Alt om 2023 Mercedes CLE-Klasse Coupe

SUVer og crossovers tar sakte over markedet, noe som betyr at de fleste bilprodusenter i disse dager fokuserer sin innsats på å lage flere og flere crossovers / SUVer. Hvis du også vurderer at elbiler også blir mer og mer populære, kan du lett forstå hvorfor noen bilprodusenter avvikler mindre populære modeller.

For Mercedes har coupeer og cabrioleter gått jevnt nedover i salget de siste årene, og å ha både en Mercedes C-klasse coupe og Mercedes E-klasse coupe er noe av en overkill. Det er derfor Mercedes bestemmer det er best å avvikle begge og erstatte dem med en enkelt coupe / cabriolet modell kalt Mercedes CLE-klasse Coupe.

Så i denne artikkelen skal vi fortelle deg alt om 2023 Mercedes CLE-Klasse Coupe, hva det er, når det kommer ut, og hvorfor du bør vurdere en. Denne trenden med å avvikle Mercedes-kupéer startet faktisk tilbake i 2020 da Mercedes sparket S-Klasse Coupe og S-klasse cabriolet.

Vær det som mulig, det er fortsatt ganske mange mennesker der ute som ønsker å kjøpe en stilig og relativt praktisk Mercedes coupe sedan. Dessuten har Mercedes en lang historie med å lage denne typen biler, og å avvikle dem helt er utenfor bordet.

2023 Mercedes CLE-Klasse Coupe – Drivlinjen

Når det gjelder motorer, er vi ennå ikke helt sikre på hva de kommer til å være, men vi kan si at CLE-klassen sannsynligvis vil inneholde noen få iterasjoner av den 2.0L 4-sylindrede turboladede motoren. Den entry-level CLE er sannsynlig kommer til å ha en 2.0L 4-sylinder med enten 260hp og 295lb-ft dreiemoment eller / og 402hp og 370lb-ft dreiemoment.

  Hva er forskjellen mellom Mercedes-Benz C-klasse og E-klasse?

En AMG-versjon vil garantert følge snart, og vi kan forvente at toppmodellen CLE63 AMG 4MATIC+ E-Performance vil tilby den splitter nye 2,0 l 4-sylindrede turboladede hybridmotoren som finnes i den nye C63 AMG E-Performance. Denne motoren skyver ut 671hp og 752lb-ft dreiemoment parret til en permanent Mercedes proprietære 4MATIC + AWD-system.

Alle disse motorvalgene kommer sannsynligvis til å bli parret med Mercedes 9G-Tronic 9-trinns automatgir. Alt i alt kan vi si at en V6 eller en V8 skal være tilgjengelig for toppmodeller av AMG, men det virker som Mercedes sakte, men sikkert går bort fra motorer med høyt slagvolum.

2023 Mercedes CLE-Klasse Coupe – Design og kjøring

Mercedes har ennå ikke avslørt den nye CLE-klasse, men vi vet at det kommer til å bli tilbudt enten som en 2-dørs coupe eller en 2-dørs cabriolet. Noen kilder sier til og med at den nye CLE-klassen kan være tilgjengelig som en 4-dørs coupe som skal konkurrere med BMW 4-serie Grand Coupe og Audi A5 Sportback. Interiøret kommer til å være det samme som i den nye C-Klasse som ikke er noen dårlig ting i det hele tatt.

Kjøremessig kommer CLE-klassen til å dele det meste av underlaget med nye C-Klasse, noe som betyr at det kommer til å bli en komfortabel cruiser som også kan holde seg i svingene. Inngangsnivåmodeller vil være stille, raffinerte og pute, mens AMG-modeller vil være ekstremt tilpassbare, noe som betyr at du vil kunne sette dem opp slik du vil.

Den konvertible modellen kommer sannsynligvis til å være den tyngste og med svakere kroppsstivhet som kommer til å gjøre den litt mindre smidig og mer utsatt for cruising i stedet for ytelseskjøring som kommer til å være hovedformålet med 2-dørs modellen.

  Mercedes AMG CLS 63 S - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

2023 Mercedes CLE-Klasse Coupe – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, kan vi ikke si noe på dette tidspunktet fordi CLE-klassen ikke er ute ennå.  Det vi kan si er at den nye CLE kommer til å være mer pålitelig enn tidligere  Mercedes Coupes fordi nye Mercedes-modeller virker mye mer pålitelige.

2023 Mercedes CLE-Klasse Coupe – Verdi og praktisk

Prisene forventes å starte på rundt $ 60,000 60,000 for inngangsnivå-kroppsstilen med en Premium-pakke, den eksklusive modellen med midtspesifikasjon vil sannsynligvis starte på $ 65,000, mens topp-end Pinnacle-trimmen sannsynligvis vil starte på $ 70,000. Du kan forvente å betale mest for den konvertible modellen som vanligvis koster $ 5,000 til $ 10,000 mer enn sine coupe-kolleger.

Praktisk er fortsatt en mystery, men ikke forvent at CLE skal være mer praktisk enn E-klasse når det gjelder passasjerplass.  Hvis trekker seg tilbake bestemmer seg for å tilby CLE som en 4-dørs bil, er det den du kan kjøpe hvis du vil ha mest mulig plass du kan få.

Video: 2023 Mercedes CLE 63 AMG Coupe (671 HK) Spionert testing rundt Nürburgring

FAQ-seksjon

Når kommer 2023 Mercedes CLE-klasse ut?

I følge den siste utviklingen kommer den nye CLE-klassen til å bli avslørt i Q4 i 2022, mens tidlige modeller vil bli sendt til kunder i Q1/Q2 i 2023. Vi kan også forvente at Mercedes kommer ut med en limited edition 1-modell som bare vil være tilgjengelig for 2023-modeller og kommer til å tilby visse funksjoner du ikke vil kunne kjøpe på senere CLE-modeller.

  Mercedes W126 - Alt du trenger å vite

Som sådan kan vi også forvente at Mercedes snart slutter å selge E-klasse coupe, mens den nye C-klasse kupéen sannsynligvis ikke kommer ut i det hele tatt.

Er 2023 Mercedes CLE-klasse verdt ventetiden?

Hvis du vil kjøpe en Mercedes luksuriøs coupe, kan du nå kjøpe E-klasse coupe, CLS-klasse, den nye SL-klasse eller toppmodellen AMG GT. Hvis du vil ha en V8-motor, må du gå for SL eller AMG GT, hvis du vil ha en 6-sylindret, bør du gå for noen av disse bortsett fra CLE-klassen.

Men hvis du vil ha den nyeste og mest spennende Mercedes Coupe, bør du vente på CLE eller betale mye mer penger nå for SL-klasse.

Hvorfor tilbyr ikke Mercedes flere coupe-modeller?

En gjennomsnittlig Mercedes-kunde er en som sannsynligvis teknologi, luksus, sikkerhet og komfort. En Coupe kan tilby deg alt dette, men SUVer og crossovers er langt de mest populære typer biler i dag. Som sådan er Mercedes mer villig til å investere FoU-penger i å lage SUVer og crossovers than de er i å lage coupes og cabrioleter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter