Hvor lenge varer Aiways-batteriet?

Aiways er et kinesisk  oppstarts-elbilselskap  som bare kommer til de vestlige markedene i år og lover å tilby mye verdi for pengene. Aiways  tilbyr noen forskjellige modeller, og alle bor i crossover / SUV-segmentet fordi folk for det meste er interessert i SUVer / crossovers for øyeblikket.

Den mest populære Aiways-modellen  er U5 som skal koste rundt $ 45,000 XNUMX dollar fra nye. For denne prisen får du en  63 kWh Li-Ion som skal vare deg rundt 250 WLTP miles. Selvfølgelig kan dette variere mye avhengig av ditt totale energiforbruk og kWh / mile-resultatene dine.

Du kan lade batteriet fra 20% til 80% på omtrent 35 minutter hvis du kommer over en rask DC-lader. Hvis du lader bilen hjemme gjennom en vanlig stikkontakt, bør du forvente en ladetid på rundt  8-10timer, noe som er godt nok for en nattladning.

Aiways har også benyttet seg av en såkalt «sandwich» batteristruktur som forbedrer temperaturstabiliteten og teoretisk sett bør  være tryggere i tilfelle krasj. Alt i alt tilbyr Aiways  konkurransedyktige elbiler  med  et anstendig utvalg og en generelt hyggelig opplevelse.

Aiways U5 – Spesifikasjoner

For en startpris på rundt $ 45,000XNUMX ,  tilbyr U5 en mellomstor crossover / SUV med to bagasjerom  og mye  passasjerplass.  Aiways  er stolt av å nevne at dragkoeffisienten til U5-tiltakene på 0,29 som er klasseledende for en  elbil SUV.  

Alle modellene leveres med en enkelt elektrisk motor som er i stand til å levere 150 kW (201hp og  310 Nm). Tiden på 0-60 mph tar 7,5 sekunder.  U5 kommer med mye ADAS som inkluderer aktiv kjørefeltsassistanse,  trafikkorkassistents,  blind-flekkdeteksjon, bakre kryss-trafikkvarsel, nødbremseassistanse, adaptiv cruisekontroll og intelligent fjernlysassistanse.

  Blir Tesla-biler billigere?

U5 kommer også med en 12.3-tommers nettbrett-stil infotainment skjerm som følger med Apple CarPlay, men det tilbyr ennå ikke Android Auto. Den kommer også med et 8-speetker lydsystem  og DAB + radio som skal gjøre stasjonen mer behagelig.

Alt i alt er U5 en ganske konkurransedyktig elbil  for  segmentet,  og det er fornuftig hvorfor U5 ser mye suksess i det europeiske markedet. Det er en A-til-B elektrisk crossover for de som bare vil ha mest mulig ut av pengene sine.

Aiways batteriteknologi

Aiways er stolt over å antyde at  batteriteknologien er industriledendebåde for emballasje, effektivitet og generell   sikkerhet. Med en såkalt «sandwich» batteridesign har Aiways  klart å beskytte batteriet mot både temperatursvingninger og potensielle krasjinduserte skader.

Aiways sier også at batteriene deres er ekstremt usannsynlige å noen gang ta fyr, noe som gir mening ettersom ingen U5-modell noen gang har opplevd brannrelaterte problemer. Aiways  har for tiden mer enn et dusin batteripatenter som alle er der for å øke sikkerheten og forbedre emballasjen.

De kinesiske nasjonale batterikvalitetstestene   krever nye merker for å teste røren i51 forskjellige kategorier,  mens  Aiways  sier at batteriene deres har bestått  mer  enn 500 forskjellige strenge tester med flygende farger.

Sikkerhetsproblemer i Aiways U5

Euro NCAP er en ledende europeisk krasjtestingsorganisasjon fokusert på å teste alle nyere biler og rangere dem med en en til fem-stjernevurdering avhengig av hvor godt de gjør det i forskjellige  sikkerhetstester.  Aiways  U5 klarte bare å få entrestjernersvurdering som er godt under gjennomsnittet for lignende modeller.

  Skal jeg lade Tesla hver kveld?

U5-messene dårlig i sidekollisjonssegmentet, noe som betyr at bilen ikke er i stand til å beskytte beboerne fullt ut i en jevnt  av en side-støt, spesielt sjåføren.  Aiways har imidlertid svart med å si at de jobber aktivt med å løse disse problemene, og at de neste modellene skal kunne tjene en 5-stjerners vurdering.

Det er verdt å nevne at U5 heller ikke gjorde detperfekt  i den  aktive sikkerhetsavdelingen fordi noen av systemene ikke klarte å forhindre et krasj fullt ut. Uansett er dette nok til å nedgradere U5 sammenlignet med mer vanlige europeiske, japanske  og amerikanske merker.

Bare tiden vil fortelle hvordan Aiways  kommer til å forbedre disse sikkerhetsvurderingene, så det er lurt å vente før du bruker pengene dine, da sikkerhet er det siste du bør spare pengene dine på.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Aiways?

Hvis du er i markedet for en rimelig, romslig og komfortabel SUV / crossover, bør du faktisk ta en titt på  Aiways  U5. Hvis du vil ha en mer stilig, men like praktisk variant, bør du også ta en titt på den splitter nye  Aiways  U6.

Knapt noe annet elbilselskap  der ute kan  matche  Aiways for både verdi og plass, selv om sikkerhetsvurderingene for øyeblikket er litt tvilsomme. Alle  Aiways-modeller  er godt priset og fylt med alle slags moderne-dagteknologier som skal gjøre dine daglige kjøreopplevelser morsomme og avslappende.

Hvordan er Aiways  sammenlignet med mer vanlige  elbilmerker?

Når vi sammenligner Aiways  eller et annet kinesisk   elbiloppstartsselskap med merker som Kia, Hyundai og VW, ser vi en ganske betydelig  prisforskjell mellom dem.  Aiways-modeller  er vanligvis større og tilbyr flere ting, samtidig som de koster noen tusen dollar mindre enn sine mer vanlige konkurrenter.

  Bør jeg lade elbilen min hver kveld?

Aiways   har nesten ingen merkevareappell for øyeblikket, men  Aiways  er fast bestemt på   å endre det i de kommende  årene. Folk som er interessert i å kjøpe  Aiways-modeller  er for det meste interessert i å kjøpe A-til-B arbeidshester, noe som betyr at de ikke er så interessert i å kjøpe det beste, den  tøffeste,  eller den raskeste elbilen    der ute.

Hvordan er fremtiden for Aiways?

Det virker som om Aiways  er på en god bane for å bli et av de beste-solgte  elbilmerkene der ute fordi det tilbyr verdi over alt annet. En av de største kritikkene av hele  elbilmarkedet  er den samlede prisøkningen det tar å kjøpe en  elbil  generelt.

Noen ICE-biler som koster like mye penger er vanligvis mye mer ønskelige og bedre i alle henseender. Aiways har imidlertid klart å løse disse problemene ved å tilby billige  elbilerfor massene  som skal øke deres markeds tilstedeværelse på kort tid.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter