Hvilken er den beste Mercedes-motoren?

I disse dager er kraftige, store bilmotorer noe av en døende rase. Utslippsrestriksjoner har ført til nedbemanning og tvungen induksjon. Men et merke på en flott motor er ikke kraft eller størrelse, det er definitivt pålitelighet. Mercedes 2.0 diesel i W123, W124 og W190 er en legende når det gjelder holdbarhet, kjent som en taxisjåførs favoritt diesel.

Men hvis du foretrekker gassdrevne motorer, er 2,6 R6 (W124) Mercedes-vinneren. Denne 2,6-liters gassdrevne motoren produserer rundt 160hp, men det er ikke akkurat den mest økonomiske. Imidlertid er det største med denne motoren påliteligheten, bevist av det faktum at dette sannsynligvis var den mest populære gasstaximotoren.

Gass Mercedes motorer

Mercedes har bevist gang på gang evnen til å lage en langvarig motor. 2.6 R6 er bare en av mange flotte gassmotorer, hovedsakelig på grunn av pålitelighet og uforgjengelighet. Men 2,0 V8-motorene, W123, W124 og W190, var og er fortsatt usedvanlig holdbare gassmotorer.

Den 2-liters V8 tilbød en ganske symbolsk 105hp og ble senere økt til 118hp, men motoren ble bygget for å vare og tilbød imponerende effektivitet. På 80-tallet ble de fleste av de legendariske uforgjengelige Mercedes-motorene laget, og den 4,2-liters V8, W140, ankom på 90-tallet.

På den tiden hadde Mercedes pålitelighet som førsteprioritet for motorproduksjon, og motorer laget i denne tiden gjenspeiler absolutt det. 4.2 V8 hadde 280hp og 400Nm. Det ble bare tilbudt med en 4-trinns automatisk girkasse på grunn av dreiemomentet. Motoren ble senere økt til en 5-liters, som tilbød enda mer ytelse.

I dag er et merke på en flott motor annerledes. Førsteprioritet i disse dager er å gjøre den mest effektive motoren mulig, noe som har resultert i tvungen induksjon, mild hybrid og full-on hybrid teknologi.

  Hva betyr 4Matic på en Mercedes?

En slik motor er den 3.0 straight-six turbocharged motoren som finnes i Mercedes GLE 450. Ikke bare er den turboladet, men denne kraftstasjonen tilbyr også mild hybridteknologi som reduserer drivstofforbruket og lagrer tapt energi som ellers ville være bortkastet.

Diesel Mercedes-motorer

I disse dager blir dieselmotorer noe av en skitten manns arbeidshest. Diesel regnes som traktorlignende og skadelig for miljøet, men diesel gir bedre ytelse enn en gassmotor gjør i noen scenarier.

Den 2,0 liters, firesylindrede dieselmotoren som finnes i W123, W124 og W190 pleide også å være noe av en favoritttaximotor. Årsakene var ganske like: eksepsjonell holdbarhet som er i stand til å dekke mer enn en million kilometer uten å svette.

Den 3,0-liters dieselmotoren som finnes i W124 er et annet godt eksempel på Mercedes uforgjengelig epoke. Denne kraftige sekssylindrede motoren tilbød også fantastisk holdbarhet. Du kunne få en naturlig aspirert versjon, som var litt mindre kraftig, men likevel tilbød den legendariske påliteligheten. Det var også den turboladede versjonen, noe som forårsaket flere problemer.

Men W210 og W211 CDI 2.1 og 2.7-liters fire-sylinder motorer tilbyr også legendarisk status i Mercedes dieselmotor fanklubb. Disse motorene produserte rundt 140-170hp, avhengig av versjonen, og de var kjent for å enkelt krysse 700,000 kilometer-merket uten å rote.

Så langt som dagens Mercedes dieselmotorer vurderes, er OM 656 noe av en milepælmotor. Denne motoren har blitt tilbudt siden 2017 og er en av de kraftigste dieselmotorene som vanligvis finnes i S350 og S400. Denne motoren tilbyr opptil 700 Nm dreiemoment / 340hp med imponerende Co2 og drivstoffeffektivitet.

  Hva er den beste Mercedesen for off-road?

Beste AMG-motor gjennom tidene

Selv om pålitelighet og effektivitet absolutt gjør en flott motor, er det ikke nødvendigvis så spennende. Og mange vil argumentere for »det beste» av det. Jeg mener, tross alt, AMG var og er fortsatt »gå til» sted for fantastiske motorer.

Tittelen »den beste AMG-motoren gjennom tidene» går til den legendariske naturlig aspirerte 6,2-liters V8-motoren som ble montert i 63 AMG-biler fra 2007 helt frem til 2014. Denne motoren fikk mange problemer i de tidlige dager, men ble senere perfeksjonert for å produsere 622hp, noe som gjorde den til den høyeste hestekrefter NA-motoren på den tiden.

Og så langt som V12 behemoths vurderes, er AMG M275 /M158 V12 BiTurbo (2004-2020) en legende. Motoren ble først funnet i S-klassen med rundt 500hp. Senere tilbød en variant av denne motoren et forbløffende dreiemoment på 1200 NM i den legendariske S65 Black Series.

Og den rene ikonstatusen til denne motoren stopper ikke der. Senere ble denne motoren oppgradert og kalt M158. Denne motoren fant veien i den eksotiske Pagani Huayra på flere millioner dollar, med 827 hestekrefter og rundt 1100 Nm dreiemoment.

Mer informasjon om bilmotorer

Hvorfor anses eldre Mercedes-motorer å være de beste Mercedes-motorene noensinne?

Eldre Mercedes-motorer hadde et godt rykte fordi de var laget med pålitelighet i tankene. Disse motorene ble produsert i en tid der ingeniørenes ønsker ikke ble kompromittert av de strenge forskriftene om drivstoff og Co2-utslipp. I dag er motorer overkonstruert, noen ganger tilbyr flere forskjellige måter å tvinge induksjon på.

  Hvordan tilbakestiller jeg Mercedes air condition?

Målet med moderne motorer er å redusere den skadelige virkningen en motor har på miljøet, noe som igjen betyr at pålitelighet og langvarig bruk ikke er førsteprioritet.

Slik vil diesel- og gassmotorer se fremover

Vi lever i miljøbevisste tider, noe som betyr at fremover vil motorer fortsette å bli nedbemanningert og erstattet med hybrider og elektriske motorer. Store naturlig aspirerte motorer, spesielt V12- og V10-er i biler som Ferraris og Lamborghinis, vil snart bli avviklet og erstattet med mindre, mer effektive kraftverk.

Hva er forskjellen mellom elektriske motorer, hybrider og tradisjonelle bensin- og dieselmotorer?

Først og fremst effektiviteten og dens innvirkning på miljøet. Hybridmotorer er mye mer drivstoffeffektive og produserer også mindre skadelige utslipp. De er mer kompliserte enn tradisjonelle gass- og dieselmotorer og vil snart erstatte de gode gass- og dieselmotorene helt.

Elektriske motorer er derimot enda mer effektive og miljøvennlige. Elektriske motorer gir også bedre lav ytelse, men de mangler topphastighet. Videre er infrastrukturen for lading og service fortsatt i de tidlige stadiene, noe som er den største ulempen sammenlignet med tradisjonell motorservice og drivstoff.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter