Beste Mercedes brukt SUV

Per nå tilbyr Mercedes syv forskjellige SUV-er som omfatter hvert segment du måtte forestille deg. Serien starter med GLA som er den minste SUV, og går opp til den kolossale GLS, en syv-seters behemoth.

Så hvis du kjøper nytt, er det ganske vanskelig å velge fra et så bredt utvalg. Dessuten, hvis du tar det brukte markedet i betraktning og mange modeller som har opphørt produksjonen, men fortsatt tilbyr fantastiske funksjoner, er det å velge den best brukte SUV-en av Mercedes om å finne den perfekte balansen mellom dine behov og ønsker.

Mindre Mercedes SUVer

Hvis du er i markedet for en mindre Mercedes SUV, kan du velge mellom GLA, GLB, GLK / GLC eller den stilige GLC Coupe.

GLA

En helt ny GLA vil koste deg rundt $ 36k, men en tidligere generasjon brukt GLA, i produksjon mellom 2016-2020 vil koste deg hvor som helst mellom $ 13k eller $ 17k. Forrige generasjons GLA tilbyr funksjoner som er ganske sammenlignbare med den nyeste, og som sådan virker det som et fristende forslag.

GLB

GLB har nettopp startet produksjonen, og det kan være litt vanskeligere å finne en brukt. GLB er sammenlignbart priset med GLA, og en lignende brukt pris er å forvente.

GLC

Sannsynligvis den beste SUV fra dette segmentet er GLC, eller den forrige modellen, GLK. Den nye GLC starter på rundt $ 43k, og en brukt modell kan bli funnet til en pris nord for $ 28k. For en slik pris er GLC en fantastisk SUV, og å kjøpe en brukt GLC tilbyr mye mer enn en helt ny GLA.

GLK

Men hvis du er tett på budsjettet, og du vil ha en kompakt SUV, er GLK også et flott alternativ. GLK er mye rost for sine over gjennomsnittet pålitelighetsresultater sammenlignet med andre Mercedes-modeller. GLK kan kjøpes for så lite som $ 11k, men du kan forvente å finne en flott en rundt $ 16k.

  Er det en dårlig idé å kjøpe en brukt Mercedes?

Mellomstore Mercedes SUVer

Hvis du tror at de nevnte Mercedes SUVene er ganske for små, eller du vil ha en «ekte» SUV, er det mye å velge mellom i det mellomstore segmentet.

SE

Den beste mellomstore Mercedes SUV er GLE, en romslig SUV mer lik en E-klasse på stylter. Som sådan tilbyr GLE alt en SUV skal, og på grunn av dette, og mange andre grunner, er GLE den beste mellomstore familie-SUV-en.

En ny GLE er priset rundt $ 55k, men en brukt kan kjøpes for hvor som helst mellom $ 27k-60k avhengig av tilstanden, trims og produksjonsåret. Men hvis du vil ha en mellomstor Mercedes SUV på et budsjett, bør du sjekke ut den eldre ML Mercedes.

ML

ML-klassen opphørte produksjonen i 2016 og ble senere omdøpt til GLE, men denne SUV-en er fortsatt en konkurransedyktig SUV i det brukte mellomstore segmentet, spesielt siden man kan kjøpes for hvor som helst mellom $ 19k – $ 25k.

Store Mercedes SUVer

Men hvis alle disse er for små, eller du virkelig vil ha den største SUV Mercedes noensinne kan selge deg, så bør du sjekke ut GLS som er den største Mercedes SUV, eller den legendariske G-klassen som er den mest dyktige.

GLS

En helt ny GLS vil sette deg tilbake rundt $ 76k på et minimum. Og for den prisen får du en splitter ny flaggskip SUV av Mercedes, som er mer lik S-klassen på stylter. Men å velge en brukt virker mer logisk på grunn av den oppblåste inngangsprisen.

En brukt GLS vil sette deg tilbake hvor som helst mellom $ 31k – $ 87k, avhengig av tilstand, trims, kjørelengde og mange andre detaljer. En Mercedes GLS avskriver så mye som 60% i de første 5 årene etter produksjon, og på grunn av dette er det en smartere investering å velge en brukt.

  VW vs. Mercedes: Pålitelighet

GL

Du kan også sjekke GL-klassen, som var forgjengeren til GLS, før Mercedes endret sin nomenklatur i 2016. En brukt GL kan kjøpes for hvor som helst mellom $ 7k og $ 33k, og dette viser hvor stiv avskrivningsraten er for disse store Mercedes SUVene.

G-klasse

G-klassen, også kjent som G-Wagen, er stor og boxy. Hvis du vil ha en G-klasse, må du være klar til å bruke. En ny G-klasse koster rundt $ 131k og G-klassen mister rundt 50% av den opprinnelige verdien etter 5 år. Å kjøpe en brukt G-klasse er også ganske tilrådelig, men ikke pre-facelift generasjoner fordi de ikke er i nærheten av å bli ansett som «gode biler».

Brukte priser for G-klassen starter på rundt $ 43k for de eldre modellene, og de går opp godt over $ 100k for de mest populære AMG-modellene.

Kjøpe en brukt Mercedes

Hva er fordelene med å kjøpe en brukt Mercedes SUV?

Vel, den åpenbare fordelen er prisen. Startprisen for stort sett alle Mercedes SUV er ganske vanskelig å svelge. Mercedes SUVer, generelt, forventes å miste et gjennomsnitt på 54% av den opprinnelige verdien i de første fem årene etter produksjon.

Videre er bruktmarkedet full av fristende tilbud på mindre enn 3-5 år gamle SUV-er som fortsatt er under garantier og oppdateringspakker, men med en pris som er mye mer oppnåelig.

Hva er dos og don’ts å kjøpe en brukt Mercedes SUV?

Du bør samle så mye informasjon som mulig om hva hver priskategori får deg. Du bør sette et strengt budsjett med litt penger på siden for uforutsette omstendigheter som du aldri kan være for sikker på å kjøpe en dyr SUV som kanskje ikke viser seg å være så pålitelig som den var da den forlot fabrikken.

  Hvorfor er brukte Porscher så billige

Du bør også søke etter SUV-er som er i god stand og har blitt behandlet på en verdig måte, med garanti- og oppdateringspakker hvis mulig. Du bør ikke slå over vektgrensen og overforbruk på en SUV som du ikke har råd til komfortabelt. Videre er det også tilrådelig å anskaffe all dokumentasjon om eierskapet til bilen, som det er pre-kjøp inspeksjon.

Hvordan finne en perfekt balanse mellom dine behov og ønsker?

Bare vær ærlig med deg selv. Trenger du virkelig en 600-hestekrefter 7-seters SUV som vil koste en formue etter et par år? Sjansen er stor for at du ikke gjør det. Du bør ikke gå for skiltjakt; du bør jakte på fornuft og logikk i stedet.

Prøv å samle så mye informasjon om modellen du er interessert i, spesielt i pålitelighets- og tilleggskostnadssegmentet, da disse ofte kan overses på grunn av den rene spenningen et nytt bilkjøp kan innebære.

Du bør også konsultere dine familiemedlemmer, en uavhengig forhandler og mange nettbutikker. Alle disse vil hjelpe deg med å forstå detaljene i modellen du er interessert i.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter