Alt om 2023 VW Atlas

2023 VW Atlas

Volkswagen Atlas er en av de mer undervurderte 3-rad SUVer i markedet, da den tilbyr en overflod av plass, teknologi og skapningskomfort, men det koster ikke så mye med tanke på segmentet og noen av konkurrentene. 2023 Atlas er for det meste en overføringsmodell fra 2022 Atlas, noe som betyr at den bare får subtile endringer, intet mer, intet mindre.

Så hvis du vil vite alt om 2023 VW Atlas, må du lese denne artikkelen, da vi skal fortelle deg alt du trenger å vite. Først og fremst starter endringene med 2023-modellen med forsvinningen av inngangsnivå S-trimmen ettersom SE nå er inngangsnivåmodellen. Dette betyr at alle 2023 Atlas-modeller får 10.25-tommers Cockpit-skjerm.

Dessuten er 2023 Atlas det samme som 2022 Atlas. Motormessig får du to motorvalg, en mindre 4-sylindret og en større 6-sylindret motor. FWD tilbys med lavere modeller mens 4MOTION er standard med 6-cylinder-motoren. Designmessig ser Atlas moderne ut og på linje med andre VW-modeller.

Pålitelighet er en blandet pose som Atlas er over alt. Verdiutsiktene er sikkert fristende ettersom Atlas undergraver de fleste av sine rivaler. Praktisk er flott fordi du kan sitte opptil syv personer i Atlas uten problemer overhodet. Bagasjerommet er også stort og sikten er utmerket.

2023 VW Atlas – drivlinjen

Volkswagen Atlas motorutvalget starter med 2.0L 4-sylindret modell som tilbyr 235hp og 258lb-ft dreiemoment. Effektivitetsmessig kan du forvente å få opptil 23MPG kombinert med 2.0L 4-sylinder. Hvis du vil ha en kraftigere motor, må du oppgradere til 3.6L V6 som tilbyr 276hp og 266lb-ft dreiemoment. Denne motoren returnerer opptil 20MPG kombinert.

  Bruker Porsche VW-motorer?

Som nevnt i begynnelsen får du et FWD-system med inngangsnivå 2.0L Atlas, men du kan oppgradere til 4MOTION hvis du betaler litt mer penger.  3.6L kommer også med FWD som standard, men vi vil på det sterkeste anbefale å gå for 4MOTION AWD da dette er en stor og tung SUV som trenger all trekkraft den kan få.

Du får en 8-trinns momentomformer automatgirkasse med alle Atlas-modeller. Denne girkassen er ikke den raskeste i verden, men den passer til karakteren til denne bilen, da den er jevn og sømløs å skifte gir.

2023 VW Atlas – Design og kjøring

2023 VW Atla s ser utsom en kolossal versjon av VW Tiguan, noe som betyr at den ser imponerende og luksuriøs ut. Hvis du vil ha litt mer stil og oppmerksomhet, kan du gå til Cross Sport-modellen  som tilbyr en coupe-ish skrånende taklinje som gjør at Atlas ser mye kulere ut, men det ofrer bakhodeplassen litt. Interiøret er veldig pent lagt ut med anstendig materialkvalitet og mange nyttige funksjoner.

Kjøreopplevelsen føles stor og kommanderende, og det er det de fleste vil ha fra en stor SUV. Atlas er ikke en offroader, men den kan takle mild off-roading uten problemer. Alt i alt ruller den ganske mye, og det er derfor den foretrekker cruising i motsetning til en mer dynamisk kjøreopplevelse.

2023 VW Atlas – Pålitelighet og vanlige problemer

VW Atlas-påliteligheten er vurdert til 70/100 av J.D. Power, noe som i beste fall gjør den gjennomsnittlig. De vanligste VW Atlas-problemene er defekte drivstoffinjektorer, en sviktende drivstoffpumpe, en hel rekke problemer med rattets klokkefjær, tap av kjølevæske  og rare motorlyder og vibrasjoner, spesielt når du slår av bilen.

  Er Volkswagen ID.4 en god bil?

Disse problemene kan være ganske stressende og dyre å fikse, og det er grunnen til at noen mennesker holder seg unna Atlas. Men hvis du tar vare på  den og ikke misbruker den, kan Atlas være en pålitelig og langvarig SUV som tilfellet er med de fleste VW-modeller i disse dager.

2023 VW Atlas – Verdi og praktisk

Basen SE-Trim Atlas starter på $ 34,600 mens den avanserte SEL-modellen starter på $ 44,390. SEL  R-Line Black-modellen vil sette deg tilbake $ 48,090, mens topp-end SEL Premium R-Line-trimmen koster $ 51,790, og den får stort sett alt du vil ha fra den. Denne prisen er god med tanke på størrelsen og hva Atlas tilbyr, spesielt sammenlignet med lignende modeller.

Praktisk er så bra som det kan bli som Atlas sitter opptil syv personer i en kolossal hytte med en ganske stor bagasjerom. Å komme inn og ut av Atlas er også veldig enkelt mens montering av et barnesete er en lek takket være brede dører og lett tilgjengelige  IsoFix-monteringspunkter.

FAQ-seksjon

Er VW Atlas 2023 verdt det?

Hvis du vil ha en stor, romslig, trygg og komfortabel SUV med tre seterader, er Atlas 2023 definitivt verdt det. Det er en SUV som undergraver de fleste like europeiske store SUV-er med ganske god margin, samtidig som den tilbyr en nesten identisk opplevelse.

  Volkswagen Golf år å unngå

Høye driftskostnader er noe av en nødvendighet i dette segmentet, så det er ikke noe som kommer til å demotivere de fleste kjøpere. 2.0L 4-sylindret modell er betydelig billigere å leve med, og det er derfor det er den mest populære modellen, spesielt med 4MOTION.

Er 2023 VW Atlas trygt?

Volkswagen Atlas er en veldig trygg bil som har en perfekt vurdering fra alle troverdige kollisjonstestorganisasjoner, inkludert IIHS.  Som sådan bør du ikke bekymre deg for sikkerheten med Atlas fordi den får en overflod of kollisjonsputer, og en hel rekke teknologiske assistansefunksjoner som både vil holde deg trygg og komfortabel uansett miljø.

Hvilke biler konkurrerer med VW Atlas?

Atlas sammenligner med SUVer som Kia Telluride, Hyundai Palisade, Honda Pilot, Grand Cherokee, Ford Explorer og Chevy Tahoe. Av alle disse vil jeg si at Atlas føles den mest luksuriøse og mest spesielle, men mange andre SUV-er i dette segmentet slår Atlas når det gjelder pålitelighet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter