Volkswagen Polo år å unngå – De beste og verste årene

Volkswagen Polo er en av de mest populære subcompact hatchbacks der ute, noe som betyr at mange vurderer å kjøpe en. Disse bilene er populære blant både eldre og yngre mennesker, noe som betyr at den potensielle kundebasen er veldig bred. Imidlertid er ikke alle VW Polo modellår de samme.

For det første ble Polo introdusert tilbake i 1975 og har siden skapt seks forskjellige generasjoner. Pre-2009 Volkswagen Polo modeller er nå veldig gamle , og det er egentlig ingen interesse for å kjøpe disse 2nd hånd. Uansett bør du fokusere oppmerksomheten på 2014-2022-modellene.

For å starte denne listen, skal vi først nevne VW Polo-modellårene du bør unngå, og det er alle modellår før  2009, 2009-modellen  og 2015-modellen. De beste VW Polo-modellårene å kjøpe er 2022-modellen, 2017-modellen og 2014-modellen.

Alt i alt er det ofte viktigere hvor godt bilen er tatt vare på før du vurderer den i motsetning til selve modellåret. Som sådan, uansett hvilken generasjon av VW Polo som interesserer deg, gjør en inspeksjon før kjøp når du kan.

De verste VW Polo-årene

1. Pre-2009 Volkswagen Polo er den verste

Verdi-klok, pre-2009 Volkswagen Polo modeller kan fås for nesten ingenting som er en stor grunn til at du kan vurdere en. Men før du gjør det, må du være klar over alle problemene som plager bensinmotorer fra den tiden. Noen eiere har sagt at disse eldre VW Polo-modellene er ekstremt upålitelige og rett og slett ikke er verdt det.

Dieselmotorer er mye bedre, men de er ikke spesielt miljøvennlige eller trygge. Det er bare det faktum at disse bilene kommer fra en annen tid , og de er ikke utstyrt med nesten alle sikkerhetsfunksjoner bortsett fra en kollisjonspute eller to.

  Aiways vs VW - som er bedre?

2. 2009 Volkswagen Polo

2009 var året da Volkswagen kom ut med 5. generasjon av Polo, og denne generasjonen har sett store forbedringer i forhold til sine predecessors.  Imidlertid   er 2009 Volkswagen Polo-modellen beryktet for drivstofflekkasjer, kollisjonsputeproblemer, høyt oljeforbruk og noen ganger til og med en løs kamakseljusterer.

Disse kommer også med tidlige iterasjoner av DPF som er en kjent gripe på eldre dieselbiler. Hvis du skal gå for en 2009-modell, er du bedre med en mindre bensinmotor som disse er mye bedre når det gjelder pendling.

3. 2015 Volkswagen Polo

Mk5 Volkswagen Polo har blitt tilbakekalt fem ganger, noe som er noe å vurdere. 2015-modellen var en del av to alvorlige tilbakekallinger, den ene   var i forhold til defekte barnesikringer mens den andre var forbundet med sviktende forseter som kan rive seg av i tilfelle en krasj.

Videre ble rundt 3000 2015 VW Polo-modeller også tilbakekalt på grunn av problemer med at kamakseljusteringshjulet brøt og dermed forårsaket alle slags problemer.

De beste VW Polo-årene

1. 2022 Volkswagen Polo er den beste Polo så langt

Det beste modellåret til Volkswagen Polo er den nyeste 2022-modellen, da den kombinerer de mest moderne funksjonene med de mest effektive drivlinjene. Dessuten fikk den nyeste Polo også en velfortjent moderniseringspakke både på innsiden og utsiden.

Vi trenger å nevne at bare høyt spesifiserte Volkswagen Polo-modeller drar nytte av disse funksjonene, men det forventes heller i disse dager.  Gjennom årene har Volkswagen klart å fortsette å oppgradere Polo, og nå er det en fullpakket bil.

  Er Volkswagen Lupo en god bil?

2. 2017 Volkswagen Polo

Hvis du er interessert i å kjøpe en Mk6-generasjon av Polo, bør du fokusere oppmerksomheten på 2017-modellen, da den er den med færrest klagertotaltsett. Dette er fordi 2017 Polo kom rundt etter de fleste tilbakekallingene og er som sådan en mye bedre bil direkte fra fabrikken.

Dessuten er verdiene til disse ikke så forskjellige fra 2015- og 2016-modellene, så det gir all mening i verden å gå for en 2017 i motsetning til tidligere Mk 6-modeller.

3. 2014 Volkswagen Polo

Den beste VW Mk5 Polo modellåret er 2014-modellen som også er det aller siste året Volkswagen bygde Mk5 før de introduserte Mk6.  2014 Polo er rett og slett bedre verdi enn modellårene som kom før den, da de deler stort sett samme bruktbilpris.

Bortsett fra det, synes 2014 Polo å ha færre klagerts samlet som også er grunnen  til at det slår ut alle andre Mk5 Polo modellår.

Vanlige spørsmål Section

Er Volkswagen Polo en god bruktbil?

Volkswagen Polo kan være en flott bruktbil hvis du er villig til å gå på akkord med plass og generell komfort. Dette er ikke å si at Polo  er en ubehagelig bil, men den er veldig liten og mangler mange funksjoner du forventer av moderne biler.

Det beste miljøet for å bruke VW Polo er en by.  Det er en liten og kvikk bil med god drivstoffeffektivitet som er perfekt for en bybil.  Langdistanse motorveireiser kan også gjøres med VW Polo, men det er mange andre biler i denne prisklassen som har en tendens til å gjøre dette bedre.

  Vanlige problemer med Volkswagen Golf

Er Volkswagen Polo GTI en ytelsesbil?

Volkswagen Polo GTI er en av de best bevarte hemmelighetene når det gjelder små ytelsesbiler. Med så kort akselavstand og sporty fjæring er Polo GTI rask og smidig nok uansett miljø. Det er egentlig ikke en banebil, men som gatebil er den like god som storebroren Golf GTI.

Det kommer ikke som noen overraskelse at hot hatchbacks selger veldig bra over hele verden, spesielt i Europa, da de kombinerer mange forskjellige aspekter i en enkelt komplett pakke.

Er Volkswagen Polo en god familiebil?

Når det gjelder family-biler, kan vi si at Polo virkelig er en god familiebil, men bare hvis familien din er ung. Faktum er at Polo ikke tilbyr mye interiør og lasterom som kan utgjøre et problem for en voksen familie.

Dessuten er ikke Polo den sikreste bilen på tomten, rett og slett fordi den er liten. Som sådan er det bedre familiebiler i denne prisklassen fordi Polo mangler størrelse, komfort og sikkerhet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter