BMW ix3 VS Polestar 2 – hvilken er bedre? 

BMW ix3 VS Polestar 2

Helelektriske biler er ikke bare drivstoffeffektive, men de reduserer også karbonavtrykket. Og med mange store bilmerker som blir med i det elektriske løpet, er bedre og mer avanserte helelektriske biler på vei. Men hvilken helelektrisk bil mellom BMW ix3 og Polestar 2 er bedre? 

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du vil ha eksepsjonell ytelse og hastighet, er Polestar 2 den bedre bilen. Likevel, hvis du vil ha et luksuriøst interiør, bedre håndtering og romslighet, er BMW ix3 det ideelle alternativet. Dessuten har den et bedre utvalg enn Polestar 2. 

BMW ix3 er avledet fra BMW X3, mens Polestar 2 er avledet fra Volvos ytelse linje, «Polestar.» BMW ix3 er en kompakt luksus crossover SUV, mens Polestar 2 er en crossover liftback. Derfor er BMW ix3 mye større og mer romslig enn Polestar 2. 

Hvordan er BMW ix3 sammenlignet med Polestar 2? 

Utvendig og innvendig utseende 

BMW ix3 ser mer tiltalende og moderne ut enn Polestar 2. Dette inkluderer interiør og utvendig utseende. Først av alt har BMW ix3 et sporty utseende som de fleste crossover-entusiaster elsker. For det andre får aerodynamiske elementer og blå aksenter frem bilens elektriske essens til full effekt. 

På den annen side ser Polestar 2 helelektrisk bil flat ut, men fortsatt bedre enn noen biler på markedet. Takket være sine særegne origami-inspirerte frontlykter, uttrekkbare rammeløse speil og 19-tommers dobbelt-snakket svart diamant-cut legering hjul. 

Interiøret i BMW ix3 er også topp-hakk som det kan skryte av Vernasca lær møbelstopping, panorama glass soltak, sportsseter, og en 12.3-tommers fullt digital instrument skjerm. Tvert imot har Polestar 2 et enkelt, men likevel luksuriøst interiør. Ingen animalske produkter brukes i Polestar 2, men det ser fortsatt fantastisk ut. 

  BMW M3 Pålitelighet

Polestar 2 leveres med en brukervennlig berøringsskjerm, en feit senterkonsoll som huser berøringsskjermen og mange standardfunksjoner. Totalt sett ser BMW ix3 bedre og mer luksuriøs ut enn Polestar 2. Dessuten er BMW ix3 dyrere enn Polestar 2, da den har en startpris på $ 68,900, mens Polestar 2 har en basispris på $ 45,900. 

Prestasjon

Hvis ytelsen er det du leter etter, er Polestar 2 den bedre bilen. Polestar 2 har to trimalternativer med varierende ytelse. Den første Polestar 2 leveres med en enkelt motor og har et forhjulsdriftssystem. Denne trimmen er ikke veldig kraftig, da den leverer maksimalt 231 hestekrefter og 243 lb-ft dreiemoment. 

Den andre Polestar 2-trim kommer med en dobbel motor og firehjulsdrift system. Den leverer også maksimalt 408 hestekrefter og 487 lb-ft dreiemoment. I motsetning til Polestar 2 enkeltmotorvariant med en akselerasjon på 7,0 sekunder fra 0 til 60, tar denne varianten bare 4,5 sekunder å akselerere fra 0 til 60. 

Overraskende nok er Polestar 2 dual motor variant kraftigere enn BMW ix3. Dette er fordi BMW ix3 kommer med en enkelt motor som leverer maksimalt 282 hestekrefter og kan akselerere fra 0 til 60 på bare 6,8 sekunder. 

Rekkevidde 

BMW ix3 har bedre rekkevidde som den kan klokke opp til 450 miles, mens Polestar 2 kan bare gjøre opptil 440 miles. Polestar 2 dual motor variant har imidlertid enda en kortere rekkevidde på opptil 249 miles, noe som betyr at batteriet vil tømmes enda raskere. 

Batterikapasitet 

Når det gjelder batteristrøm, har BMW ix3 fortsatt et kraftig batteri, da batteripakken er kraftigere enn Polestar 2s batteri. BMW ix3s batteripakke er et 80 kWh batteri, mens Polestar 2s batteri er et 78 kWh batteri. 

  BMW ix3 VS Volvo XC40 – Hvilken er bedre?

FAQ

Er BMW ix3 all-hjulet-stasjonen eller bak-hjulet-stasjonen? 

BMW ix3 er en bakhjulsdrevet bil. Dette er ulikt de fleste av sine all-hjulet-stasjonen konkurrenter. Derfor er BMW ix3 ikke en god SUV for off-road aktiviteter, da den ikke har utmerket trekkraft som sin all-hjulet-stasjonen motpart. Bakhjulsdriftsystemet gjør det imidlertid lettere, mer effektivt og mer økonomisk enn sine AWD-konkurrenter. 

Kan jeg bruke BMW ix3 å slepe?

Ja, du kan bruke BMW ix3 til slep. Imidlertid mangler kapasiteten, noe som betyr at du vil være begrenset til hva du kan taue. Denne helelektriske SUV-en har en slepekapasitet på 1653 pund, noe som er ganske lavt sammenlignet med andre elektriske SUV-er. Dette er hovedsakelig fordi det mangler 4WD-funksjoner. 

Hvilken bil er raskere – BMW ix3 eller Polestar 2? 

Polestar 2 er raskere enn BMW ix3. BMW ix3 akselererer fra 0 til 60 på 6,8 sekunder, mens Polestar 2 akselererer fra 0 til 60 på 4,5 sekunder. Imidlertid, hvis du sammenligner den enkle motoren Polestar 2 trim, merker du at er litt tregere enn BMW ix3 som det tar 7 sekunder å akselerere fra 0 til 60. 

Når det gjelder hastighet, Polestar 2 er fortsatt raskere enn BMW ix3 som den har en topphastighet på 127 mph, mens BMW ix3 har en maksimal hastighet på 112 mph. På samme notat, Polestar 2 enkeltmotor er tregere enn BMW ix3 har den en topphastighet på 100 mph. 

Er Polestar 2 mer pålitelig enn BMW ix3? 

Dette er et svært utfordrende spørsmål, da disse bilene ikke har blitt testet av verken NHTSA ELLER IIHS. Imidlertid er begge bilene laget av pålitelige merker og virker pålitelige. Ikke desto mindre hadde Polestar 2 noen tilbakekallinger, på grunn av en defekt omformer, noe som gjorde BMW ix3 til en mer pålitelig bil for øyeblikket. 

  Er BMW 330e pålitelig?

Hvilken bil er billigere å vedlikeholde – Polestar 2 eller BMW ix3?

Polestar er Volvos ytelseslinje. Når det gjelder reparasjon og vedlikehold, er Volvos generelt billigere å vedlikeholde enn BMWs. Selv om begge disse bilene er helelektriske luksusbiler, vil det være mye billigere å vedlikeholde en Polestar enn å vedlikeholde BMW ix3. 

Dette er fordi BMWs brytes ned raskere enn Volvos. I tillegg er kostnaden for reparasjon og vedlikehold for BMWs også høyere sammenlignet med Volvos. Så Polestar 2 vil være mye billigere å vedlikeholde i det lange løp. 

Sammendrag 

Etter å ha sett på sammenligningen mellom BMW ix3 og Polestar 2, topper BMW ix3 Polestar 2 i mange kategorier. Først og fremst er den mer avansert, romslig, praktisk, enklere å håndtere og dekker et bedre utvalg enn Polestar 2. 

Tvert imot er Polestar 2 best egnet for folk som ønsker en raskere, tryggere og billigere helelektrisk crossover liftback. Alt i alt er disse bilene gode og vil redusere drivstoffkostnadene dine. Dessuten er de miljøvennlige og har plass til opptil fem personer. Til slutt er det bare et spørsmål om valg og budsjett. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter