Aiways vs Volvo – som er bedre?

Aiways er et lovende kinesisk  elbil-oppstartsselskap som bare har begynt å lage biler for noen år siden, mens Volvo er et av de mest konsistente premium luksusbilmerkene på markedet. Forskjellene mellom disse to merkene er enorme fordi de tilbyr helt forskjellige biler.

Aiways er fokusert på å lage konkurransedyktige, billige  og allsidige oppnåelige  elbiler,mens Volvo er kjent for å lage avanserte luksussedaner, eiendommer  og SUV-er. Volvo tilbyr også elbiler både som Volvo-merkede biler og som frittstående Polestar luksus  elbil.

Volvo omfatter stort sett alle segmenter det er fordi de lager SUVer, sedans, eiendommer, crossovers,  og enda større kommersielle kjøretøy som semi-lastebiler, varebiler  og busser. Aiways  tilbyr derimot bare to modeller akkurat nå, og begge er stort sett de samme.

Det er vanskelig å med rette sammenligne disse to merkene, da Volvo er et stort bilmerke, mens Aiways  er et nytt oppstart kinesisk  elbilmerke.  Som sådan bestr Volvo  Aiways  i nesten alle segmenter, men dette kan potensielt endre seg hvis  Aiways  fortsetter å levere konkurransedyktige og anstendig laget biler.

Aiways – Oversikt over merkevarer

Som tidligere nevnt tilbyr Aiways  for tiden to modeller, U5 SUV og U5 Coupe-ish  SUV. Aiways  har også avslørt U7-konseptet som snart skal se dagens lys, og det skal være en familie-SUV i full størrelse med en mer premium prislapp.

U5 er en ganske populær  elbil i Europa fordi den tilbyr mye verdi for pengene. U6 begynner bare å gå på salg, og den skal følge en lignende bane. U5 leveres med et  63  kWh  batteri som skal være nok for rundt 250 WLTP miles.

  Skal jeg lade Tesla hver kveld?

Du kan lade U5 fra 20% til 80% på litt over 30 minutter hvis du er avhengig av en DC hurtiglader mens langsom AC-lading tar 8-10 timer for samme prosentandel. U5 tilbyr en enkelt elektrisk motor med 150 kW (201hp) og er en av de beste  elbilenedu kan få for pengene.

Hvis Aiways  fortsetter å lage konkurransedyktige biler, og hvis de forbedrer seg på visse områder som sikkerhet, designogmarkedsføring, kan de potensielt nå et lignende nivå av popularitet. Bare tiden vil fortelle om dette virkelig er mulig, men foreløpig er Volvo et visst skritt over  Aiways  i nesten alle henseender.

Volvo – Oversikt over merkevarer

Det er trygt å si at Volvo er et stort bilselskap fordi de selger enorme mengder biler på årsbasis. Noen Volvo-modeller som mellomstor XC90 SUV eller XC40 crossover er klasseledende i mange henseender fordi de tilbyr overlegen sikkerhet og raffinement.

Dette er ikke noe Aiways  for øyeblikket kan gjøre fordi de knapt kan berøre luksusbilsegmentet. Den største forskjellen mellom  Aiways  og Volvo er den generelle merkevareappellen fordi Volvo er et kjent stort bilselskap og  Aiways  nettopp har begynt.

Volvo XC40 P8 AWD Recharge er den nærmeste potensielle konkurrenten til U5 fordi den tilbyr en lignende opplevelse til en viss grad. Den helelektriske XC40 tilbyr et  75 kWh batteri som skal være nok for rundt  250 WLTP miles som er nesten identisk med U5.

Imidlertid XC40 300kw strøm som dobler mengden U5 tilbyr, samtidig som den er en mer sofistikert og mer ønskelig bil. U5 kan ikke matche XC40, men hvis  Aiways  fortsetter å lage konkurransedyktige biler, kan de kanskje konkurrere med Volvo i fremtiden.

  Lager Mercedes elbiler?

Merkevareappell – Hvor viktig er merkevareappellen i bilindustrien?

Å tjene en solid merkevareappell i bilsektoren er ganske vanskelig fordi bilindustrien allerede er fylt med en overflod av merker som har eksistert i århundrer. Som sådan må en helt ny kinesisk elbiloppstart tilby noe  alle  disse store aktørene  ikke kan, og det er overkommelig pris.

Å kunne designe et konkurransedyktig produkt samtidig som det koster mindre penger, er den eneste måten disse merkene til slutt kan bosette seg og bli et viktig tillegg til bilindustrien. Merker som Volvo har eksistert i flere tiår, og det er noe potensielle kunder er klar over.

Som sådan erdettrygt å si at merkevareappell er et ekstremt viktig aspekt når det gjelder å kjøpe biler, da biler er både følelsesmessige og rasjonelle kjøp. De får oss til å føle oss oppnådd, og vi har en tendens til å tilbringe mye tid i dem.

Vi stoler på dem med våre liv, så de må være trygge og ønskelige. Aiways  er ikke der ennå, men hvis de fortsetter å gjøre det de gjør nå, kan de være der i den  fjerne  fremtiden.

Delen Vanlige spørsmål

Hva er det beste med Aiways  U5?

Det beste med U5 er mengden plass den tilbyr for pengene fordi den tilbyr nesten utøvende sitteplasser og lasteplass, samtidig som det koster som noen kompakte elbiler. Dette betyr at U5 er perfekt forfamilietransportoppgaver,og det er noe det nåværende markedet absolutt setter pris på.

  Varer Volvo-biler lenger?

Den nest største tingen med U5 er åpenbart prisen, da knapt noe annet elbilmerke  der ute kan tilby det  Aiways  kan vurdere prisen. U5 kommer også med alle 21st-århundre teknologier som avansertedriveren assistanse systemer, en anstendig infotainment system, og en ganske komfortabel tur.

Hva er det verste med Aiways  U5?

U5 tilbyr substandard sikkerhetsvurderinger som er en klar bekymring for mange familieorienterte kunder. Mer spesifikt har U5 ikke bestått   Euro NCAP-siden-støtkrasjtest samtidig som den tilbyr middelmådige  aktive sikkerhetsfunksjoner.

Videre har Aiways  nesten ingen merkevareappell for øyeblikket, og det er viktig for de fleste kunder der ute.

Hvorfor er Volvo bedre enn Aiways?

Volvo lager konkurransedyktige biler i flere tiår, mens Aiways  bare nylig har sluttet seg til bransjen. Som sådan er Volvo også et merke kjent for overlegne sikkerhetsvurderinger, mens  Aiways  er det motsatte. Volvo er mer luksuriøs, mer komfortabel, og mye mer ønskelig.

Volvo tilbyr dusinvis av biler for hvert segment som kan tenkes, mens Aiways  bare tilbyr to biler for øyeblikket. Volvo tilbyr også mer teknologi, bedre byggematerialerog  et generelt kvalitetsøkning.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter