Alt om Ford F150 skiftkoblingsproblemer

Ford F150 er den mest populære bilen i USA i flere tiår fordi den kombinerer mange fordeler uten å ha noen alvorlige ulemper. Det er ikke altfor dyrt, det har all plass i verden, det kommer med kraftige og relativt effektive motorer, og det kan gå der de fleste biler ikke kan. Totalt sett er F150 en veldig god bil, men ingen bil er perfekt.

For eksempel er skiftkoblingen i F150 kjent for å oppleve ulike problemer som kan hemme din generelle eieropplevelse. Disse kan påvirke trafikksikkerheten, påliteligheten og til og med drivstoffeffektiviteten. Som sådan bør du utdanne deg selv om alle Ford F150 skiftkoblingsproblemer for å løse dem eller stoppe dem fra å skje helt.

Det virker som det vanligste problemet med F150-skiftkoblingen er et der skiftkabellåsklemmen nekter å koble seg ordentlig inn. Andre problemer inkluderer en løs skiftkoblingspinne, problemer med bøssingene og dårlige shiftervelgerkabler.  Disse er vanlige på både nyere og eldre F150-modeller, men eldre modeller er betydelig verre.

Ford begynner å få taket på å lage relativt problemfrie koblingssystemer, men de har fortsatt en lang vei foran seg før disse kan kalles pålitelige som helhet.

Ford F150 skiftkoblingsproblemer – Transmisjonsskiftkabellås kan ikke kobles ordentlig

Mange 2018 og 2020 Ford F150-modeller som kommer med Fords proprietære 10-trinns automatgir ble tilbakekalt på grunn av problemer med girkasseskiftkabelen.  Ford sier at justeringsklemmen ikke ble installert riktig fra fabrikken, noe som kan føre til at sjåføren setter lastebilen i parken  og fjerner nøkkelen, men truck ville faktisk ikke være i parken.

  Er Ford Fusion en god bil?

Selvfølgelig kan dette være et stort problem som lastebilen kan rulle på egen hånd ennd forårsake en ulykke.  Ford har også gitt detaljerte retningslinjer for hvordan forhandlere og servicesentre bør håndtere dette problemet, slik at det kan forhindres helt.

Ford F150 skift kobling problemer – Loose skift kobling pin

Ifølge flere elektroniske kilder er 2017 Ford F150 ekstremt sårbar for løse skiftkoblingspinner som kan forhindre at girkassen skifter gir helt.  De vanligste symptomene på dette problemet er: bilen beveger seg på egen hånd, en løs følelse shifter, overføring ikke i park varsellys, eller manglende evne til å starte bilen på nytt.

Den eneste måten du kan løse dette effektivt på er å ta din F150 til en forhandler hvor de kan fjerne transmisjonsvæskepannen og få tilgang til pinnen.  På dette tidspunktet bør Ford-teknikere bytte ut pinnen og justere den godt slik at den holder seg på plass for bilens levetid.

 

Ford F150 skiftkoblingsproblemer – Problemer med koblingsforinger

En bøssing er i hovedsak et tynt rørlignende objekt som har til oppgave å rotere eller skyve forskjellige aksler for å forbedre effektiviteten og dra nytte av den generelle glattheten.  En skiftkoblingsbøssing i Fords automatiske girkasse har til oppgave å koble overføringsforbindelsen til skiftkabelen og forbedre den  generelle taktiliteten og glattheten til shifter-aktiveringen.  

Imidlertid er disse foringene delikate og kan bli utslitt i løpet av lastebilens levetid. Videre, hvis du misbruker overføringen din, kan disse mislykkes veldig tidlig. Hvis overføringen din fortsetter å hoppe inn i nøytral, og avgir rare dunking, squealing og bumping lyder, er sjansen stor for at koblingsbøssingen din har skylden.  Heldigvis er en erstatningsbøssing relativt enkel å installere, og det koster ikke så mye penger.

  Vanlige problemer med Mercedes C280

Ford F150 skiftkobling problemer – Bad shifter selector kabler

En girvelger er en av de viktigste komponentene som finnes i dagens girkasser, da den lar deg choose et bestemt gir.  En manuell girkasse bruker vanligvis to kabler, mens en automatisk girkasse har en tendens til å bruke en enkelt kabel  som går helt fra girkassen til skiftenheten som ligger mellom de to forsetene.

Problemet oppstår når du snur lastebilendin, men girkassen forblir i giret du har valgt. Dermed, når du prøver å starte bilen, er du ikke i stand til det. Den eneste måten å fikse dette effektivt på er å få tilgang til overføringen og erstatte kabelen helt. Det er også verdt å nevne at disse problemene for det meste er forbeholdt eldre F150-modeller.

FAQ-seksjon

Kan jeg fikse Ford F150 skiftkoblingsproblemer av meg selv?

Hvis du er mekaniker og kjenner deg rundt en girkasse, bør du enkelt kunnerep luft de fleste skiftkoblingsproblemeruten spesialverktøy. Men hvis  problemet skyldes  en løs skiftkoblingsnål, tar det litt dyktighet og en god del finessing for å reparere dette problemet selv. Hvis du ikke er 100% betroddnt rundt en overføring, bør du overlate disse til fagfolk.

Den gode nyheten er at Ford offisielt har anerkjent de fleste av disse problemene, og at de har gitt ut detaljerte guider om hvordan du løser dem. Derfor kan du alltid utdanne deg selv om et spesifikt skiftkoblingsproblem og  bestemme om du er villig og i stand til å fikse det selv.

  Vanlige Ford 3.5 V6 motorproblemer

Hvor er en overføringsskiftkobling plassert on en Ford F150?

Ford F150 girkobling er plassert under bilen og mellom de to forsetene.  Den enkleste måten å finne den på er å tegne en rett vertikal linje fra lastebilens bakspeil til bakken, da koblingen er plassert direkte underneath girkassen lever.

For å være 100% sikker, kan du alltid kjøpe en Ford F150 servicehåndbok og se etter all serviceinformasjon der. Det er verdt å nevne at det aldri er en god idé å rote rundt med bilens girkasse hvis du ikke er helt trygg på hva du gjør.

Er det dyrt å fikse Ford F150 skiftkoblingsproblemer?

Det avhenger av problemets art, da noen problemer er billigere å fikse enn andre. Du bør forvente at reparasjonen koster minst $ 50- $ 75, men de fleste alvorlige problemer kan koste hundrevis av dollar å fikse.

En komplett skiftkoblingsutskifting med alt arbeid inkludert vil sannsynligvis koste deg mellom $ 200 og $ 400, avhengig av modell, produksjonsår, og om vi snakker om en manuell eller en automatisk girkasse.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter