2022 Mercedes SL mot Porsche 911

Mercedes har nettopp gitt ut den splitter nye Mercedes SL som tar sikte på å stjele kunder fra Porsche 911-avdelingen. SL kommer nå utelukkende i AMG-form, noe som betyr at den er plassert som en sportsbil cruiser og ikke en luksus roadster selv om den ikke mangler noen luksus legitimasjon.

Porsche 911 er uten tvil den beste sportsbilen som eksisterer fordi den sitter på en tiår lang arv av imponerende bakmotormontert herlighet. Porsche klarer å kontinuerlig levere overlegen ytelse ut av en flat-seks motor, samtidig som den tilbyr mye luksus.

Mercedes SL føles mer luksuriøs og den kommer bare i roadster form. Det tilbyr mer imponerende luksusfunksjoner, er mer behagelig  og tilbyr større og mer spennende motorer. 911 tilbyr 6-sylindrede motorer utelukkende, men 911 GT-divisjonen tilbyr de beste motorene i form av naturlig aspirerte flate sekser.

911 er fortsatt en mer smidig og bedre håndteringsbil fordi den veier betydelig mindre. Du kan få 911 som en kupé, en Targa og en kabriolet. SL er mer luksuriøst, mer komfortabelt og mer teknologisk avansert, men Porsche-merket har mye mer verdi.

2022 Mercedes SL AMG – Et nytt AMG flaggskip

Mercedes Benz AMG GT har opphørt produksjonen med den grusomme Black Series-modellen, så AMG er nå fokusert på SL. SL should starter på rundt $ 100,000 for inngangsnivå 55 AMG-versjonen som pakker en 469hp 4.0L Bi-Turbo V8 mens range-topping SL 63 tilbyr 577hp og bør koste betydelig mer.

Alle Mercedes SL-modeller leveres med en uttrekkbar soft-top som kan velges i enten svart farge, grå  eller rød. Den største fordelen SL har i løpet av 911 er interiøret som er i tråd med de mest luksuriøse Mercedes-modellene som S-klasse.

  De sjeldneste Mercedes Benz-modellene

SL tilbyr en dynamisk kjøreopplevelse med en flott klingende V8, men den kan ikke matche 911 når  det gjelder smidighet. Space-wise SL er mer eller mindre identisk med 911, da begge disse  ikke er ment å være praktiske.

Designmessig er det en nær samtale mellom de to fordi begge ser fantastiske ut. SL skal kunne nå 60 mph fra en stillstand på litt over 3 sekunder.  Den leveres med AWD fra fabrikken med adaptive spjeld og AMG DYNAMIC SELECT kjøremodus.

2022 Porsche 992 911 – Et sportsbilikon

Knapt noen bil der ute har en så ikonisk status som Porsche 911. En klassisk oppskrift på en bakmontert flat-seks motor og bakhjulsdrift gjør 911 til en sann glede. 911 kan fortsatt brukes med en manuell girkasse mens SL er en streng automatisk.

911 starter på $ 101,000 for standard 911-modellen, mens range-topping Turbo S-modellen koster $ 171,300.  Den spororienterte naturlig aspirerte GT3 starter på $ 161,100 og mellomnivå GTS starter på $ 136,700.

911 tilbyr en mer spennende kjøretur fordi den veier mindre og tilbyr en manuell girkasse. Entry-level 911 tilbyr 379hp mens range-topping Turbo S tilbyr 640hp. Turbo S kan nå 60 mph fra en stillstand i en lynrask 2. 6 sekunder som gjør den til en av de raskeste bilene på markedet.

911 er ikke så luksuriøs som SL, men den tilbyr et pent lagt interiør med byggematerialer av høy kvalitet.  SL er mye større med en høyere svingradius, noe som betyr at 911 er mer manøvrerbar rundt i byen.

  2022 Mercedes G Vogn vs Range Rover

Konklusjon – 911 er fortsatt konge, men den nye SL er imponerende

Det er vanskelig å sammenligne noen Mercedes-modell med en Porsche fordi Porsche-merkets appell er betydelig høyere enn Mercedes. 911 er den beste sportsbilen i historien, og hver 911 generasjon er spesiell av en rekke årsaker.

911 holder verdien bedre, og den vil sannsynligvis være mye mer pålitelig.  911 er mer smidig, har bedre håndtering og er raskere i toppspesifikasjonene.  911 GT3 tilbyr det beste motorvalget ut av gjengen, og selv de større V8 SL-tilbudene kan ikke matche den naturlig aspirerte flat-seks som finnes i GT3.

Hvis du vil ha en cruiser som kan gjøre mange miles, og du ikke er 100% fokusert på håndtering, kan SL være et bedre valg for deg. Men hvis du vil ha en mer dyktig bil som tilbyr lignende nivåer av luksus og komfort, er 911 fortsatt konge.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes SL tilgjengelig som kupé?

Den nye Mercedes SL tilbys utelukkende som en roadster med en soft-top, noe som betyr at du ikke kan kjøpe en hardtop coupe lenger.  Mercedes gjorde dette fordi den myke toppen veier mindre, koster mindre penger å utvikle, og er i stand til å trekke raskere while også ta opp mindre plass.

911 er derimot tilgjengelig som en hardtop coupe, en stilig Targa eller en standard kabriolet. Det er også en begrenset utgave Speedster 911 som ikke akkurat er vanlig eller lett å få i disse dager.

  Hvilke Mercedes har digitale dashbord

Er Mercedes SL mer pålitelig enn Porsche 911?

Mercedes SL har ennå ikke truffet veiene, noe som betyr at vi ikke kan estimere hvor pålitelig det kommer til å være. Men gitt det faktum at 911 er en av, om ikke den mest pålitelige sportsbilen som eksisterer, er sjansen stor for at SL ikke kommer til å kunne matche det.

Vi må vente og se, men dømme etter de første rapportene, bør 911 fortsatt beholde overlegne pålitelighetsresultater.

Er Mercedes SL mer behagelig enn 911?

Mercedes SL er en fysisk større bil som betyr at den føles mer betydelig på veien. Dette gjorde det også mulig for Mercedes å øke den generelle innvendige plassen i SL som gjorde den litt mer romslig enn 911.

Både SL og Mercedes tilbyr relativt ubrukelige bakseter, men hvis du velger komfortseter, bør SL være mer behagelig enn 911. Uansett, hvis du vil ha en komfortabel stor cruiser kabriolet, har du det bedre med en BMW 8-serie convertible eller en Bentley Continental GTC.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter