Hjelper firehjulsdrift i regnet?

Selv det mest grunnleggende og mest rudimentale firehjulsdriftsystemet vil være tryggere og sikrere under mindre enn ideelle forhold. Dette betyr at uansett om det snør eller regner, gir et firehjulsdriftssystem deg mer kontroll på dekkslippet, noe som igjen øker  sikkerheten og overcall-evnen til bilen.

An RWD bil er den enkleste å skli fordi vekten over bakhjulene ikke er så intens. FWD bilhjul og dekk sitter under en tung motor som får dem til å gripe bedre. firehjulsdrevne biler kombinerer begge aspekter, og de har en tendens til å sende strømmen avhengig av hva som anses hensiktsmessig.

Hvis du verdsetter ytelse, fokuserer de fleste moderne firehjulsdriftsystemer primarily på å sende kraften til bakhjulene, da dette gjør at bilen roterer bedre og eliminerer understyring.  Men når du vil starte bilen, eller du trenger mer grep for å gå ut av et hjørne,  engasjerer firehjulsdrift og alle fire hjulene trekker.

På den annen side, hvis du bare kjører rundt i byen, eller på en motorvei, og du ikke trenger hjelp fra alle fire hjulene, vil bilen din sannsynligvis være enten RWD eller FWD for å spare drivstoff. Men hvis bilen registrerer slip, vil den automatisk engasjere firehjulsdrift som vil hjelpe deg med å holde kontrollen.

Grunnleggende vektoverføring under cornering og hvordan RWD / FWD biler oppfører seg

Mens du kjører på en varm sommerdag, er dekkene dine opp til temperatur, og de griper overflaten så godt de kan. Dette betyr at bilen din nesten aldri kommer til å være urolig med svinging med høyere hastighet, da dekkene er klissete nok til å holde bilen på plass.

  Hva er den billigste elbilen?

Men under mindre enn ideelle forhold som regn, snø  eller is, har disse dekkene vanskeligere for å kontrollere all kraften og gli som noen ganger resulterer i tap av trekkraft.  En RWD-bil er iboende mer utsatt for oversteer, da vektoverføringen under lateral akselerasjon for det meste skyver bakenden ut av  midten.

En FWD-bil er likegyldig, da den i seg selv er mer utsatt for understeer, noe som betyr at forhjulene dine har til oppgave å både akselerere og styre bilen. Hvis akselerasjonskreftene er too intense og dekkene ikke er i stand til å gripe ordentlig, kommer du til å oppleve understeer som kan være ekstremt ubehagelig og farlig.

Evnen til å kontrollere vektoverføring er avgjørende for å alltid være trygg mens du kjører uansett forhold.

Grunnleggende vektoverføring under cornering og hvordan firehjulsdrevne biler oppfører seg

Når du akselererer aggressivt, overføres det meste av vekten til bakhjulene, noe som er åpenbart når du ser bilen knebøy litt mens du akselererer. På den annen side, når du bremser, føler du at bilbanen fremover er litt fremover.

Lateral vektoverføring er åpenbar når du styrer inn i hjørnet og du føler bilen lener seg fra den ene siden til den andre. Som nevnt tidligere, ukontrollert vektoverføring kan ofte ende opp med tap av trekkraft som kan forårsake alvorlige problemer.

Imidlertid er en firehjulsdrevet bil i stand til å føle når dekkene trenger mer grep, som sådan  sender firehjulsdriften strøm til hjulet med mest grep som igjen øker stabiliteten. For eksempel, mens du svinger aggressivt, har en firehjulsdrift en tendens til å sende strøm til det ytre hjulet som bidrar til å rotere bilen raskere.

  Hva er de beste sedans for sikkerhet og pålitelighet?

Selv om dette hjelper bilen med å rotere, kan det også gjøre bilen oversteer hvis du styrer for aggressivt. Hvis firehjulsdriftssystemet merker det, kan det sende kraften til forhjulene for å presse deg fremover og dermed eliminere oversteer.

Effekter av mindre enn ideelle forhold på trekkraft og stabilitet

For at en bil skal gripe best mulig, må mange faktorer være ideelle. Dekktråd, dekktemperatur, dekkdimensjoner, dekkalder, dekkforbindelse, overflatetemperatur, justering av chassiset, mekanisk grep, programvareassistanse og så videre.

Alle disse må være optimale hvis du vil ha det høyeste trekkraftnivået. Så det er ganske åpenbart hva som skjer når du opplever is, regn og snø. Hvis du ikke har et anstendig sett med dekk, kan det hende at bilen din ikke klarer å gripe overflaten i det hele tatt.

Hvis det faktisk er tilfelle, ikke kjør bilen før du har alt nødvendig vinterutstyr. Nøkkelen er å forstå hvordan vektoverføring fungerer, og hvis du forstår det, og vet hvor grensene er, bør du være ok i normale daglige situasjoner, spesielt med en firehjulsdrevet bil.

Delen Vanlige spørsmål

Kan du være trygg uten et firehjulstrekksystem?

Hvis du kjører forsiktig, overskrider du ikke fartsgrensen, du bremser under svinging og bilen er utstyrt med riktige dekk, du trenger ikke firehjulsdrift. Imidlertid er du mindre i stand til å utforske trekkraftgrensene til en RWD / FWD-bil sammenlignet med en firehjulsdrevet bil.

Du trenger ikke et firehjulstrekksystem hvis du ikke hele tiden kjører under dårlig vær, spesielt fordi et firehjulsdriftssystem har en stor premie på den nye bilen og bruktbilmarkedet.

  Hvilke eldre biler har firehjulsdrift?

Leveres elbiler med firehjulsdrift?

EV-oppsettet er veldig forskjellig sammenlignet med forbrenningsbiler fordi de kan være FWD, RWD  eller firehjulsdrift samtidig, avhengig av hvor mange motorer de fikk og hvordan maskinvareprogramvareinteraksjonene er satt opp.

De fleste elbiler med flere motorer er firehjulsdrift, og de kan manipulere strømmen helt. Dette betyr at de kan sende 100% av strømmen til et enkelt hjul avhengig av trekkraft requirements og måten du kjører bilen på.

Hvilke biler trenger firehjulstrekk?

Det gir ingen mening å kjøpe en SUV uten å velge all-hjulet stasjonen som dette noe beseirer formålet med en SUV. Hvis du velger en RWD / FWD SUV, må du være klar over at å selge en slik SUV sannsynligvis vil være vanskeligere enn det ellers ville være med en all-hjulet stasjonen variant av samme merke og modell.

Foruten SUV-er er kraftige superbiler og sportsbiler ofte tilgjengelige enten som firehjulsdrevne biler eller RWD-biler. Avhengig av hvordan du vil at bilen din skal føles, må du velge mellom disse to alternativene. Det er bedre å velge firehjulsdrift hvis du verdsetter stabilitet og akselerasjon.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter