Alt du trenger å vite om Porsche 911 motornummerkontroll

Hvis du er i markedet for en brukt 911, bør kontroll av motornummeret være en av dine viktigste hensyn fordi motorbyttede 911s ikke er så uvanlig som man kanskje tror. Plasseringen av motornummeret er under motoren, i de fleste tilfeller, eller ved siden av viftehuset.

911-motornummerkontrollen består av informasjon som kan hjelpe deg med å bestemme fakta og data om motor og bil. Det inkluderer produksjonsåret, motortype, sylindernummer og motorens sekvensielle serienummer.

Motornummeret vil også fortelle deg om 911 er naturlig aspirert eller turboladet. Uansett er det alltid en god ide å få så mye informasjon om bilen din som mulig, fordi dette vil bli verdsatt når det gjelder videresalgstid.

Porsche 911s tilbyr vanligvis dedikerte VIN-, motornumre og overføringsnumre. Å sjekke alle disse er nyttig for å sikre at du er fullstendig informert om 911-modellen din. Videre kan disse tallene også fortelle deg om bilen har blitt stjålet, eller ødelagt en gang i løpet av bilens levetid.

Porsche Motor nummer koder

Som nevnt tidligere er disse kodene for det meste plassert under motoren eller ved siden av viftehuset for de fleste 911-modeller. Men hvis du ikke klarer å finne motornummeret, bør du se på brukerhåndboken for å finne riktig sted.

Motorkoden består av noen få sifre, og alle er der for å informere deg om forskjellige aspekter av motoren din. Hvis vi for eksempel tar motornummeret til Porsche 964, kan motornummeret være noe som 62L18726755.

  Porsche vs. Corvette Pålitelighet - Hvilken er bedre?

Tallet 6 representerer antall sylindere (6-sylindret motor), nummer 2 står for en naturlig aspirert motor. Hvis det andre sifferet var 1, ville det indikere en turboladet motor i stedet.

Det tredje tegnet er L, og L står for produksjonsåret, som i dette tilfellet er 1990. Det tredje sifferet generelt står for produksjonsåret, og det spenner fra K for 1989 til R for et modellår i 1994. Fra det fjerdesifferet  opp til 8-tallet er et dedikert motorserienummer. Motorkoder varierer litt mellom de forskjellige generasjonene, men den essensielle ideen har holdt seg den samme.

Porsche 996-motorkode

Porsche har endret motornummereringssystemet noen ganger, men det er noe informasjon som lurer i dypet av en haug med Porsche-eiere fora om hvordan noen spesifikke motormodellgenerasjoner er utpekt.

En 996-motorkode er plassert under motoren, og den kan si noe som M96 / 0569508315. I dette tilfellet representerer M96 en type Porsche-motor, og 05-biten representerer en mer spesifikk Porsche-motorindikator.

Tallet 6 representerer antall sylindere, akkurat som den på Porsche 964-motornummeret som er oppført ovenfor. Tallet 9 refererer også til motorforskyvningen/-versjonen. Nummer 5 representerer produksjonsåret, og de siste 4-5 tallene angir vanligvis motorens serienummer.

Hvis koden inkluderte M97, i motsetning til M96, ville det bety at den aktuelle bilen har en oppdatert versjon av M96-motoren. Det er fortsatt ganske uklart hva alle de forskjellige modellene kan bety, så du bør definitivt kontakte en Porsche-spesialist / forhandler for ytterligere informasjon.

  Beste takstativ for Porsche Cayenne

Porsche overføringsnummer

I tillegg til et dedikert motornummer, kommer Porsche 911-modeller også med et dedikert overføringsnummer. Overføringsnummeret fra en Porsche 911 fra 1971 ser omtrent slik ut: 7118734. Og akkurat som motornummersystemet har Porsche endret overføringsnummersystemet noen ganger gjennom historien.

Det første sifferet (7) representerer en overføring laget for en 6-sylindret motor, det andre sifferet, som i dette tilfellet er tallet 1, representerer et 5-trinns std-forhold, og det tredje sifferet representerer modellåret, som i dette tilfellet er 1 = 1971.

Senere endret Porsche det andre sifferet for en nyere versjon av overføringen, men den essensielle ideen har holdt seg den samme. Overføringsnummeret er også vanligvis plassert under transmisjonshuset, men hvis du har problemer med å finne det, kan du se i brukerhåndboken for mer informasjon.

Hvis du trenger mer innspill om motoren eller overføringskodene for 911-modeller, kan du ta kontakt med en Porsche-forhandler/-spesialist fordi de har mye førstehåndserfaring med å løse slike problemer.

Delen Vanlige spørsmål

Hva om jeg ikke finner motoren/girkassen/VIN-koden min noe sted?

Motorkoder er vanligvis stemplet på motoren, eller i nærheten av den, går den samme historien for overføringskoden. Men en VIN ligger vanligvis flere steder, for eksempel footwell-området, under frontruten og på selve motoren.

Hvis VIN-en din er fjernet, bør du kontakte DMV umiddelbart, fordi dette kan indikere at bilen din er stjålet. Hvis du ikke finner motor-/transmisjonsnummeret ditt, kan det også bety at noe ble gjort med bilen, og du bør kontakte Porsche-spesialisten din for mer informasjon.

  Bruker Porsche VW-motorer?

Hvor ofte trenger 911s en motorutskifting?

Et utpekt motornummer er for det meste der for å sikre at motoren din er der den hører hjemme, men noen ganger trenger noen Porsche 911 en full motorutskifting, og dette er ikke så uvanlig for noen få virkelig høye kjørelengdebiler.

Porsche forventer at en 911-motor vil vare omtrent noen hundre tusen miles. Dette betyr at du ikke bør bekymre deg for at du noen gang trenger å bytte ut motoren, men hvis du ender opp med å finne en uovertruffen modell og motorproduksjonsår, kan dette indikere en motorbyttet 911.

Skal VIN-, motor- og overføringskoden min samsvare?

Mange Porsche-eiere har diskutert om disse 3 kodene må samsvare eller ikke. Og det er fortsatt ganske uklart, men det virker som om kodene ikke trenger å samsvare fordi Porsche har endret nummereringssystemene sine mange ganger.

Å holde oversikt over alle kodene for alle modellene kan være litt vanskelig. Hvis du er i tvil, ta kontakt med en erfaren Porsche-spesialist.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter