Hva betyr 4Matic på en Mercedes?

Når du velger en Mercedes du velger, må du velge riktig drivlinje for en minneverdig kjøreopplevelse. En av de populære drivlinjer som Mercedes funksjoner er 4Matic AWD / 4WD systemer.

4Matic er Mercedes-sjargongen for sine firehjulsdrifts- og firehjulstrekksystemer. Disse systemene finnes på utvalgte bilmodeller i forskjellige Mercedes-klasser, for eksempel A, B, C, E, S, G, CLA, CLS, GLE, GLC og mer. Systemet er veldig effektivt i ytelse, da det gir bilen mer trekkraft på forskjellige overflater.

Historien om Mercedes 4Matic-systemet

Det er ikke overraskende at 4Matic-systemet først ble introdusert av Daimlers sønn, Paul Daimler. Han kom opp med dette konseptet i 1903, hvor han skisserte de første designene til 4Matic AWD-systemet. Konseptet hans ble imidlertid ikke implementert før i 1907 da den første AWD-bilen ble produsert.

Bilen ble referert til som Daimler «Dernberg-Wagen.» I 1951 ble systemet innlemmet i Unimog, som var et terrengkjøretøy. Senere, i 1972, ble firehjulstrekksystemet omtalt i Gelandewagen, en langrenns-SUV. Og i 1985 omtalte Mercedes-ingeniørene den i en ny personbil. Den fikk endelig navnet 4Matic i 1987.

4Matic drivlinjesystem ble veldig populært da det ble omtalt i Mercedes-Benz W124-serien E-klasse. I 2008 skapte Mercedes-ingeniører en ny generasjon 4Matic som oppnådde en vekt på under 200 pund, og så ble den først innlemmet på Mercedes CL550 Coupe.

For øyeblikket er 4Matic innlemmet i mange Mercedes-Benz-biler over hele verden. Folk som bor i gjørmete og snødekte områder foretrekker 4Matic AWD-systemet på grunn av sin enkle kjøring. Mens off-roaders elsker Mercedes 4Matic 4WD SUVer og lastebiler. 

Hva gjør en 4Matic firehjulsdrevet Mercedes spesiell?

Hvis du elsker å kjøre off-road, er det viktig å velge en Mercedes med et 4Matic AWD-system. Dette er fordi det vil tillate deg å kjøre gjennom forskjellige terreng med liten motstand. Her er noen av tingene som gjør 4Matic AWD-systemet spesielt:

  Hva er den mest luksuriøse klassen av Mercedes?

Engasjerer alle fire hjulene

4Matic AWD-systemet maksimerer trekkraften ved å engasjere alle hjulene på bilen din. Videre kan systemet oppdage hvilke hjul som trenger mer kraft og dirigerer det til dem. Dette betyr at du ikke vil slite med å engasjere bare for- eller bakhjulene om gangen, men alle hjulene vil bli brukt samtidig om nødvendig.  

Eksepsjonell kontroll

En annen grunn til at 4Matic AWD-systemet er spesielt er på grunn av det fantastiske grepet. Siden 4Matic AWD-systemet er integrert i kjøretøyet, reagerer det raskt og justeres deretter. På toppen av det er det i stand til å forutse svinger, og gir hjulene på utsiden av kurven større kraft. Dette forhindrer at bilen sklir av veien.

4-ETS

4-ETS i sin helhet betyr et 4-hjuls elektronisk trekkraftsystem. Dette systemet spiller en stor rolle i effektiviteten til 4Matic AWD-systemet. 4-ETS bidrar til å oppdage starten på hjulpinnen. Deretter pulserer den raskt bremsen ved glidehjulet, dirigerer dreiemoment og kraft tilbake til gripehjulet for å få deg ut av trøbbel.

Enestående akselerasjon

Mercedes-Benz biler utstyrt med 4Matic-system akselererer mye jevnere og raskere under ekstreme værforhold enn kjøretøy uten dette systemet. Derfor gjør det arbeidet til sjåføren mye enklere sammenlignet med forhjulsdrift eller bakhjulsdrevne kjøretøy.

Forbedret ytelse

Hvis du vil ha et kjøretøy med bedre ytelse, slår ingenting en Mercedes-Benz med 4Matic-drivverket. Siden systemet gir hjulene mer trekkraft, vil kjøretøyet akselerere raskere enn et vanlig kjøresystem. Hvis du vil ha enda bedre ytelse, kan du velge Mercedes AMG-biler med et 4Matic-system.

  Hvilken Mercedes-modell er mest pålitelig?

Vanlige spørsmål om 4Matic

Hvordan fungerer Mercedes-Benz 4Matic All-Wheel-Drive-systemet?

Mercedes 4Matic AWD-systemet fungerer ved å engasjere og drive alle fire hjulene for å levere den beste trekkraften. Dette enestående systemet kan raskt og nøyaktig justeres for plutselige endringer uten å ofre ytelsen. Det fungerer også effektivt ved å fordele motorens dreiemoment jevnt til både for- og bakhjulene.

Så når forholdene endrer seg, merker det kompakte og lette systemet umiddelbart situasjonen og identifiserer hvilke hjul som trenger strøm for økt trekkraft. Som et resultat gir systemet hjulet det sårt tiltrengte dreiemomentet. Systemet drives også av et 4-hjuls elektronisk trekkraftsystem.

Hva er forskjellen mellom 4Matic-systemet og det vanlige systemet?

4Matic-systemet registrerer kjøreforholdene og justerer seg for å sikre at det er stor trekkraft og grep å cruise på. Tvert imot styrer et vanlig system motorens dreiemoment til for- og bakhjulene for sporty balanse og eksepsjonell håndtering. Så 4Matic er flott for alle kjøreforhold.

Har alle Mercedes-Benz-modellene 4Matic?

Nei, det gjør de ikke. Flere Mercedes-modeller har imidlertid 4Matic-systemet tilgjengelig. Disse inkluderer A-klasse, B-klasse, C-klasse, E-klasse, S-klasse og G-klasse. Legg merke til at 4Matic-systemet i C-klassen finnes i sedan, kupé, cabriolet, eiendom og CLA.

På samme notat finnes 4Matic-systemet i E-klassen i sedan- og eiendomsmodellene. For G-klassen er 4Matic-systemet i G-vognen, GLA, GLC, GLC Coupe, GLE, GLE Coupe og GLS. Det er viktig å vite om kjøretøyet ditt har et 4Matic-system, da det kan være avgjørende i tøffe terreng.

  Slik oppdaterer du Mercedes COMAND-fastvare

Må jeg engasjere 4Matic-systemet, eller er det alltid på?

I motsetning til de fremer- eller bakhjulsdrevne kjøretøyene, er 4Matic-systemet alltid på. Så du trenger ikke å engasjere noe, da systemet vil føle hvor grepet mangler eller et stramt hjørne og engasjere de riktige hjulene. Så systemet er alltid klart til å komme i gang med arbeidet.

Bunnlinjen

Nå som du forstår hva 4Matic betyr på Mercedes-biler, velger du en bil som har riktig system for kjøreforholdene dine. Både 4Matic AWD og 4WD drivlinjer fungerer bra under tøffe forhold. De sørger for at du ikke mister trekkraft og bilen din forblir på veien.

Men hvis forholdene er ekstreme, er 4WD-systemet det beste. Så igjen, hvis været alltid er dårlig, for eksempel isete forhold, er AWD-systemet det bedre valget. Merk at Mercedes 4WD-biler er mye dyrere enn AWD-biler. Dessuten bruker AWD-kjøretøyene litt mer drivstoff enn sine 4WD-kolleger.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter