest fortjeneste Porsche akkumulerer er gjennom alternativer. Porsche er imidlertid et av de mest lønnsomme bilmerkene på markedet, og opsjonsprisene gjenspeiler absolutt det.

Bruk scenario

Porsche Cayman-modeller er formål-bygget 2-seters sportsbiler som kompromitterer komfort og luxury for sportiness og smidighet. Dette betyr ikke at disse bilene ikke er luksuriøse eller komfortable, men de er ikke det beste luksusalternativet i denne priskategorien.

Porsche Caymans utmerker seg  i et dynamisk kjøremiljø, dette betyr at de ikke er bygget for kjedelig konstant tempo motorveikjøring. For å eie en Porsche Cayman, må du kunne bruke de dynamiske egenskapene, ellersgir  det ikke mening å eie en Cayman.

De er også ganske dyktige på et  spor, da selv basismodellen Cayman tilbyr300hp og et balansert chassis og vektfordeling. Hvis du hovedsakelig bruker bilen din for kortere reiser i byen, er du bedreåkjøpe etmer komfortabelt og praktisk alternativ.

Men hvis du er den typen fyr som foretrekker  å ta den naturskjønne ruten, selv om det betyr at du kommer til å tilbringe mer tid på veien, er Cayman bygget for deg.

Interiør, bagasjeplass og avskrivninger

Når det gjelder innvendig plass, er Porsche Cayman / Boxster-modeller langt utenfor de beste alternativene i denne priskategorien. De er ganske kompakte i nesten alle henseender, da dette gjør at bilen kan være mer smidig og dynamisk i stand.

Men hvis du hovedsakelig kjører alene, eller bare en enkelt passasjer, tilbyr Cayman nok plass i den forbindelse. Når det gjelder bagasjeplass, tilbyr Porsche Cayman-modeller  2 bagasjerom  foran og bak, og kombinert tilbyr de merbagasjeplass enn den større 911-modellen gjør.

  Alt du trenger å vite om Porsche 911 motornummerkontroll

Verdimessig er cayman ikke så god som de fleste 911 modeller fordi de har en tendens til å miste mer enn halvparten av verdien i de første 5 årene av eierskapet. Dette betyr at å kjøpe en helt ny  Cayman ikke er en god økonomisk beslutning, men å kjøpe en 5-åring  brukt Porsche Cayman er absolutt.

Det er også verdt å nevne at noen Cayman-modeller, som $ 100k Cayman GT4, og den forestående GT4 RS vanligvis holder verdien mye bedre sammenlignet med vanlige Cayman-modeller.

Delen Vanlige spørsmål

Er Porsche Cayman verdt det hvis jeg har en familie?

Vel, du må stille kona di det spørsmålet, men hvis du eier en familiebil på siden, og kona lar deg, så selvfølgelig. En Porsche Cayman er en morsom, spennende sportsbil, men samtidig  tilbyr Cayman mange nyeste sikkerhetsfunksjoner, og bilengenerelt  anses å være ganske trygg.

Hvis du ikke eier en annen bil, så åpenbart nei fordi Cayman tilbyr bare 2 seter. Det kan være lurt å vurdere 911, men bare hvis du har et yngre barn fordi  baksetene i 911 ikke er store nok for fullvoksne voksne.

Hvilken generasjon av Cayman er den som skal kjøpes?

Det kommer an på budsjettet ditt. De nyeste 718-modellene tilbyr de mest komfort- og luksusfunksjonene, men de forrige genCayman-modellene er vanligvis de du kan kjøpe hvis du er ute etter en overlegen sportsbilopplevelse.

  Dette trenger du å vite om Porsche 911 prosjektbiler

Dette betyr ikke at de eldre modellene er mer dynamisk dyktige, men de tilbyr en naturlig aspirert motor i hele serien, og mange Porsche-entusiaster tror at Cayman-modellene fra 2012-2016 er de beste Cayman-modellene.  

Den første og andregenerasjonenCayman-modeller er litt mer tvilsomme. Den første-gen Cayman hadde noen motorproblemer i de tidligere dagene, og de tidlige 2.gen  Cayman-modellene var også  ganske  tvilsomme. Men hvis du klarer å finne et godtvedlikeholdtog dokumentert eksempel, gjør den lave prisen det absolutt til et fristende forslag.

Er Porsche Cayman en fattig manns 911?

Noen anser Porsche Cayman for å være en fattig manns 911, men dette er langt fra sant fordi Porsche Cayman tilbyr en helt annen motorlayout og plassering, og håndterings- og ytelsesegenskapene er milevis fra hverandre mellom de to. Noen bilmagasiner mener at 2016  GT4 Cayman  er en bedre sportsbil enn de fleste 911s.

Den forrige-gen Porsche Cayman GT4 er allment ansett som en av de beste Porsche sportsbilene i moderne tid, og det er trygt å si at Cayman ikke er en fattig manns 911, snarere en like imponerende Porsche inngangsnivå sportsbil.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter