Beste år for Audi A5

Audi A5 er en av Audis mest interessante sedan / coupe-modeller fordi den er litt lengre enn den noen ganger for kompakte Audi A4, men er ikke så stor som den mellomstore Audi A6. Videre vil 90% av folk være enige i at A5 ser mye bedre ut enn A4, spesielt fordi den kommer i mer stilige varianter og med rammeløse coupédører.

Som sådan synes Audi A5 å være en veldig god bil generelt, og det er derfor A5 er ekstremt populær på 2.  håndsmarkedet over hele verden. Hvis du vil ha den beste Audi A5 penger kan kjøpe, bør du gå for 2018 Audi A5 som 2018-modellen er en av de nyere A5-generasjonene, og det er også en modell med en ganske pålitelig track record for  ikke å bryte ned for mye.

Den andre beste Audi A5-modellen du kan kjøpe er den splitter nye 2022-modellen fordi den er den mest avanserte, mest ønskelige og mest sofistikerte  A5-modellen som også ser ut til å holde seg i pålitelighetsavdelingen. Endelig er 2016 Audi  A5 det siste modellåret av 1st gen A5 som alltid vil være en flott bil.

2016-modellen er den med minst problemer da den står på et chassis som er nesten 10 år gammelt. Dette betyr at Audi hadde klart å løse en haug med problemer  før  2016-modellen som plaget A5 siden den først kom ut på 2000-tallet.

2018 Audi A5

2018 Audi A5 ser ut til å være det beste valget av hele A5-serien fordi den virkelig er pålitelig, ganske godt priset og ganske velutstyrt. 2018-modellen representerer pre-facelift 2. generasjon av Audi A5, men Audi A5 etter ansiktsløftning er ikke så forskjellig fra pre-facelift-modellen, spesielt på innsiden.

  Vanlige problemer med Audi SQ5

2018 Audi ser ut til å ha gode kundetilfredshetsresultater som absolutt plasserer 2018 A5 høyt på wante d-listen av mange mennesker. Eksteriørdesignet er elegant, spesielt med firedørs Sportback-modellen. Interiøret er kledd med high-end materialer som aluminium og svart pianoplast.

Prismessig kan 2018 betraktes som littfor ste ep for mange, men 2018 A5 er nå en 4 år gammel bil, noe som betyr at den har avskrevet seg ganske mye.  Det er fornuftig å vente et år eller to før disse kommer ned enda mer. På det tidspunktet vil disse sannsynligvis selge som gale.

2022 Audi A5

2022 Audi A5 er den nyeste,  mest avanserte og mest ønskelige A5-modellen penger kan kjøpe. Det ser også ut til å være en ganske pålitelig bil også. Grunnen til at 2022 ser ut til å være pålitelig  er at den er basert på en plattform som først ble introdusert nesten fem år før det. Dette betyr at Audi hadde nok tid til å stryke ut de fleste problemene  som plaget modellene som kom før den.

2022 representerer post-facelift 2 nd generasjon av A5 som uten tvil ser betydelig bedre ut enn pre-facelift 2nd generasjon av A5.  Interiøret er litt oppdatert, men det var egentlig ikke noe behov for å fullstendig redesigne interiøret i A5 fordi 2. generasjons A5-interiøret ser forut for sin tid, selv nå.

Motorer er på sitt aller beste fordi de er kraftige, effektive og veldig glatte. Det er riktig at disse er betydelig dyrere enn 2018-modellen. Så mye at mange argumenterer for behovet for å oppgradere til 2022-modellen i det hele tatt. Ingen kan imidlertid nekte for at 2022 også er mer avansert, mer ønskelig og mer pålitelig.

  Vanlige problemer med Audi SQ8

2016 Audi A5

Hvis du vil ha en brukt Audi A5 som gir mest mening økonomisk, er 2016-modellen den du skal få. Grunnen til det er enkel, det er en enormt pålitelig bil som har vært ute i omtrent et tiår. Derfor har Audi håndtert de fleste problemene som plaget modellene som kom før den.

Det er verdt å nevne at 2016 A5 er allment ansett som en av de best designede Audi-modellene som noen gang har prydet  jordens overflate.  Interiøret er noe av et svakt punkt i en 2016-modell fordi den viser sin alder mye mer enn dagens A5-modeller.

Uansett, hvis du ermest interessert i verdiaspektet, er 2016-modellen den som skal få. Det er også den siste 1st gen Audi A5 modellår som  betyr at disse beholder verdien bedre enn mange Audi A5 modellår som kom før den.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe Audi A5?

Audi A5 er en av de mest populære Audi-modellene, både i det brukte og i det nye markedet. Dette er fordi A5 er midt i midten. Den er stor nok til å passe fire, men ikke for stor til å føles som en båt. Det blir flotte motorer, det ser bra ut, og det er et kvalitetsprodukt som ikke mangler en bit bak noen av konkurrentene.

Imidlertid kan mer ytelsesorienterte drivere anse A5 for å være litt for klinisk. Bilen er bare så bra at det ofte føles kjedelig. Som sådan, hvis du vil ha en knekt av alle bransjer, er A5 den du skal få. På den annen side, hvis  du liker sportslige biler, er du bedre med en BMW 4-serie.

  Vil Audi Hjul passe Mercedes?

Hvilken Audi A5-modell er best?

Det avhenger av hva du vil ha fra en bil. Hvis du vil ha en effektiv bil som kan gjøre noe, bør du gå for et av dieselalternativene, da de er langt mer økonomiske. På den annen side er 2.0L TFSI-modellen sannsynligvis det beste valget av gjengen fordi den tilbyr stort sett alt du trenger.

Sørg også for å vurdere en A5 med et Quattro AWD-system fordi det er avgjørende for at bilen skal føles så bra som mulig. Dette er også viktig for gode vinterkjøringsmuligheter.

Er Audi A5 bedre enn Mercedes C-Klasse Coupe og BMW 4-serie?

BMW 4-serie er høyytelsesbilen til gjengen, noe som betyr at de som verdsetter kjøredynamikk mest, bør gå for 4-serien. 4-serien er imidlertid ikke den mest komfortable bilen av de tre. På den annen side er Mercedes Benz C-Klasse Coupe den mest komfortable bilen som ikke liker hjørner for mye.

Audi A5 er et sted i midten, men den lener seg litt mer mot C-klasse. Dette betyr at alle disse tre er fantastiske, og kjøpsbeslutningene dine vil sannsynligvis være basert på hvilken type kjøreopplevelse du verdsetter mest og merkelojaliteten din.

Video: Kjøpe en brukt Audi A5 – 2007-2016, Vanlige problemer, Kjøpsråd / guide

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter