Alt om 2023 Ford Edge

2023 Ford Edge

2023 Ford Edge er for det meste en overføringsmodell, noe som betyr at det ikke er noen vesentlige endringer i den. De fleste kilder oppgir at Edge-modeller på inngangsnivå nå vil komme med bedre utstyr fra fabrikken, men det kommer for det meste til å være det. Dette skyldes sannsynligvis  at Ford  ønsker å fokusere på elektriske og hybrid-SUVer mer, noe som betyr at dette godt kan være den siste Ford Edge-modellen noensinne.

2023-modellen vil sannsynligvis ikkeendre  drivlinjen, noe som betyr at vi kan stole på de allerede kjente V6- og 4-cylinder-motorene. Transmisjonen forblir også den samme som tilfellet er med drivverket, da du fortsatt kan gå for enten en FWD Ford Edge eller en AWD Ford Edge for de som ønsker ekstra trekkraft.

Designmessig er det fortsatt ikke klart om den nye Edge kommer til å endre seg for det amerikanske markedet, men det endret seg for det kinesiske markedet (Ford Equator). Kjøreopplevelsen kommer sannsynligvis til å forbli uberørt, noe som ikke er dårlig ettersom Edge kjører veldig bra. Det er kanskje ikke så dynamisk som noen andre SUVer fra dette segmentet, men Edge ST er klar nok.

Påliteligheten kommer også til å forbli stort sett den samme som i tidligere modeller, noe som betyr at alle potensielle problemer også sannsynligvis vil forbli. Det vil ikke være noen betydelige prisøkninger hvis Edge forblir uendret, men hvis Ford bestemmer seg for å endre det, vil prisen gå opp.

2023 Ford Edge – drivlinjen

Innstegsnivået 2023 Ford Edge kommer til å ha en 2.0L 4-sylindret motor med 250 hk og 275 lb-ft dreiemoment som er et anstendig tall for inngangsnivåmodellen.  Drivstoffeffektivitet er vurdert til 28MPG på motorveien og 21MPG i byen som gir oss totalt 23MPG kombinert.

  Vanlige problemer med Ford B Max

Hvis du vil ha mer dreiemoment og kraft, og du ikke bryr deg om den beste drivstofføkonomien, må du oppgradere til 2.7L EcoBoost V6-motoren som finnes i mange Ford-modeller som Mustang. Denne motoren tilbyr 335hp og 380lb-ft dreiemoment som er parret med Fords 7-trinns overføring.  MPG er vurdert til 19MPG i byen, 25MPG på motorveien og 21MPG kombinert.

Den senere modellen vi snakker om er «high performance» ST-modellen som er den sanne toppspesifiserte Ford Edge-modellen du kan kjøpe. Alt i alt er disse to motorene sofistikerte og kraftige, men kan bruke en hybrid push.

2023 Ford Edge – Design og kjøring

Som nevnt i begynnelsen kom Ford ut med «ekvator» for det kinesiske markedet, og mange var raske til å tro at det kommer til å bli den nye Edge. Dette ble imidlertid ikke bekreftet av noen, så det er fortsatt noen som gjetter om det virkelig kommer til å bli den nye Edge. Det virker mer som om Ford kommer til å forlate 2023 Edge som den er og fokusere på elbiler.

Interiøret er ganske datert og kan bruke en heftig oppdatering. Kjøremessig er ST-modellen spennende og morsom å kjøre, mens den vanlige Edge kjører som alle andre SUV-er fra sitt segment. Det er ingen dårlig ting i det hele tatt, da det betyr at Edge er trygg, komfortabel og avslappende.

  Alt om 2023 Ford Escape

2023 Ford Edge – Pålitelighet og vanlige problemer

Ford Edge var kjent for å ha gjennomsnittlig pålitelighet, noe som ikke er noe å være spesielt stolt av, men er fortsatt bedre enn mange andre biler fra sitt segment. De vanligste Edge-problemene er knyttet til girkassen, drivstoffleveringssystemet, klimaanlegget, kollisjonsputene og forskjellige elektriske problemer i hele bilen.

Hvis du tar vare på Ford Edge, kommer det absolutt ikke til å forlate deg strandet. Vi må imidlertid vente og se hva Ford faktisk gjør med 2023 Edge før vi kan gjøre en skikkelig vurdering.

2023 Ford Edge – verdi og praktisk

Det anslås at den nye Ford Edge kommer til å starte på $ 36,000, som er mer eller mindre den  samme som den forrige modellen.  Modeller med AWD vil legge til ytterligere tusen eller to på toppen av det, mens topp-spec ST-modellen sannsynligvis vil koste nærmere $ 50.000 eller enda mer enn det.

Praktisk forblir den samme, noe som betyr plass til opptil syv og stor bagasjerom. Ford Edge er lett å se ut av og har mange familievennlige funksjoner overalt.  Alt i alt er det en veldig praktisk Ford SUV perfekt for familiebruk.

FAQ-seksjon

Er 2023 Ford Edge bedre enn 2022 Ford Edge?

Per nå kan vi ikke synes å finne noen forskjeller mellom disse to modellene, noe som betyr at de i utgangspunktet er de samme. Som sådan, hvis du er i stand til å  finne en litt brukt 2022-modell, gå for det, da du kommer til å spare ganske mange dollar på den måten.

  Er Ford Focus Ecoboost en god bil?

I stedet kan du gå for en helt ny Ford Edge som kommer til å koste mye mer penger, men som ikke kommer til å tilby deg noe nytt eller noe spesielt. Jada, det føles fint å gå videre og kjøpe en helt ny bil og trenger ikke å bekymre deg for noe, men pre-eide sertifiserte programmer er også en veldig god idé.

Når kommer 2023 Ford Edge ut?

Du kan forhåndsbestille 2023 Ford Edge akkurat nå, men du kommer sannsynligvis ikke til å se den før helt på slutten av dette året, muligens i begynnelsen av  den neste.  Ford er ikke altfor opptatt av den nye Edge, i det minste virker det slik, spesielt fordi den nåværende Ford Edge faktisk selger anstendig bra.

Kommer Ford til å avvikle Ford Edge?

I det siste virker det mer og mer åpenbart at Ford kommer til å avvikle Ford Edge nå eller om et år eller så for å fokusere på sin elektriske serie.  Edge kommer sannsynligvis til å bli erstattet av en modell som er litt større enn Mustang Mach-E i de kommende årene.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter