Hvorfor gikk stasjonsvogner av moten i USA?

For noen er stasjonsvogner kjedelige,eldre  og for store, men for andre  virker stasjonsvogner som den perfekte blandingen mellom en sedan og en minivan/ SUV. Uansett hva du tar på stasjonsvogner er, de absolutt gjør et comeback.

Men tilbake i 1973  har salget av stasjonsvogner i USA gått ned til et minimum takket være oljekrisen. Ti år senere ble Chrysler Minivan introdusert, noe som forårsaket det siste slaget mot stasjonsvognen.

Minivans var bare for praktiske og billige til å bli ignorert, og de store rabattene og sikkerhetsvurderingene har også økt minivansalget ytterligere. Videre, etter oljekrisen, begynte SUVer og crossovers også å få stor trekkraft.

Alt dette resulterte i stasjonsvognens bortgang. Men nå begynner stasjonsvogner sakte å få trekkraft som noen modeller som Audi RS6, Audi RS4, halo Audi RS biler ble endelig introdusert til det amerikanske markedet.

Stasjonsvognens bortgang

Før 1970-tallet  okkuperte stasjonsvogner en anstendig prosentandel av bilmarkedet. Modeller som Ford Country på 1950-tallet og Chevy Bel Air stasjonsvogner var overalt, og det virket som om stasjonsvogner hadde en flott fremtid på vei.

Men oljekrisen startet, og dette markerte noe av en revolusjon i bilindustrien. Siden da  begynte vi å være vitne til effektivitet og praktisk som aspekter som burde være kjennetegnet på en flott bil. Oljekrisen har økt bensinprisene kraftig fra 3 dollar per fat til 12 dollar.

Og de tørste V8-ene som har drevet stasjonsvognene i denne tiden, begynte plutselig å bli dyre å kjøre og ikke all den familien-vennlig. Dette ble ganske tidsavnært perfekt da populariteten til stasjonsvognen has  nådde upretensiøseed høyder mellom 1950- og 1970-tallet.  

  Skal jeg rustsikre den nye bilen min?

Foruten selve  krisen ble Chrysler-minivanen i 1984 født. Og helt siden da gikk stasjonsvogner sakte, men jevnt ut av stil. I dag er SUV / Crossover-æraen i full effekt, men stasjonsvognen gjør potensielt et comeback.

Gjenfødelsen av stasjonsvognen

Noensteder  var stasjonsvogner alltid varme. Spesielt i Tyskland som  typiske tyske familier foretrekker en stasjonsvogn sammenlignet med en sedan. Merker som Mercedes, Volkswagen, Volvo,  og spesielt Audi har alltid tilbudt utrolig konkurransedyktige stasjonsvogner.

Den Audi RS6 er allment ærverdig som den beste all-around stasjonsvogn (eller selv den beste bilen generelt)  penger kan kjøpe. Og det er lett å se hvorfor som aggressiv styling, en 600hp V8, og masse interiør og lasterom har skyrocketed appellen  til  RS6 de siste årene.

Og takket være dette har Audi endelig introdusert den splitter nye RS6 og RS4 til det amerikanske markedet som har endret oppfatningen av stasjonsvognen. Videre har Porsche Panamera Sport Turismo også samlet en ganske anstendig størrelse entusiastbase i USA.

Med slike modeller ble stasjonsvognen plutselig omgjort til et kult, praktisk alternativ til selve sedanen. Dette er tydelig åpenbart fordi RS6 selger mye bedre sammenlignet med sin slankere eldre bror, Audi RS7 Sportback.

Grunnen til at vi elsker stasjonsvogner

Vi elskerdem  fordi de er kule, praktiske og enkle å leve med. De er like imponerende på å være komfortable og eksklusive og være en hundetransportør og et  familietransportknutepunkt. Takket være moderne teknologi, kameraer  og sensorer er stasjonsvogner nå også enkle å navigere og se ut av.

  Hva er den beste SUV for en familie på 6?

Med en så stor bredde av evne, er det virkelig åpenbart hvorfor folk alltid har likt stasjonsvognen.  «Pappa»-bildet som var sterkt forbundet med eldre stasjonsvogner, har nå blitt til RS6 og Porsche Panamera Sport Turismo som det kule raske forretningsmannens  rakettskip.

Komfortable sitteplasser for 5, avkjølte, oppvarmede, massasjeseter, Bang og Olufsen, Harman Kardon, Burmester  lydsystemer, 360 kameraer, allsidige parkeringssensorer, LED-frontlykter og pannetak er nå tilgjengelig på nesten alle tyske stasjonsvogner der ute.

For noen år siden ville du kjøpt en SUV hvis du ønsket å være annerledes enn resten av sedan kulten, i dag kjøper du en stasjonsvogn for å være forskjellig fra alle SUV kultister. Uansett hva du tar på vogner er, er det absolutt spennende å se at de endelig gjør et comeback.

Delen Vanlige spørsmål

Er sedaner dyrere enn stasjonsvogner?

De fleste forventer at moderne stasjonsvogner er langt billigere sammenlignet med en sedan, men det er ikke tilfelle som stasjonsvogner, spesielt tyske stasjonsvogner krever en heftig premie over en sedan motpart.

Noen høyytelsesvogner som den ganske populære Mercedes Benz E63 AMG koster så mye som 20% mer sammenlignet med en E63 sedan. Porsche Panamera Turbo S e-hybrid Sport Turismo er den dyreste Porsche-familiebilen på markedet.

Er stasjonsvogner raske?

Moderne-dag stasjonsvogner er raske. Modeller som E63 AMG, Audi RS6, Porsche Panamera Sport Turermo er i stand til å nå0-60 mph på rundt 3 sekunder, noe som er absurd raskt. For noen år  siden måtte du pay Ferrari eller Lambo penger for å oppnå slike 0-60 ganger.

  Hva er den beste bilen for transport av kajakker?

Men forskjellen her er at Ferrari som har en ganske lik 0-60mph tid er ikke i nærheten så praktisk, rimelig  eller komfortabel som en stasjonsvogn. Og de fleste av disse performance stasjonsvognene kommer også  med all-time AWD som lar deg god rask uansett forhold.

Bør jeg kjøpe en stasjonsvogn eller en SUV?

Mange der ute vet hva de liker, men begrunnelsen bak å sammenligne SUV-en og stasjonsvognen er like klar som dagen. Begge disse er sannsynligvis de beste allroundbilene på markedet akkurat nå, men det er en klar vinner.

Noen merker som Audi,Mercedes  og Volvo begynner å tilby »all-road» stasjonsvogner. Dette segmentet ble definert av Audi, men i det siste begynte mange andre merker å bli med. Disse stasjonsvognene tilbyr større  bakkeklaring og off-road evner, men de beholder praktisk og brukervennlighet. Og dette gjør dem til de beste bilene penger kan kjøpe akkurat nå.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter