Beste kompakte biler for høye personer

Det kompakte bilsegmentet ligger mellom subcompact og mellomstore biler. Disse bilene er noe  kompromittert når det gjelder plass, men noen av dem er fortsatt mer enn romslige nok for høyere sjåfører.

Hvis du vil ha en kompakt hatchback, er en Nissan Leaf, MiniCooper  eller en VW Golf alle romsligere for høyere sjåfører. Selv om det kan virke som om disse bilene bør unngås av høyere mennesker, tilbyr de mer plass enn selv noen mellomstore sedaner gjør.

Hvis du er i markedet for en romslig kompakt sedan, en Honda Accord eller en Toyota Corolla begge tilbyr mye innvendig plass. Du kan også velge en VW Jetta, men hvis du vil ha mer luksus og komfort, er en BMW 3-serie et godt valg.

En kompakt SUV derimot kan bare være den beste kompakte bilen for en høyere sjåfør. SUVer som Hyundai Santa Fe, Jeep Wrangler,Mazda CX-5,  eller Nissan Rogue er lett å komme inn og ut av takket være en hevet kjøring position som er perfekt for høyere individer.

Kompakte hatchbacks for høye mennesker

Å velge en kompakt hatchback er faktisk en god idé fordi disse bilene alltid er flinke til å gjøre smart bruk av tilgjengelig plass. Selv om de kan være litt på den strammere siden for 4 høyere passasjerer, i normaledagligesituasjoner, vil en av disse gjøre.

En av de mest romslige kompakte hatchbacks er Nissan Leaf som den tilbyr 41.2 inches av driverens takhøyde og 42.1 inches av driverens benplass. Leaf er også ganske rimelig å kjøpe, forsikre, løpe og vedlikeholde, og det tilbyr også en anstendig mengde underholdnings- og komfortfunksjoner.

Men hvis du vil ha litt mer stil og substans, kan en Mini Cooper være veien å gå. Denne kompakte britiske legenden tilbyr en prisverdig 40 inches av førerens takhøyde og 40.4 inches av driverens benplass. Par det med umiddelbart gjenkjennelig styling og kvalitet støttet av BMW, mini virker som en fristende idé.

  Har bilen min et tidsbelte eller kjetting?

Hvis du vil ha gullstandarden til det kompakte hatchback-segmentet, kan du gå for en VW Golf. Ent  38.4 tommerses av  driverens  takhøyde og 41.2 inches av driverens benplass,  Golf kan ikke virke så konkurransedyktig som Leaf eller Mini, men en Golf vil komfortabelt imøtekomme noen mindre enn 6 fot  10.

Kompakte sedans for høye personer

Kompakte sedans er de mest populære sedans der ute, og deterlett å se hvorfor. De er store nok til å tilby en ekte sedan kjøreopplevelse og praktisk, men samtidig er de ikke kolossale eller alt det dyre som gjør det kompakte sedansegmentet til et ganske konkurransedyktig segment.

Honda Accord er kanskje ikke den aller beste kompakte sedanen der ute, men priskategorien, påliteligheten, 39.1 tommer av førerens takhøyde,  og 42.5 tommer av førerens benplass gjør sikkert Accord til et rimelig kjøp.

Toyota Corolla er på mange måter Toyotas-versjonen av Accord, noe som betyr at påliteligheten er så stiv som bilen pålitelighet blir, prisene er rimelige over hele spekteret, og 38.3 inches av driverens takhøyde og 42 inches av driverens benplass er også rikelig romslig for høyere drivere.

Men hvis du vil ha en mer luksuriøs kompakt sedan, er det ingenting annet på markedet som gjør det BMW 3-serien gjør. En sporty sedan som fortsatt er innhyllet i materialer avhøykvalitet, 38.7 inches av førerens takhøyde,  og 42 inches av driverens benplass er det som gjør 3-serien et flott alternativ for høyere sjåfører.

  Hvorfor gikk stasjonsvogner av moten i USA?

Kompakte SUV-er for høye personer

Som nevnt tidligere, en kompakt SUV kan like godt være det beste valget av gjengen,  hvis du er høy, men du fortsatt ikke vil ha noe stort og for dyrt. SUV-er tar sakte over hele bilmarkedet, og vi er sakte vitne til at SUV-plattformen blir fremtidens standardbil.

Hyundai Santa Fe tilbyr klasseledende innvendig plass i kompakt SUV-segmentet på en ganske romslig 42.6 inches av driverens takhøyde og 41.2 inches av driverens benplass. Par det med fet styling, rimelig pris,  og anstendig luksus funksjoner, Santa Fe kan bare være den å gå for.

Men hvis du vil ha et mer verktøy-basert SUV, en SUV som fortsatt er i stand til imponerende off-roading, er Jeep Wrangler en bransje-standard aven grunn. Wrangler tilbyr også 41.6 inches av førerens takhøyde og 43 inches av driverens benplass som lett plass til flere høyere passasjerer samtidig.

Mazda CX-5 er også rikelig romslig nok takket være sin 40 inches av driverens takhøyde og 41 inches av driverens benplass. Par det med en pris-winning design og en utrolig positiv kundemottakelse, er det ganske åpenbart hvorfor CX-5 har vunnet flere beste kompakte SUV-priser i nyere tid.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en kompakt hatchback, kompakt sedan eller en kompakt SUV?

Åpenbart  kan alle tre være romslige nok for høyere sjåfører, og du bør kjøpe den du er mest interessert i. Men logisk sett er en kompakt SUV vanligvis så luksuriøs som en sedan er, men sedan er ikke så dyktig som en SUV er.

Videre har SUVer en hevet kjøreposisjon som gjør dem mye enklere å komme inn og ut av, de tilbyr vanligvis  overlegen synlighet, og SUVer blir også de mest ønskelige bilene på markedet. En hatchback derimot er for det meste overlegen når det gjelder strammere bygater, ellers  er det ikke så konkurransedyktig.

  Beste kupéer for høye sjåfører

Er en kompakt SUV en ekte SUV?

Det er mange mennesker der ute som tror at en kompakt SUV ikke er en ekte SUV. Men gjør en ekte SUV i dag? En SUV pleide å være en robust 4×4 som hovedsakelig brukes av arbeiderklassen til å frakte byggematerialer inn og ut av byggeplasser.

I dag er en SUV bare en bil med hevet kjørestilling. Selv noen SUVer i full størrelse drives ikke av alle fire hjulene. En kompakt SUV tilbyr omtrent alt en større SUV gjør, men en større SUV er mye dyrere og noen ganger unødvendig større.

Er en kompakt hatchback et levedyktig alternativ for en høyere sjåfør?

Ja, det er det. Noen kompakte hatchbacks som Nissan Leaf tilbyr mer fører takhøyde og benplass enn en BMW 3-serien gjør, selv om de fleste tror en BMW 3-serien tilbyr mer plass. Det aktuelle segmentet forteller bare halvparten av historien.

Moderne biler er romslige nok gjennom alle segments, og uansett hvilken type bil du er interesserti, vil du sannsynligvis kunne finne en bil romslig nok i kompakt og til og med i subcompact bilsegmentet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter