Alt om 2023 VW Amarok

2023 VW Amarok

Volkswagen har endelig avslørt den kommende 2023 VW Amarok og den nye Amarok har en hel rekke endringer sammenlignet med den utgående modellen. Selv om Amarok ikke er en amerikansk bestselger, da de fleste amerikanske kunder er interessert i amerikanskproduserte og asiatisk-produserte pickups, håper Amarok 2023 å endre det. Så hvis du vil vite alt om 2023 VW Amarok, må du lese denne artikkelen!

Først og fremst må vi påpeke at den nye Amarok ikke kommer til USA, noe som er synd da den deler plattform med den ekstremt vellykkede Ford Ranger, men med sin egen identitet og design. Motormessig får 2023 Amarok fire diesel- og bensinmotorer, som alle er kraftige, sofistikerte og relativt effektive.

Designmessig ser Amarok brawny og kommanderende ut og mye annerledes enn Ranger. Interiøret får en stor vertikal infotainmentskjerm og en digital målerklynge. Det oppreiste dashbordet ligner  på det i Ranger, men er kledd med materialer av høyere kvalitet overalt.

Vi kan forvente at den nye Amarok skal være like pålitelig som Ranger, da den bruker de sammeunderpi nnings.  Verdien og praktiske utsiktene  er  veldig bra som Amarok er tilgjengelig som en enkelt eller en dobbel førerhus modell med en stor seng og mye innvendig plass.

2023 VW Amarok – Drivlinjen

VW Amarok får fire forskjellige motorer. De to dieselmotorene finnes i mange VW-modeller og er 2.0L TDI 4-cylinder-enhetene som tilbyr enten 168 hk eller 201 hk for twin-turbo-modellene.  Den range-topping dieselmotor er 3.0L V6 som tilbyr 238hp eller 247hp avhengig av konfigurasjonen og din foretrukne effekt.

  Helautonome elbiler som lar passasjerene sove horisontalt

Noen markeder får også den Ford-hentede 2.3L-motoren som gjør nesten 300 hk. Alle 200 hk + motorer vil bli parret med Fords velkjente 10-trinns automatiske girkasse, mens mindre motorer vil komme  med en 6-trinns automatisk eller til og med en 5-trinns manuell i noen markeder.

Når det gjelder resten av drivverket, kan du velge mellom et standard 4MOTION AWD-system eller et mer avansert valgbart 4×4-oppsett.  Noen markeder kommer imidlertid til å få en RWD-modell som sannsynligvis er den som finnes i Ford Ranger, da VW ikke er kjent for å lage bakhjulsdrevne biler.

2023 VW Amarok – Design og kjøring

Når det gjelder design, har 2023 Amarok et fullstendig redesignet utseende med større dimensjoner over hele linja. Du får også nyere LED-lys rundt Amarok og et mye høyere panser foran som ligner det på Ford Ranger. Interiøret er basert på det som finnes i Ranger, men med VWs designidentitet som gjør at det ser veldig fint ut.

Kjøreopplevelsen vil sannsynligvis ligne den med den nye Ford Ranger, noe som betyr at Amarok kommer til å være ganske dyktig offroad samtidig som den er føyelig i en bygate. Det er ikke en dynamisk pick-up, men den kan holde seg gjennom hjørner da den får en stiv fjæring som kan kontrollere Amarok/Ranger-vekten veldig bra.

2023 VW Amarok – Pålitelighet og vanlige problemers

2023 VW Amarok er ikke ute ennå, noe som betyr at vi egentlig ikke kan si om det er en pålitelig bil eller ikke. Men fordi Amarok er basert på den nye 2023 Ranger, bør vi forvente at den vil være ganske pålitelig hvis den nye Ranger er noe i nærheten av den utgående Ranger.

  Aiways vs VW - som er bedre?

2022 Ranger er ganske forskjellig fra 2023 Ranger, men disse deler ganske mange deler med hverandre. Som sådan ble 2022 Ranger tildelt enn 85/100 JD Power pålitelighetsvurdering som regnes som stor.

2023 VW Amarok – Verdi og praktisk

Den nye VW Amarok vil sannsynligvis starte på rundt £ 32.000 inkludert moms i Storbritannia, rundt $ 45.890 i Australia, og rundt € 35.000 i Europa. Med avanserte modeller kommer denne prisen til å øke betydelig, men dette er områdene for inngangsnivåmodellene med dieselmotorer, RWD og en enkelthuskonfigurasjon.

Hvis det praktiske er et must, er dual-cab-versjonen av Amarok den for deg, men hvis du vil ha nok plass til fronten og du ikke ofte transporterer baksetepassasjerer, bør enkeltkabinen gjøre det. Sengen er rundt 5 feet i størrelse som  er den samme som med Ranger. Sikten er også veldig god takket være en oppreist kjørestilling og ikke for mange blindsoner.

FAQ-seksjon

Er 2023 VW Amarok verdt det?

Hvis du eier en eldre VW Amarok-modell og du tenkte på å oppgradere den, er 2023-modellen virkelig verdt det, da den har en hel rekke oppgraderinger og sannsynligvis vil være pålitelig fordi Ford lager pålitelige mindre pickuper.

Fordelene med Amarok over Ranger er at Amarok føles litt mer spesiell og mer luksuriøs, noe som folk vil ha fra en daglig sjåfør. Alt i alt er Amarok både en god cruiser og en anstendig arbeidshest som er akkurat det små og mellomstore pickup-kjøpere vil ha.

  Vanlige problemer med Volkswagen Arteon

Er 2023 VW Amarok trygt?

Fordi 2023 Amarok deler de fleste delene sine med Ford Ranger, kan vi forvente at det er en virkelig pålitelig lastebil. Dette betyr at den kommer til å få alle de nyeste og mest avanserte assistansefunksjonene som blindsoneassistent, filholderassistent, krysstrafikkvarsling, adaptiv cruisekontroll og mange andre tilknyttede funksjoner.

Alt i alt, hvis sikkerhet er en prioritet, bør du ikke ha noen problemer med å leve med Amarok, da den virkelig tilbyr en stor palett med alle dagens sikkerhetsfunksjoner du forventer av en 2023-lastebil.

Hvilke biler konkurrerer med 2023 VW Amarok?

VW Amarok konkurrerer med sin bror, Ford Ranger, men også med Chevrolet Colorado og GMC Canyon.  Toyota Hilux  er også en veldig lik lastebil, mens Nissan Navara og Mitsubishi Strada også er sterke konkurrenter.

Alt i alt tror jeg at Ranger, Amarok og Toyota Hilux er de beste i dette segmentet fordi de er de mest brukbare og best utstyrte.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter