Alt om 2023 Mercedes-AMG SL63

2023 Mercedes-AMG SL63

Mercedes SL-klasse er en av de eldste Mercedes-modellene som strekker seg tilbake til midten av 1950-tallet med 190 SL, som var den aller første SL-modellen som kom ut. Siden da var Mercedes opptatt med å lage den ene SL-modellen etter den andre til 2016 da de avviklet SL på grunn av mangel på etterspørsel i markedet. Mercedes hentet imidlertid tilbake SL som den eneste AMG-modellen for modusåret 2023  .

Dette betyr at nye SL er den  eneste AMG-produsentensom omfavner ytelse, smidighet og spenning. SL 63 AMG er denøverste enden av næringskjeden, noe som betyr mye kraft, mye dreiemoment og mange dollar. I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt om 2023 Mercedes-AMG SL63 og hvorfor du bør vurdere en som ditt neste kjøp.

SL63 er bare tilgjengelig som en soft-top cabriolet som er aller første gang Mercedes gjorde det. Dette gjorde de for å spare vekt og for å oppmuntre SL-kjøpere til å kjøre bilen med taket nede. SL63 får den velkjente 4.0L BiTurbo V8 med mye kraft og et Mercedes 4MATIC AWD-system for optimal kraftlevering.

Designmessig ser SL63 veldig attraktiv og eksotisk ut. Det er på ingen måte billig, men det er å forvente av en bil som tilbyr like mye strøm som SL63 gjør. Det er en streng toseter, noe som betyr at det ikke er den beste familiebilen der ute.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Drivlinjen

Mercedes SL63 kommer med en velkjent 4.0L BiTurbo V8 som tilbyr 577hp og 590lb-ft dreiemoment. Denne motoren er i stand til å skyve SL63 fra 0mph til 60mph på bare 3.5 sekunder mens toppfarten er begrenset til  155mph.  Denne motoren er parret med en 9-trinns Mercedes momentomformer girkasse som skifter gir sømløst.

  Vanlige problemer med Mercedes C350e

EPA drivstoff karakterer er vurdert til 16MPG kombinert, 14MPG i byen, og 21MPG på motorveien. SL63 AMG er nå utstyrt med Mercedes’ egenutviklede 4MATIC AWD-system, som er det første for SL-klassen generelt. Alt i alt er SL63 AMG en bil som tilbyr en motor alle AMG-fans kjenner og elsker.

Heldigvis gikk ikke Mercedes gjennom nedbemanningsruten med den nye SL som de gjorde med den nye C63 som tilbyr bokstavelig talt halvparten av denne motoren. Som sådan er drivlinjen i SL63 et av de største festtriksene, da den tilbyr mye kraft og det høres fantastisk ut.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Design og kjøring

Når det gjelder design, henter den nye SL inspirasjon fra den eksisterende Mercedes-serien, da frontlyktene ligner de på den nye A-klasse og den nye CLS-klassen. SL63 er imidlertid en Roadster, noe som betyr at den kommer med et stort panser foran, slik tilfellet var med AMG GT Roadster. Interiøret er uten sidestykke som den nye SL får den aller nyeste Mercedes tech.

Dette betyr en stor senterskjerm med en utrolig avansert virtuell cockpit kombinert med materialer av høy kvalitet, AMG-seter og fantastisk omgivelsesbelysning. Kjøreopplevelsen er innstilt på ytelse, noe som ikke er overraskende i det hele tatt, men S63 beholder fortsatt kvaliteter du forventer av en overlegen Grand Tourer-bil.

Dette betyr at SL63 får et ganske stivt fjæringsoppsett, men dempingen er innstilt på atdu ikke brekker ryggen. Som sådan kan du endre hvordan SL63 føles å kjøre ved hjelp av den kjente Mercedes-kjøremodusvelgerteknologien  som nå er like avansert som den noen gang var, med muligheten til å endre mange parametere og sette opp SL akkurat slik du vil ha den.

  Mercedes-Benz GLE - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

2023 Mercedes-AMG SL63 – Pålitelighet og vanlige problemer

2023 SL63 er fortsatt altfor fersk til at vi kan måle hvor pålitelig den er, noe som betyr at vi må vente noen år før vi kan komme til en fullstendig konklusjon. Imidlertid er det noen problemer kjent for å plage 4.0L BiTurbo-motoren som finnes i den nye SL63.

Disse inkluderer problemer med injektorene og muligens problemer med turboladeren. Uansett er 4.0L V8 i stand til å tåle tidens tann uten problemer hvis du tar vare på den.

2023 Mercedes-AMG SL63 – Verdi og praktisk

Startprisen på den nye SL63 AMG er vurdert til rundt $ 180.000, som er en hel masse penger og er mye mer enn forrige SL. Det er imidlertid å forvente fordi den nye SL er en komplett pakke. Den får den nyeste teknologien Mercedes har å tilby i tillegg til de beste luksusfunksjonene og den beste motoren.

Praktisk er så dårlig som det kan bli fordi SL bare får to seter og relativt stor bagasjerom. Det er ikke en bil laget for familier, det er en bil du tar ut i helgene for å føle deg bra med deg selv.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe 2023 Mercedes SL63 AMG?

Hvis du liker raske 2-setere, er det egentlig ikke så mange biler der ute som kan konkurrere med den nye SL63, da dette AMG-produktet har som mål å tilfredsstille de som ønsker å kjøpe en flott cruiserbil og en flott sportsbil. Med en så flott motor kommer SL63 aldri til å føles kjedelig, og mange vil velge den over Porsche 911.

  Hvor lenge varer Mercedes-motorer?

Men hvis det praktiske er en stor sak for deg, og hvis du ikke kan leve med en 2-seter, er SL63 en hard pasning.

Hvorfor er den nye Mercedes SL63 bare tilgjengelig som en soft top?

Mercedes SL pleide å være kjent for sin hard-top cabriolet topp som det var det bedre valget. Nå tilbyr Mercedes bare SL med en myk topp for å spare vekt og oppfordre folk til å kjøre med taket nede.

Mercedes sier også at den nye soft top er like stille som hardtop, men er ikke så kompleks eller så tung som hardtop.

Er den nye Mercedes SL63 bedre enn Porsche 911?

Porsche 911 har alltid vært (etter min mening) mye bedre enn noen SL-modell som noen gang kom ut. Men med den nyeste SL63 er disse to virkelig nakke og nakke. 911 er den mer dynamiske bilen og føles mye mer plantet, mest fordi det er en RWD-bil og er mye lettere.

Jeg antar at kjøpsbeslutningen din kommer til å være basert på merkelojalitet og hvor mye du vil eie en 4.0L BiTurbo AMG-motor.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter