Er det en dårlig idé å kjøpe en brukt Mercedes?

Mercedes er et prestisjefylt merke med noen av de mest avanserte luksusbilene på markedet. Men er det en god idé å kjøpe en brukt Mercedes-Benz?

Å kjøpe en brukt Mercedes er ingen dårlig idé. Likevel må du opprettholde det ordentlig for å nyte turen i mange år fremover. Så hvis du er en person som hopper over planlagt servicevedlikehold, er ikke en brukt Mercedes noe for deg. En brukt Mercedes kan være dyrt å vedlikeholde, men den tilbyr komfort og luksus.

Enten brukt eller ny, Mercedes fortsatt opprettholder sin status som «best eller ingenting.» Derfor kan du være trygg på at du får en kvalitet, luksuriøs og høyt konstruert bil selv om den brukes. Det er viktig å sjekke påliteligheten til den brukte Mercedes-Benz du har tenkt å kjøpe for å unngå å ha mange problemer i fremtiden.

Fordeler med å kjøpe en brukt Mercedes

Prestisje

Mercedes-Benz har vært standarden for luksusbiler i mange tiår. Det tredelte emblemet representerer ikke høyt konstruerte biler alene, men også status. De fleste som kjører Mercedes-Benz blir sett på som en klasse over de andre. Derfor er Benz elsket av ledere og administrerende direktører.

Så enten du kjøper en brukt eller ny Mercedes-modell, vil du fortsatt bli ansett med høy aktelse. Dessuten vil du være glad for å kjøre en bil med en utmerket historie og oversikt over sikkerhet, ytelse og holdbarhet.

Avanserte funksjoner

Bortsett fra prestisje, kommer Mercedes-biler med noen av de mest sofistikerte funksjonene på markedet. Derfor, enten brukt eller ikke, vil Mercedes fortsatt ha førsteklasses funksjoner som ikke vil bli funnet i de nyeste standardbilene. Dette betyr at du får mer enn bare det prestisjetunge merket.

  Er Volvo pålitelige bruktbiler?

Noen av de avanserte funksjonene du finner i Mercedes og ikke i de fleste vanlige biler inkluderer LED-belysningslys, valnøtttre trim, takluke, oppvarmede seter, strømvinduer, skinnseter, PRE-SAFE og mye mer. Disse funksjonene gjør kjøring Mercedes føler seg annerledes enn vanlige biler.

Komfortabel  tur

Når det gjelder å tilby komfort, kan noen få bilmerker konkurrere med Mercedes. Takket være materialene av topp kvalitet som de bruker til å designe interiøret. Til tross for at de brukes, vil du oppdage at de fleste Mercedes-modeller er komfortable og koselige.

Lavere pris

En av fordelene med å kjøpe en brukt Mercedes-Benz er at du får betale nesten halvparten av prisen på en ny Mercedes-Benz. Takket være deres høye avskrivningsverdi, som ligner de fleste luksusbiler. Vær oppmerksom på at E-klasse har en av de høyeste avskrivningssatsene. Etter 5 års eierskap svekkes denne bilen med rundt 67%.

Hovedårsaken til at Mercedes-Benz avskriver raskere er på grunn av leasing. Mercedes leier rundt 50% av sine nye biler, noe som betyr at bruktbilmarkedet har mange brukte Mercedes-modeller etter leieperioden på tre år. Disse bilene selges vanligvis til gode priser.

Godt rykte for sikkerhet

En annen fordel med å kjøpe en brukt Mercedes-bil over andre biler er at du får en trygg bil. Til tross for at den er i bruk, vil Mercedes fortsatt ha de førsteklasses sikkerhetsfunksjonene som kommer som standard i bilene sine. Funksjoner som stabilitetskontroll, kjørefeltsassistanse, PRE-SAFE-teknologi og mye mer.

Tilbakeslag for å kjøpe en brukt Mercedes

Høye reparasjons- og vedlikeholdskostnader

Før du bruker dine hardt opptjente penger på en brukt Mercedes-Benz, bør du være klar til å bruke til å vedlikeholde bilen. De avanserte funksjonene og den høyteknologiske konstruksjonen som Mercedes kommer med, gjør det enklere å bryte sammen. Dermed bør du være klar til å pådra deg høye reparasjons- og vedlikeholdskostnader gjennom hele eierskapet.

  Best brukte biler for høye sjåfører

I tillegg krever Mercedes spesialverktøy og ekspertise for å håndtere bilene sine. Derfor kan du ikke ta mercedesen din til en vanlig mekaniker med mindre du vil rote med bilen din. Vær oppmerksom på at Mercedes-sertifisert mekanikk er dyrt enn vanlig mekanikk.

Upålitelig på grunn av de avanserte funksjonene og den nyeste teknologien

Som nevnt ovenfor er Mercedes-Benz-modeller utstyrt med noen av de nyeste og mest avanserte teknologiene og funksjonene. Disse nyeste teknologiene er de som gjør disse bilene upålitelige, og de forårsaker mange problemer. Som et resultat driver de opp kostnadene ved reparasjon og vedlikehold.

Kostnader utenom garantien

En annen fare for å kjøpe en brukt Mercedes-Benz-modell mangler garanti. Hvis du ikke har en Mercedes- eller forhandlergaranti, kan kostnadene ved reparasjon og vedlikehold til og med være høyere. Så vurder å få en brukt sertifisert forhåndseid Mercedes. Disse er vanligvis riktig inspisert og kommer med garantier.

Vanlige spørsmål om brukte Mercedes-Benz

Hva er den beste brukt Mercedes å kjøpe?

Til tross for å ha en av de høyeste avskrivningsverdiene blant Mercedes-modeller, skiller E-klassen seg fortsatt ut som den beste brukt Mercedesen å kjøpe. Denne bilen er ekstremt pålitelig og holdbar. På toppen av det er det komfortabelt, romslig og trygt.

Er det verdt å kjøpe en 10 år gammel  Mercedes-Benz?

Det avhenger av bilens tilstand. Hvis den 10 år gamle Mercedesen er ordentlig vedlikeholdt og beholdt, er det verdt å kjøpe. Modellen betyr også noe, da ikke alle Mercedes er pålitelige. Men hvis bilen er i dårlig tilstand og dårlig vedlikeholdt eller har vært involvert i mange ulykker, er det ikke verdt å kjøpe den.

  Hvordan bestemme hvilken modell Mercedes jeg har

Har Mercedes mange problemer?

Ja, det gjør de. Mercedes er blant de minst pålitelige bilmerkene på markedet. De fleste Mercedes-modeller utvikler problemer etter å ha dekket 100 000 miles. Noen modeller begynner imidlertid å ha problemer så tidlig som 70 000 miles. Derfor, før du kjøper en Mercedes, sørg for at den har færre problemer, ellers vil du leve til å angre på det.

Hvilken er bedre – Mercedes eller Audi?

Hvis sikkerhet, luksus, komfort og holdbarhet er det du leter etter, bærer Mercedes dagen. Men hvis du ønsker utmerket håndtering, pålitelighet og ytelse, audi er det beste alternativet. Imidlertid er alle disse bilmerkene dyre å vedlikeholde, men stilige og prestisjetunge.

Konklusjon

Å kjøpe en brukt Mercedes-Benz er ikke en dårlig idé, forutsatt at du opprettholder den riktig. Å opprettholde en Mercedes er imidlertid ganske kostbart, og å finne reparasjonsdeler for noen modeller kan være en skremmende oppgave. Før du kjøper en brukt Benz, finn ut om den er pålitelig og holdbar.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter