Alt om 2023 VW Golf GTI

2023 VW Golf GTI

Volkswagen Golf GTI har vært den beste hot hatchbacken for mange mennesker der ute, og i 2023 skal den feire sitt 40-årsjubileum. Dette er stort sett den eneste endringen for modellåret 2023, da det kommer til å tilby spesielle detaljer for å feire 40 påfølgende år med Golf GTI. Noen kilder sier imidlertid også at VW også kommer til å oppgradere transmisjonen for å gjøre den mer likegyldig og dynamisk.

Hvis du vil vite alt om 2023 VW Golf GTI, må du lese denne artikkelen for å finne ut av det! For det første er Golf GTI et ikon, sannsynligvis den mest populære og en av de mest ønskelige «hot» hatchbacks som noen gang har kommet ut. Oppskriften på en Golf GTI er enkel. Ta en 2.0L 4-sylindret motor, kombiner den med aggressiv styling, et komfortabelt interiør og en rasende lyd, og du får GTI.

GTI er nå tilgjengelig i noen forskjellige trims som den vanlige GTI, men også Clubsport trim  , og muligens TCR trim nedover linjen. Disse er forskjellige når det gjelder kraft, styling og hvor fokuserte de er, men hvis du ikke er en VW-geek, vil du ikke kunne se forskjellen mellom dem.

Alt i alt hadde Mk8 Golf en blandet mottakelse da den først kom ut, men GTI-modellen gjorde det ikke. Grunnen til det er enkel, det ser bare så bra ut. Som sådan er Mk8 Golf GTI en verdig etterfølger til det som muligens er den beste hot hatchbacken gjennom tidene.

2023 VW Golf GTI – Drivlinjen

Den nye Mk8 Golf GTI er drevet av en 2.0L 4-sylindret turboladet bensinmotor som skyver ut 245hp og 272lb-ft dreiemoment. Denne motoren er parret med enten en 6-trinns manuell eller en 7-trinns DSG dual-clutch boks. Kraften sendes til bare de to fremste hjulene, men med den nye differensialen med begrenset glidning opprettholder GTI trekkraften bedre enn noensinne og lider ikke av understyring som noen tidligere modeller gjorde.

  Vanlige problemer med Volkswagen Golf

0-60mph tar rundt 6.3 sekunder mens toppfarten er begrenset til 155mph.  Denne motoren er ikke den mest miljøvennlige VW Golf-motoren der ute, da den returnerer rundt 36MPG kombinert, men det er forventet for en ytelsesversjon med mer enn 240 hk. VW kom også ut med Clubsport-modellen som tilbyr nesten 300 hk og en 5-sekunders 0-60mph tid.

2023 VW Golf GTI – Design og kjøring

Når det gjelder design, tar den nye Mk8 Golf GTI ting opp et hakk i forhold til forrige Mk7 GTI som ikke var så aggressiv som den nye Mk8 er. Dette inkluderer en stor støtfanger foran med kule tåkelys som minner om de som finnes på noen Renault RS-modeller.  Du får lavprofilhjul, doble eksosanlegg og andre spesielle detaljer rundt bilens eksteriør.

Interiøret har Alcantara, nye seter og spesielle konturfarger som løfter GTIs interiør mye. Til slutt får du også spesielle ringer som separate GTIs instrumentpanel fra den vanlige Golf. Kjøremessig er GTI mer dynamisk, stivere og høyere enn vanlig GTI. Det er mye mer balansert og i stand til høyhastighets svinger som om det ikke er noe.

2023 VW Golf GTI – Pålitelighet og vanlige problemer

Mekanisk ser det ut til at Mk8 Golf GTI holder seg pent, da den ikke lider av noen alvorlige mekaniske problemer. Imidlertid er det ganske mange programvare- og elektriske problemer som kan forårsake hodepine eller to under GTI-eierskap. Disse inkluderer problemer med ryggekameraet, skjerminnbrenning og mange andre programvareproblemer.

  Helautonome elbiler som lar passasjerene sove horisontalt

VW utstedte til og med en tilbakekalling for å fikse noen av disse, og visse GTI-eiere var raske til å avvise sine nye GTI-modeller på grunn av disse problemene. Alt i alt skal 2023 GTI ha alle disse løst direkte fra fabrikken, noe som vil gjøre den til en virkelig mekanisk og elektronisk lydbil.

2023 VW Golf GTI – Verdi og praktisk

VW Golf GTI starter på rundt $ 31.000 som er en veldig god pris for det du får. Clubsport  kommer dessverre ikke til USA, men europeiske kjøpere må betale noen store ekstras på toppen av GTI for å få Clubsport-modellen.   Nye Mk8 GTI-modeller holder verdien veldig bra, og derfor virker det som en god ide å kjøpe en ny.

Praktisk er det VW gjør veldig bra, som med all den ekstra ytelsen, forblir Golf GTI like praktisk som en vanlig 2.0L TDI Golf. Dette betyr at det gir mye plass inne og en anstendig stor koffert. GTI er så lett å kjøre som biler blir, men  Mk8 interiør ergonomi er ikke så god som de var på Mk7.5 på grunn av så mange skjermer og mangel på fysiske knapper.

FAQ-seksjon

Er 2023 VW Golf GTI verdt det?

2023 Golf GTI er virkelig verdt det fordi det er en perfekt bil for alt formål.  Den er like praktisk og nesten like effektiv som en vanlig bensindrevet Golf, men er likevel mye morsommere å kjøre, og en hel lastkjøler. GTI er et ikon av en grunn, og 40-årsjubileumsmodellen 2023 er bare en forlengelse av det.

  Volkswagen Polo år å unngå - De beste og verste årene

På den annen side tror noen at Mk7.5 Golf GTI fortsatt er en bedre bil enn Mk8, men det er oppe til diskusjon. Ingen kan si at Mk8 er en nedgradering, men designretningen og en hel masse skjermer virker faktisk litt billig og vanskelig å bruke.

Er 2023 Golf GTI bedre enn Golf R?

Golf R er topphunden i VW Golf Range fordi den får AWD og 315 hk og 300 lb-ft dreiemoment.  Dette er nok til å starte den fra 0-60mph på under 4 sekunder, noe som er et forbløffende tall for en Golf R. Golf R starter på rundt $ 46 000  med en manuell og $ 47 000 for DSG dual-clutch.

Dette er mye penger over den vanlige GTI, noe som betyr at R er bedre, men bare for de som virkelig kommer til å dra nytte av den ekstra kraften og AWD.

Er Golf 7.5 GTI bedre enn Golf 8 GTI?

Nei, det er det ikke. Folk var raske til å kritisere den nye Mk8 Golf på grunn av noen kostnadskutt og massevis av skjermer, men Golf 8 GTI er rett og slett på et annet nivå sammenlignet med Mk7.5. Visst, Mk7.5 virker mer premium på visse områder, men generelt er Mk8 GTI bare bedre.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter