Nye Citroën ë-Dispatch elektriske vs lignende Electric biler

Den nye Citroën ë-Dispatch (også kalt e-Jumpy) ble først introdusert for noen år siden og er nå en av de mest populære elektriske varebilene på markedet.  Det er imidlertid ikke den eneste elektriske varebilen på markedet, da mange andre konkurrerende elektriske varebiler også kjemper for kjøpere, da dette segmentet er altfor ung til å være stor.

Citroën ë-Dispatch får to forskjellige batteristørrelser og kan sitte opptil 9 personer samtidig. Plattformen den sitter på deles med andre elbiler i Stellantis-paraplyen, hvorav noen er direkte konkurrenter til Citroën ë-Dispatch.

  Dette er Opel/Vauxhall e-Vivaro, Peugeot e-Traveller og Toyota PROACE Electric.  Alle these er fairly like når det gjelder batteristørrelser, plass og rekkevidde.  Dessuten deler Peugeot og Opel den samme Stellantis-plattformen,  noe som betyr at de er veldig like, nesten identiske.

Toyota PROACE electric deler også samme plattform som disse, selv om Toyota ikke er et Stellantis-merke i det hele tatt.  Alt i alt er disse fire varebilene/MPV-ene mer eller mindre de samme, og vinneren vil sannsynligvis bli bestemt avhengig av merkelojaliteten din.

Citroën ë-Utsendelse

Citroën ë-Dispatch/e-Jumpy er en virkelig romslig MPV/varebil med plass til opptil 9 personer i alle konfigurasjoner.   ë-Dispatch starter  på rundt € 50.000 for den mindre 50kw-versjonen som kan tilby deg en rekkevidde på ca 180km. Høyere trim 75kWh batterimodusls  vil sette deg tilbake rundt € 56,000, og disse vil tilby deg oppover 260 km rekkevidde.

Designmessig ser Citroën ë-Dispatch interessant ut,  men er ikke noe spesielt, slik tilfellet er med de fleste varebiler fra dette segmentet.  Du kan velge mellom to størrelser på ë-Dispatch, den mellomstore M-modellen  eller den store XL-modellen.

  Vanlige problemer med Citroën C4 Cactus

Peugeot e-Traveller

Peugeot e-Traveller er også basert på samme plattform som Citroën ë-Dispatch (e-Jumpy). Dette betyr at den deler de samme batteristørrelsene, som er et mindre 50 kWh batteri og et større 75 kWh batteri med  identisk rekkevidde.  Alle versjoner av e-Traveller kan sitte opptil ni personer om gangen uten problemer overhodet.

Startprisen på e-Traveller  er rundt € 63 000, noe som er ganske mye mer enn ë-Dispatch som den deler de fleste delene med.  Peugeoten ser litt bedre ut, og den bruker visse materialer av høyere kvalitet i hele kabinen.  Alt i alt er det en veldig fin van/MPV som burde være mer enn nok for folk flest.

Opel/Vauxhall Vivaro-e

Opel/Vauxhall Vivaro-e er også basert på samme plattform som alle de andre varebilene/MPV-ene som er oppført her. Du kan få en 50kWh-modell for rundt  € 51,000, mens den større 75kWh-modellen vil sette deg tilbake € 57,000 i det minste.   Dette gjør Vivaro-e nesten den samme som Citroën e-Jumpy, noe som betyr at disse to sannsynligvis er de mest like varebilene på denne listen.

Vivaro-e er tilgjengelig i mellomstore og ekstra store størrelser, avhengig av hva du foretrekker. Det er verdt å nevne at begge kan sitte opptil 9 personer om gangen. Range er mellom 180km og 260km som er nøyaktig det samme som med  e-Jump y / ë-Dispatch.

Toyota PROACE elektrisk

Den siste varebilen/MPV-en vi skal nevne i dag er Toyota Proace electric, en fullt Toyota-designet og bygget varebil som også deler plattform med alle de andre varebilene på denne listen. Selv om Toyota er et av de merkene som har en tendens til  å utvikle biler av seg selv, valgte de å kjøpe Stellantis-plattformen,  da det heller er en mer financially gunstig ting å gjøre.

  Alt om den nye Citroën Fourgonnette

Dette betyr at PROACE kan fås med enten et 50kWh batteri eller et 75kWh batteri mens rekkevidden  er mer eller mindre den samme som med alle de andre alternativene her. PROACE er tilgjengelig i flere trimnivåer og konfigurasjoner, begge kommer ikke alle med 9 seter med absolutt er en ulempe. Startprisene er rundt € 50,00 mens 9-seters 75kWh batterimodeller koster nærmere € 60,000.

FAQ-seksjon

Er elektriske varebiler verdt det?

Ved første øyekast kan en elektrisk varebil ikke virke som den beste ideen, men det gir ganske mye mening å kjøpe en,  da de kan spare deg for mye penger gjennom bilfinansiering og flåteleasing. Noen markeder som det britiske markedet vil tilby deg betydelige rabatter hvis du går for PHEVs eller EV som flåtebiler.

På den annen side, hvis du kjøper disse som langdistanse dumpere og transportører, kan det være litt bedre å bare gå for en dieselvariant hvis du ikke er altfor hung opp på skitten gammel diesel. Uansett hva noen sier, dieselbiler er fortsatt nummer én valg over hele verden fordi de er billigere, lettere å leve med, kan fylles på få minutter, og har mye lengre rekkevidde på en full tank.

Lager Stellantis gode elbiler?

Tro det eller ei, Stellantis elbiler ser ut til å være mer populære  enn de fleste andre elbiler på markedet, så mye at Stellantis selger   flere elbiler i Europa per år enn Tesla gjør. Virkeligheten er at det allerede er dusinvis av elbiler laget i Stellantis-paraplyen,  noe som gjør dem veldig vanlige.

  Er Citroën ë-Berlingo en god bil?

Videre ser det ut til at disse bilene også klarer å være veldig pålitelige,  noe som er litt av en positiv snuoperasjon for merker som Citroën og Peugeot. Så ja, Stellantis lager konkurransedyktige, effektive, avrundede og relativt rimelige elbiler som har sin egen plass i den nåværende verden av elbiler.

Hvilke Citroën-modeller ligner på Citroën ë-Dispatch?

For tiden har Citroën  tre elektriske MPV-er/varebiler i sin serie som inkluderer ë-Dispatch/e-Jumpy,  Citroën  e-Berlingo og   Citroën e-SpaceTourer. e-Berlingo er den minste av de tre, men også den mest populære, da den er perfekt for familiebruk.

e-SpaceTourer er veldig lik ë-Dispatch/e-Jumpy da begge sitter opptil ni passasjerer totalt.  Citroën designet e-SpaceTourer  til å være en mer familieorientert elbil, mens ë-Dispatch/e-Jumpy er mer rettet mot forretningsbruk.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter