Aiways vs Polestar – som er bedre?

Aiways er et kinesisk  oppstartsselskap for elbiler som fokuserer på å lage  elbilerfor massene, samtidig som de er konkurransedyktige fra en teknologi og bekvemmelighetssynspunkt. Det beste med  Aiways-modeller  er at de er store i både sitteplasser og lasterom,  samtidig som de er billigere enn noen av deres mer begrensede konkurranse.

Polestar derimot er fokusert på å lage luksuriøse elbilersom er sterkt påvirket av moderneVolvo-modeller. Dette er både en god ting og en dårlig ting fordi Polestar-modeller bruker en bevist strategi for å lage luksusbiler selv om den generelle merkevareseparasjonen  er  ganske slank for øyeblikket.

Både Polestar og Aiways  prøver sitt beste for å konkurrere med slike som Tesla og alle de andre vanlige  elbilmerkene fra både luksussegmentet  og det mer masseproduksjonssegmentet.

Alt i alt lager Polestar biler av bedre kvalitet, mens Aiways  lager mer verdiorienterte biler som tilbyr mer for pengene. Space-wise,  Aiways er mye bedre enn Polestar, men Polestar er mye bedre  enn  Aiways  når det gjelder komfort, luksus  og merkevareappell.

Aiways – En merkevareoversikt

På litt over tre år klarte Aiways  å designe og bygge en konkurransedyktig  elbil fra grunnen av. Dette er ikke akkurat noe du vil se ofte, da noen merker som Mazda ikke engang er i stand til å lage en konkurransedyktig  elbil selv etter  nesten 100  år  med   å lage biler.

Aiways tilbyr for tiden noen forskjellige modeller, men den mest populære er U5 crossover / SUV. U5 kommer i to trims, standard trim og en premium trim modell som er skilt i utstyrslisten og prisen. Begge kommer med et  63 kWh  batteri som skal gjøre rundt 250 miles mellom ladinger.

  Aiways vs Mercedes - som er bedre?

Det tar rundt 30 minutter å lade U5 fra 20% til 80% hvis du kommer over en rask DC-lader. En langsom ac lader kan lade bilen fra 20% til 80% på ca 8-10 timer. Alle  Aiways-modeller   leveres med en enkelt elektrisk motor med en effekt på  150 kW (204hp) og 310 Nm dreiemoment.

Alt i alt lager Aiways  konkurransedyktige biler som tilbyr noe av den beste verdien for pengene av alle-elbilerpå markedet. De er alle større og mer romslige enn konkurrentene, samtidig som de tilbyr anstendig teknologi og byggekvalitet.

Polestar – En merkevareoversikt

Polestar er et svensk elbilselskap  som er sterkt støttet av Volvo, noe som betyr at det ikke akkurat er en oppstart. Videre er Polestar fokusert på å lage luksuriøse  elbilersom både koster mer og er myemer ønskelige enn  Aiways-modeller.  

Den nåværende mest populære Polestar-modellen er Polestar 2 som kommer i to batteristørrelser, et mindre 64 kWh batteri og et større 78 kWh batteri. Langdistansemodellen kan gjøre mellom 220-270 miles mellom ladinger avhengig av strømforbruket ditt og hvordan du kjører bilen.

Den kraftigste Polestar 2-modellen leveres med 300 kW (408hp) kraft og 660 Nm dreiemoment. Du kan lade Polestar 2 helt opp ved å bruke en  140 kW  hurtiglader fra 10% til 80% på omtrent 30 minutter, mens en langsom ac-lading vil ta rundt 8-10 timer.

Alt i alt gjør Polestar biler avhøyerekvalitet som både er mer ønskelige og  bedre å se inn og ut. Imidlertid er en realistisk on-road pris på Polestar 2 minst $ 10k mer enn  Aiways  U5.

  Beste elbiler for en første bil

Polestar vs Aiways  – Hvilken bør du kjøpe

Polestar og Aiways  er ikke akkurat head-to-head konkurrenter i  elbil segmentet fordi Polestar har en mer premium appell sammenlignet med  Aiways. Det betyr ikke at  Aiways  lager dårlige biler, men de er ikke så gode som  Polestar-biler er.

Du bør kjøpe Aiways  U5 hvis du ikke er interessert i luksus og appell, og alt du ønsker er en pålitelig daglig     elbilpendler. Du bør imidlertid kjøpe Polestar 2 hvis du vil unne deg    noe bedre og noe mye mer raffinert.

Komfortenforskjelligmellom disse to er virkelig merkbar, noe som betyr at hvis du bruker mye tid på å kjøre, er Polestar 2 det åpenbare valget. På den annen side, hvis du vil ha verdi og plass, er Aiways  det åpenbare valget.

Delen Vanlige spørsmål

Er kinesiske oppstartselektriske bilmerker verdt det?

Siden Tesla hoppet-startet  elbilsegmentet, ser vi nye merker som prøver sitt beste for å komme med fremtidens beste    elbil. Mange av disse oppstartsselskapene som NIO,  XPeng  eller  Aiways  kommer fra Kina fordi Kina er fast bestemt på   å bli en av de mest vellykkede  elbilprodusentene på planeten.

De fleste av disse elbilenebor i økonominivået til  elbiler,  noe som betyr at de for det meste er rettet mot den nedre echelon av kjøpere. elbillaget av disse selskapene gir mening hvis du bare vil ha en pålitelig  elbil uten å bruke mye penger. Disse bilene er vanligvis litt kjedelige, men de er perfekte som hverdagslige A-til-B arbeidshester.

  Hvor mye hever en Polestar strømregningen din

Kommer Aiways  til å bli mer populært i fremtiden?

Aiways kommer nesten helt sikkert til å bli mer populært i fremtiden fordi deres markedsstrategi ser ut til å fungere i Europa. Ikke mange kinesiske merker klarer å samle nok  interesse i  Europa, men det virker som Om Aiways  gjør det.

Vi må vente og se hvor godt Aiways  kommer til å klare seg i  USA, men med tanke på at  elbilmarkedet   trenger  billige  elbiler,vil de sannsynligvis bli veldig populære.

Hva er alle Aiways-modellene? 

Aiways tilbyr for øyeblikket bare to modeller, mens en tredje snart kommer.  Aiways  U5 er den første  Aiways-modellen,  og U6 Coupe er den andre. Forskjellene mellom disse to er minimale og U6 er mer eller mindre en mer stilig versjon av U5.

Aiways har også vist U7-konseptet som skal se dagens lys som en produksjonsmodell det neste året eller så. Sikkert,  Aiways  kommer til å tilby mange flere modeller i de kommende 3-5 årene som også bør inkludere sedans og kompakte biler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter