Alt om 2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV

2023 Mercedes-Benz EQS SUV representerer hva Mercedes mener en luksus full størrelse familie SUV bør være. EQS ligger helt i toppen av Mercedes EQ SUV-serien og ligner mest på flaggskipet Mercedes EQS sedan. I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt om 2023 Mercedes-Benz EQS SUV og hvorfor du potensielt bør vurdere en i fremtiden.

Som nevnt i begynnelsen, er EQS SUV løst basert på EQS sedan. Dette betyr at disse to deler de fleste delene med hverandre, men EQS SUV er en syv-seters og har mer innvendig plass generelt. Det er også høyere fra bakken som gjør det mulig å takle mild til moderat off-roading.

Utvalget inkluderer EQS 450+ og den kraftigere EQS 580, som begge bruker samme drivlinje som EQS sedan. Designmessig ligner EQS SUV den kompakte EQC, men dimensjonene er betydelig større. Interiøret er kledd med avanserte materialer og kjente imponerende Mercedes widescreen-skjermer.

Kjøreopplevelsen er ganske kjølt og komfortabel, men et lavt tyngdepunkt gjør EQS SUV mer dynamisk enn GLS SUV. Det kan være dyrt og utseendet er kanskje ikke til alles smak, men EQS SUV er absolutt en gjennomgående og gjennom luksus elektrisk SUV i full størrelse.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – Drivlinjen

EQS450+ tilbyr en 335 hk enkelt elektrisk motor som driver bakhjulene og gjør EQS SUV til en bakhjulsdrevet SUV. Den kraftigere EQS580 øker effekten til 536 hk og 630 lb-ft dreiemoment takket være en ekstra motor som driver forhjulene og dermed gjør EQS580 til en AWD SUV.

  Mercedes C350e - Alt du trenger å vite

Begge versjonene kommer med det ganske familiar 108kWh batteriet, men takket være ekstra vekt og mer luftmotstand, er EQS SUV ikke like effektiv som EQS sedan. Derfor kan du forvente at EQS450+ varer rundt 305 miles på full lading, mens den kraftigere EQS580 bare er god for rundt 285 miles på full lading.

Det gode er at begge versjonene støtter en maksimal DC-hurtigladingshastighet på 200kW, noe som betyr at du lader batteriet fra 10% til 80% på rundt 30 minutter. 0-60mph tar rundt 4.5 sekunder med EQS580 som er mer enn nok for et så stort kjøretøy.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – Design og kjøring

Det er ganske åpenbart at EQS sedan og EQS SUV deler de fleste delene sine med hverandre i det øyeblikket du legger øynene på dem. EQS SUV er merkbart høyere, bredere og sitter mye høyere fra bakken, noe som gir den en standard SUV-holdning, mens EQS sedan er enda mer strømlinjeformet og ser ut som en sedan.

Du kan få EQS SUV med spesifikke SUV-detaljer som løpebrett, plastbeskyttelse rundt hjulene og annet mindre tilbehør. Interiøret er veldig mye det samme, men det er en god ting fordi «Hyperscreen» slags gir mening i en bil som cavernooss som denne. Alt er trimmet i fint skinn, aluminium, tre eller svart pianoplast.

Når det gjelder kjøring, føles ikke EQS SUV dynamisk i det hele tatt, det er en avslappet SUV med fantastisk lydisolasjon og en veldig behagelig tur. Den er designet for å være et hyggelig sted å være, noe som betyr at den ikke prøver å være en ytelseselektrisk SUV på noen måte.

  Mercedes AMG E63 S - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, er det egentlig ingenting vi kan si om EQS SUV ennå fordi den ennå ikke er på veiene. Vi trenger å nevne at EQS sedan som denne SUV er basert på, ble tilbakekalt for styringssystemproblemer som potensielt kan forårsake problemer med EQS SUV også.

Noen har også klaget på visse strukturelle komponenter, kollisjonsunngåelsessystemer eller den sentrale infotainmentskjermen. Vi må vente og se om noen av disse problemene oversettes til EQS SUV.

2023 Mercedes-Benz EQS SUV – verdi og praktisk

2023 Mercedes-Benz EQS SUV skal starte på rundt $ 105,000 for inngangsnivået 450+ -modellen. Den billigste EQS 580 koster $ 127,100 som er $ 13,000 mer enn en fullt utstyrt EQS450 + Pinnacle trimmodell. Helt øverst står EQS580 Pinnacle trim-modellen som starter på $ 134,000 XNUMX og er fullpakket med alt.

Praktisk er veldig bra da det er nok plass til opptil syv personer i EQS SUV, som er perfekt for større familier. Bagasjerommet er også stort og måler 31 kubikkfot bak 2. seterad, og den plassen krymper med opptil 7 kubikkfot når noen bruker 3. seterad.

FAQ-seksjon

Er Mercedes-Benz EQS SUV verdt det?

En startpris nord for 100.000 kroner er noe som ikke trenger noen introduksjon, men ikke alle selges på hvordan SUV-en EQS ser ut både utenfra og innenfra. Maksimal rekkevidde på 305 miles er heller ikke noe perfekt. Men hvis du liker  Mercedes EQ-Series design, og du vil ha en luksus EV SUV, kan EQS SUV like godt være ditt beste valg.

  Hvilken Mercedes er forhjulsdrift?

På den annen side, hvis du ikke trenger 3. seterad, vil jeg gå med EQS sedan fordi den ser litt mer akseptabel ut og den gir mer rekkevidde.

Er Mercedes EQS SUV ute ennå?

Ja, Mercedes EQS SUV er helt ute akkurat nå med alle sine drivlinjealternativer og trimalternativer. Dette betyr at du kan forhåndsbestille SUV-en EQS i dag, og de fleste kunder kommer til å få tak i SUV-en EQS i slutten av 2022 og begynnelsen av 2023.

Kan Mercedes EQS SUV kjøre selv?

Mercedes sier at alle EQS-modeller kommer med nivå 3 autonom kjøring, og Mercedes tilbyr disse i Tyskland til en pris på rundt € 7,000. Som sådan kan EQS faktisk kjøre seg selv veldig mye det samme som Tesla kan, men ingen bil der ute er helautomatisk da det er ulovlig.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter