BMW Z4 VS Supra – hvilken er bedre?

BMW Z4 VS Supra

Roadstere og coupes er ikke bare fancy biler, men de er også raske. I tillegg fungerer disse bilene bedre enn sedans og er lettere å håndtere. Blant de ulike roadstere og kupéer som tilbys på markedet, BMW Z4 og Supra er noen av de mest fremragende. Men hvilken er bedre? 

På papiret kan BMW Z4 virke som en overlegen bil, men disse to bilene er veldig nære. Ja, BMW Z4 presterer litt bedre enn Supra, men de har nesten samme hastighet. I tillegg har Z4 et mer luksuriøst interiør enn Toyota Supra, men Toyota Supra ser mer elegant ut på utsiden enn BMW Z4. 

Det er viktig å merke seg at BMW Z4 og Toyota Supra kommer med samme plattform og drivlinje. Overraskende nok er deres eksteriør og interiørdesign veldig forskjellige, noe som ender med å forvirre mange mennesker. Dessuten er Toyota Supra en kupé, mens BMW Z4 er en kabriolet. 

Hvordan er BMW Z4 sammenlignet med Toyota Supra?

Utvendig og innvendig utseende 

Hvis du er en sportsbil elsker, vil du like BMW Z4 og Toyota Supra. Disse to bilene ser spektakulære ut og fungerer usedvanlig bra på veien. Toyota Supra ser imidlertid mer tiltalende ut på utsiden enn BMW Z4. Takket være de skarpe linjene, store hofter og generelt smidig design som tiltrekker seg øyet. 

I motsetning til Toyota Supra, BMW Z4 kommer med en subtil og konservativ design, som er god, men ikke på samme nivå som Supra. Derfor, hvis du vil ha en bil som vil skape mer oppmerksomhet når du cruiser nedover motorveien, Toyota Supra er svaret. 

Når du vender deg til interiøret, BMW Z4 tar dagen. Dette er fordi den har flere førsteklasses og luksuriøse funksjoner, for eksempel Sporting Magma Red Vernasca skinnseter, en 10,25-tommers skjerm og et avansert iDrive infotainment-system. Tvert imot kommer Supra med en mindre 8,8-tommers skjerm og noen mindre funksjoner sammenlignet med BMW Z4.  

  BMW 2-serien Gran Coupe pålitelighet

Prestasjon 

Som forventet har disse bilene lignende forestillinger. DEN BMW Z4 har to trims: standard 2.0-liters turbo fire-sylinder motor som leverer opptil 255 HP og 295 lb-ft av dreiemoment, og en 3.0-liters turbo inline-seks motor (racier M40i modell) som leverer opp til 382 ho og 368 lb-ft av dreiemoment. 

På den annen side, Toyota Supra har også to varianter: turbocharged 2.0-liters inline-fire motor som produserer maksimalt 255 HP og 295 lb-ft av dreiemoment og en 3.0-liters inline-seks motor som leverer maksimalt 335 HP og 365 lb-ft av dreiemoment. 

Vær oppmerksom på at de høyere trimmene fra Supra og Z4 begge kan akselerere fra 0 til 60 på 3,8 sekunder. Likevel har BMW Z4 en bedre toppfart på 165 mph, sammenlignet med Supras 160 mph. Totalt sett har disse bilene nesten samme hastighet som BMW Z4 er mye tyngre enn Supra. 

Drivstoffeffektivitet 

Til tross for å være tyngre, BMW Z4 fortsatt er mer drivstoff-effektiv enn Toyota Supra. Denne bilen har en EPA-vurdering på 25mpg i byen og 32mpg på motorveien. Tvert imot, Toyota Supra har en vurdering på 25mpg i byen og 30mpg på motorveien. 

Pris

Basisprisen på Toyota Supra er $ 44,300, mens basisprisen på BMW Z4 er $ 50,800. Så BMW Z4 er mye dyrere, med tanke på at de deler de fleste funksjonene. 

FAQ

Hvor er BMW Z4 og Toyota Supra deler hentet?

BMW Z4 og Toyota Supra deler de fleste deler under panseret. De fleste av disse delene er hentet eller bygget av Magna Steyr i samme anlegg i Graz, Østerrike. Imidlertid er kroppen og de fleste interiørdelene hentet fra sine respektive selskaper. Derfor har disse bilene varierende utvendige og innvendige overflater. 

  Alt om BMW 335i pålitelighet

Hvorfor brukte Toyota BMW for Supra?

Toyota brukte BMW for Supra fordi BMW allerede hadde utstyret som Toyota krevde for sin nye kupé. Spesielt hadde BMW en kraftig 3,0-liters inline-6-motor. Så i stedet for å lage motoren, bestemte Toyota seg for å outsource fra BMW. 

Derfor har Toyota Supra to motoralternativer fra BMW. Den første motoren er 382-hestekrefter versjonen av BMWs B58 3.0-liters motor, og den andre er 255-hestekrefter versjonen av BMWs B48 2.0-liters turbo-fire motor. 

Hvilken bil er billigere å vedlikeholde – Toyota Supra eller BMW Z4?

Toyota Supra er billigere å vedlikeholde enn BMW Z4. Selv om disse bilene er utstyrt med samme motor, Toyota Supra delene er mye billigere enn BMW Z4, og det bryter ikke ned ofte. Så kostnaden for reparasjon og vedlikehold for BMW Z4 er mye høyere sammenlignet med supra. 

Videre er kostnaden for å opprettholde en BMW Z4 årlig rundt $ 895, mens det å opprettholde en Toyota Supra er omtrent $ 345. Dessuten, etter hvert som disse bilene blir eldre, øker også kostnadene ved vedlikehold. Vær oppmerksom på at disse to bilene også vil trenge noen store reparasjoner gjennom årene, noe som betyr at kostnadene vil bli enda høyere. 

Hvilken bil vil vare lenger – BMW Z4 eller Supra?

Siden disse to bilene har samme motor, vil de sannsynligvis eldes samtidig. Så i gjennomsnitt bør de vare over 250.000 miles. Men siden Toyota Supra er litt mer pålitelig enn BMW Z4, vil det vare noe lenger. 

  Polestar vs BMW pålitelighet - som er bedre?

Dessuten bestemmes bilens generelle holdbarhet av førerens kjørevaner, hvor godt de opprettholder bilen sin og området de bor i. Dessuten har biler en tendens til å eldes raskere under tøffe forhold enn under moderate forhold. 

Hvilken bil er morsom å kjøre – Toyota Supra eller BMW Z4?

Toyota Supra og BMW Z4 er ikke bare rask, men også enklere å håndtere og kjøre. Likevel er Toyota Supra støyende over grov fortau, og det produserer også mye dekkstøy. På den annen side, BMW Z4 er stille og enklere å håndtere enn Toyota Supra. Så, BMW Z4 er mye morsommere å kjøre. 

Konklusjon 

BMW Z4 er ideell for folk som elsker roadstere, mens Toyota Supra er best egnet for coupe elskere. Videre, BMW Z4 tilbyr mer luksuriøse funksjoner enn Toyota Supra. Når det gjelder utseende, er Supra kjekkere å se på utsiden, mens Z4 er bedre utseende og komfortabel på innsiden. 

Totalt sett har disse bilene et sporty utseende, er raske og presterer enestående. Likevel, siden BMW Z4 er mye dyrere enn Supra, men de deler mange funksjoner, ser Supra ut til å være den beste avtalen.  

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter