Aiways vs Tesla – som er bedre?

Både Tesla og Aiways  er fokusert på å lage elbiler, men de gjør det helt annerledes. Aiways  er fokusert på å lage billige, konkurransedyktige, oppnåelige elektriske biler for massene, mens Tesla er det benchmark  elbilmerket  som har den høyeste selskapsverdien av alle bilmerker på markedet.

Dette gjør en enorm forskjell ihvor godt begge merkene gjør det når det gjelder både å lage og selge bilene sine. Tesla ble synonymt med elbilen, mens  Aiways  er et relativt ukjent oppstartsmerke for elbiler som bare begynner å skrape overflaten av  elbilindustrien.

Som sådan er sammenligning av disse to som å sammenligne det hotteste og mest ønskelige produktet fra en bestemt kategori med sin billige og relativt ukjente «konkurranse». Selv om  Aiways  tilbyr lovende biler, er de på ingen måte i stand til å konkurrere med noe Tesla gjør.

Verden av elektriske biler vokser raskt takket være Tesla. Årsaken til at Aiways-selskapet  eksisterer er  at  Tesla  skapte etterspørselen i markedet. Men hvis  Aiways  fortsetter å tilby konkurransedyktige og rimeligebiler, kan de  ha  en mer fremtredende status i bilindustrien.

Aiways – Oversikt over merkevarer

Aiways er et av mange kinesiske  oppstartsmerker for elbiler som håper å omfatte både det europeiske og det amerikanske markedet i de kommende årene. De går sin vei ved å lage billige, men anstendig  utførte elektriske biler som konkurrerer med eksisterende merker for både valuta for pengene og  teknologi.

Dette betyr ikke at Aiways håper å konkurrere med Tesla, Audi, BMW,  Porsche,  Mercedes,  Rivivan,Lucid eller  Polestar, men heller å konkurrere med slike som Kia, Hyundai, Toyotaog Honda.  De planlegger å gjøre det ved å tilby lignende biler, men for en litt lavere prislapp.

  Hva er ulempene med en Tesla?

Den eneste nåværende konkurransedyktige Aiways-modellen  er U5 som tilbyr et  63 kWh  batteri som kan gjøre rundt 250 WLTP miles mellom ladinger. Det tar rundt 30 minutter å lade U5 fra 20% til 80% hvis du er avhengig av en rask DC-lader, mens en langsom AC-lader kan lade U5 fra 20% til 80% på omtrent 8-10 timer.

Alle Aiways-modeller  leveres for tiden med en enkelt elektrisk motor som tilbyr rundt 150 kW (201hp). Det virker som  om Aiways  tar alle de riktige skrittene mot å bli et konkurransedyktig  elbilmerke  i de kommende årene, men bare tiden vil fortelle om dette noen gang vil komme  til nytte.

Tesla – Oversikt over merkevarer

Det er nesten umulig å snakke om elbiler uten å nevne Tesla minst et  dusin ganger fordi de alene skapte elbilmarkedet. I tiggingen virket Tesla som et semi-lovende og altfor ambisiøst merke, men de har nå en markedsverdi på mer enn en billion dollar.

Som sådan er det meningsløst å sammenligne Tesla med Aiways  fordi Tesla er kongen av bakken når det gjelder elektriske biler. Tesla Model Y er for tiden den nærmeste «konkurrenten» til U5,  og Model Y tilbyr en inngangsnivå 60 kWh røre  som kan gjøre flere miles enn U5.

Du kan få Model Y med et større 82 kWh batteri som kan gjøre nærmere 300 miles på full lading. Men der Tesla bestger  Aiways  og alle andre  elbilmerker  på planeten, er muligheten til å stole på  et  Tesla-eneste nettverk av superladere.

  Bruker Tesla spesielle dekk?

Tesla er etannet nivå sammenlignet med  Aiways  og  Aiways kommer nesten aldri til å kunne nå samme status.

Tesla – Hva representerer Tesla for bilindustrien?

Bilindustrien er en ganske grusom og hard verden for  nykommermerker, da det tar mye penger å til og med kunne komme inn på markedet. Det Tesla gjorde er imidlertid alene å dominere bilindustrien etter bare noen få år på markedet.

Dette betyr at Tesla praktisk talt viste at det fortsatt er mulig for et nykommermerke å nå ikonisk status i bilindustrien på relativt kort tid. Det er ganske usannsynlig at  Aiways  noen gang kommer til å kunne gjøre det fordi de fokuserte på et mer «vanlig» markedssegment.

Da Tesla begynte å tilby anstendige biler, måtte hele bilindustrien tilpasse seg for å ta igjen. I dag tilbyr nesten alle store aktører i bilindustrien sin egen versjon av elbilen  , og alt detteble kickstartet av ingen ringere enn Tesla.

Delen Vanlige spørsmål

Lager Tesla flotte biler?

Markedsverdien av Tesla-selskapet er rekordstor for øyeblikket, selv om bilene deres ikke er perfekte. Det er sant at de lager konkurransedyktige biler, men disse bilene er litt oppblåst gjennom ønskelighet og popularitet fordi de ikke er perfekte eller på langt nær så kvalitet laget som noen av konkurrentene.

Tesla er imidlertid fast bestemt på å gjøre bilene sine stadig bedre bygget med hver nyere modell, så det er trygt å si at kommende Tesla-modeller skal bli bedre. Uansett anser noen fortsatt Tesla som altfor ambisiøs fordi de tilbyr en helt annen måte å tenke på sammenlignet med andre «mer seriøse» bilprodusenter.

  Hva er forskjellen mellom Polestar 1 og 2

Hva er den beste Tesla-modellen?

Tesla Model 3 er for tiden den beste bilen Tesla tilbyr fordi den perfekt balanserer kostnader, pris  og funksjonsliste. Noen mennesker er ikke glad i  Teslas  interiørdesign fordi det mangler en instrumentklynge, men det er den nevnte nye Tesla-måten å tenke på.

Uansett er Model 3 den mest praktiske og mest logiske  elbilen  å kjøpe akkurat nå, da den kjører bra og tilbyr mange Tesla-spesifikke feature-ersom autopilot og muligheten til å bruke Tesla Supercharger-nettverket.

Kommer Aiways  til å bli mer populært i fremtiden?

Aiways kommer sikkert til å bli mer populært i fremtiden hvis de fortsetter å lage konkurransedyktige prisede og anstendig laget biler. Det er sant at det nåværende markedet desperat krever billigere  elbiler,og hvis  Aiways  kan  levere, vil de sannsynligvis bli mye mer populære i fremtiden.

Det er noen faktorer der Aiways  mangler, og det er sikkerhet,design og generell ønskelighet. Sikkerhet bør bli en mer fremtredende prioritet for den kinesiske bilprodusenten hvis de vil bli en stor aktør i  elbilsegmentet, og design er noe som bør være mye lettere å gjøre med tanke på dagens  designtrender for  elbiler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter