Alt om 2023 Ford Escape

2023 Ford Escape

Ford Escape var en av de mest populære Ford-SUV-ene for noen år siden da Ford klarer å skifte opp mot 300.000 enheter av Escape. Imidlertid har Escape de siste årene vært i en kontinuerlig nedadgående spiral ettersom den har blitt litt datert og ikke er konkurransedyktig med de fleste av konkurrentene.

Med tillegg av den nye Bronco Sport, kommer Escape til å ta et dykk enda mer. Så, for å  revitalisere  Ford Escape-serien, kommer Ford til å oppdatere Escape for modellåret 2023.  I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt om 2023 Ford Escape, hvorfor du bør vurdere en, og hva skal du få.

2023 Escape kommer ikke til å bli en helt ny modell, men snarere en modernisering som Ford har som mål å gjøre Escape mer attraktiv med. Dette inkluderer en ny bredere grill, nye frontlykter med en lysstang i full lengde, nye baklykter, en ny infotainmentskjerm og noen ekstra detaljer her og der som alle legger opp til en ny opplevelse.

 Drivlinjeområdet forblir uendret som tilfellet er med de fleste andre systemer.  Noen sier at den nye Escape også kommer til å få nye navn, nye trims  og potensielt til og med nye modeller, men dette er ennå ikke bekreftet av noen from selskapet.

2023 Ford Escape – drivlinjen

Inngangsmotoralternativet kommer til å være den kjente 1.5L 3-sylindrede motoren med 191 hk og 190 lb-ft dreiemoment.  Denne versjonen av Escape kan velges med enten et fallodd- eller til og med et AWD-system. 2.0L-modellen er bare tilgjengelig med AWD og tilbyr 250 hk og et sunt dreiemoment på 280 lb-ft.   Escape beholder også sine to hybridmodeller, den ene tilbyr 162 hk mens den andre tilbyr 203 hk.

  Er Ford Maverick en god bil?

Når det gjelder drivstofføkonomi, kan du forvente at Ford Escape kommer tilbake 28MPG i byen, og 34MPG på motorveien med 1.5L mens 2.0L kan gjøre 26MPG i byen og 31MPG på motorveien. FWD-hybridmodellen er den mest effektive modellen av Escape du kan kjøpe fordi den kan returnere opptil 44MPG på motorveien og 37MPG i byen.

Alt i alt er drivlinjealternativene med Escape anstendig kraftige og er utstyrt med Fords velkjente 10-trinns girkasse som skifter gir sømløst og ikke skal gjøre noe du ikke vil ha det til.

2023 Ford Escape – Design og kjøring

Designmessig tilbyr 2023 Escape noen nye detaljer over den utgående modellen, for eksempel den nye  frontgrillen, nye frontlykter, nye baklykter, nye hjul og noen få ekstra detaljer over hele bilen.  Interiøret er  nå utstyrt med en større infotainmentskjerm som huser multimediegrensesnittet, mens førerdashbordet nå også kan fås med en digital skjerm.

Når det gjelder kjøring, forblir Escape stort sett den samme, noe som ikke er dårlig fordi Escape er komfortabel og relativt smidig for sitt segment.  Kjørekomforten er god, vindstøyen er god, og Escape ruller ikke like mye inn i svinger som noen av sine japanskproduserte konkurrenter.

2023 Ford Escape – Pålitelighet og vanlige problemer

Denne generasjonen av Ford Escape var ganske plagsom da den først kom ut,  men senere modeller var betydelig bedre. Siden 2023 Escape ikke kommer til å inneholde mekaniske forskjeller så mye, vil den sannsynligvis ta i bruk den eksisterende Escape-plattformen som bør støttes med all lærdom fra forrige generasjon av Escape.

  Ford Super Duty Pålitelighet

Imidlertid kan potensielle problemer være knyttet til overføringen, tenningssystemet, motoren og potensielt servostyringssystemet. Hvis du tar vare på det, kommer 2023 Escape til å vare lenge, men hvis du ikke gjør alt du trenger, kommer flukten din til å lide.

 

2023 Ford Escape – Verdi og praktisk

Innstegsmodellen Ford Escape kommer til å koste rundt 36.000 dollar for FWD-modellen, mens toppmodellene Ford Escape ST PHEV vil starte på mer enn 54.000 dollar.  Disse prisene er ganske mye høyere enn 2022-modellen da den kom ut, men det er å forvente ettersom inflasjonen heller er kommet for å bli.

Det praktiske er greit og forblir uendret fra forrige modellår. Så hvis du er vant til en Ford Escape, kan du forvente stort sett samme mengde plass.

FAQ-seksjon

Er 2023 Ford Escape bedre enn 2022 Escape?

2023 Ford Escape er ikke så forskjellig fra 2022 Escape som er åpenbart. Men hvis du vil ha en moderne Escape, må du gå for 2023-modellen fordi 2022-modellen begynner å vise alderen litt både inne og ute.

Men hvis du bare er interessert i å ha den samme kjøreopplevelsen, er 2022 Escape mer enn god nok. Dessuten vil du også spare ganske mye penger hvis du går for en brukt 2022-modell, spesielt ettersom du skal unngå alle potensielle forhandlermarkeringer som sannsynligvis kommer med 2023 Escape.

  Er Ford Mustang Ecoboost en god bil?

Når kan jeg kjøpe 2023 Ford Escape?

Ford har åpnet bestillingsprosessen for Ford Escape, noe som betyr at den nå kan forhåndsbestilles.  De aller første 2022 Ford Escape-modellene vil bli tilgjengelige innen utgangen av året, mens de fleste kunder vil få bilene sine tidlig i 2023.

Du må betale et lite innskuddsgebyr til forhandleren, og det innskuddet kommer senere til å bli inkludert i den endelige kjøpesummen.

Hvor er 2023 Ford Escape laget?

Den nye Ford Escape skal bygges i den velkjente Ford-fabrikken i Louisville, Kentucky. Denne fabrikken ble først åpnet i 1955 og er en av de største fabrikkene Ford for tiden driver da den sysselsetter mer enn 4000 mennesker.

Denne fabrikken lager alle Ford Escape-modellene for USA,men lager også Expedition, F-250 Super Duty, F550 pickups og den luksuriøse Lincoln Navigator.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter