Beste bil for nattkjøring

Kjøring om natten kan noen ganger være frustrerende, spesielt under dårlige værforhold som snø eller kraftig regn. Stort sett alle nyere biler er tilgjengelige med Xenon, LED,  eller til og med laserlys, enten som standard eller som et ekstra alternativ.

Frontlysteknologien er det desidert viktigste aspektet ved nattkjøring. Halogenlykter kan bare gi deg en begrenset mengde lys, og de er det desidert verste frontlysalternativet som er tilgjengelig. Xenon frontlykter er mye bedre sammenlignet med halogenenheter, men de er heller ikke de beste.

LED-frontlykter bør være minimumsstandarden hvis du planlegger å tilbringe mye tid på veien om kveldene. Bare sørg for at den aktuelle bilen ikke bare tilbyr LED kjørelys på dagtid, hovedlysenheten skal også være LED.

Den beste frontlysteknologien som for øyeblikket er tilgjengelig, er laserlys. I tillegg til frontlyktene, kan du også øke bevisstheten din med nattsynsteknologi og antirefleks bakspeilbelegg som skal beskytte øynene dine.

Kjerneforskjellene mellom halogen-, Xenon-, LED- og laserlykter

Som nevnt tidligere er riktige frontlykter et viktig aspekt ved nattkjøring. Den eldste frontlysteknologien og den desidert verste er  en  halogenenhet  .   Halogenlykter varer vanligvis rundt 500-1000 timer før de går i stykker. Når de bryter, er de enkle og billige å erstatte.  Unngå  halogener hvis du bruker  betydelig tid på å kjøre i mørket.

Xenon- eller HID-frontlykter (høyintensitetsutladning)ble introdusert på 1990-tallet som en stor oppgradering fra den tradisjonelle halogenpæren. En gjennomsnittlig HID-enhet har mer enn dobbelt så mye som en halogenenhet gjør, den bruker mindre energi, men den koster mer sammenlignet med en halogenpære.

  Hva er den mest pålitelige 10 år gamle bilen?

LED-frontlykter er for tiden den gylne standarden for frontlysteknologi, da de produserer den høyeste mengden  lumen, og de er i stand til å lykkes med å ightopp langt mer av veioverflaten enn en HID-enhet. Ulempene  er at lysdioder pleier å være dyre og at de trenger dedikert kjøling for å fungere ordentlig.

Laserlysene begynner sakte å komme seg inn i dyrere sedaner laget av BMW,Audi  og Mercedes. Laserlys er de desidert mest avanserte lysproduserende enhetene, og de aktiveres for det meste på motorveihastigheter fordi de kan skinne i opptil 2000 fot.

Beste biler for nattkjøring

Mazda 3

Mazda 3 hatchback representerer utrolig verdi fordi den tilbyr 21st-århundre interiør ogutvendig design, LED frontlykter med automatisk fjernlys assist, og et sett med antirefleks bakspeil.

Hvis du er ute etter en relativt rimelig bil som fortsatt kan tilby deg mye moderne teknologi, er Mazda 3 hatchback et godt valg. Spesielt hvis du vurderer at Mazda 3 også tilbyr overlegen pålitelighet og vedlikeholdskostnader.

Mercedes Benz C-klasse

Den nye Mercedes Benz C-klasse føles og ser ut som en mer kompakt versjon av W223 S-klasse. Som sådan er den nye C-klassen tilgjengelig med utrolig avanserte LED / laserlys som automatisk kan tømme en del av strålen slik at de ikke blender den møtende trafikken.

C-klassenkan justere lysene avhengig av omgivelsene dine, og alt du trenger å gjøre er å bare sitte der. Foruten de fantastiske frontlyktene, kommer den nye C-klassen med auto-dimmende speil for å holde gjenskinnet på et minimum, og et fantastisk sett med omgivelsesbelysning for å lyse opp stemningen under lange nattkjøringer.

  Hva er den romsligeste sedanen?

Audi E-Tron GT

Det ville ikke være rettferdig å snakke over toppindustrien frontlys teknologi uten å nevne Audi. Audi var det første merket som introduserte kjørelys på dagtid med den banebrytende Audi R8 halo-bilen. Audi var også i forkant med Laser frontlykt teknologi med Audi R8 LMX.

Den Audi E-Tron GT er imidlertid en av de mest interessante ELBILER penger kan kjøpe akkurat nå takket være en nydelig interiør og utvendig design langt bedre enn noe Tesla og  Porsche tilbyr. Hvis du kombinerer det  med fantastiske frontlykter og baklykter som er fullpakket med alle de nyeste teknologiene,  er E-Tron GT et godt valg.

Delen Vanlige spørsmål

Hvordan skal jeg kjøre om natten?

Mens du kjører om natten, er det et par ting du bør huske på. Først av alt, hvis ikke i et inngjerdet-opp område, bør du kjøre sakte hvis du ikke har riktig frontlysteknologi. En av de viktigste aspektene ved avansert lysteknologi er evnen til å gi deg beskjed om potensielle farer på forhånd.

Foruten disse, bør du også bremse når du nærmer deg hjørner, da du aldri vet hva som kan skje i den andre enden av hjørnet. Unngå å se direkte påandresfrontlykter og sørg for at du ikke blender andre drivere hvis du ikke eier automatiske frontlykter. Se opp for utblåste frontlykter og hold frontruten ren.

Kan jeg oppgradere bilens frontlykter?

Omtrent 10 år eller så var biler tilgjengelige med enten halogen eller Xenon / LED-frontlykter. Mesteparten av tiden hvis du ønsket Xenon / LED-alternativet, måtte du krysse av i alle de riktige alternativboksene. Hvis  du ikke har gjort det, er det måtedu kan oppgradere frontlysenhetene dine til Xenon eller til og med LED-teknologi.

  Hvor pålitelige er selvparkeringsbiler?

Det første alternativet er å bruke OEM-deler hvis delene er utskiftbare, og de er ofte med en god del koding. Dessuten kan du også velge mange alternativer tilgjengelig i det store riket av ettermarkeds- og tuningselskaper.

Er adaptive frontlykter verdt det?

Noen av de tidligere iterasjonene var litt tvilsomme, men alle de nyere modellene bør kjøpes med adaptive frontlykter, da de virkelig hjelper deg på lengre reiser. Uansett om du bare kjører om natten eller i løpet av dagen, vil adaptive frontlykter få bilen til å beholde mer verdi, noe som er gunstig når det er på tide å selge bilen.

Laserlykter  er for eksempel fantastiske, men de er ikke så nødvendige som et anstendig sett med adaptive frontlykter. På denne måten trenger duikkeå hele tiden justere dine høye og lave bjelker  i henhold til møtende trafikk. Bilen vil gjøre det for deg, og det bør ta belastningen ut av lengre reiser.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter